Vremenska prognoza

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza - 28. jul

Zbog tropske vrućine će u većem delu Srbije na snazi biti crveno meteo upozorenje. U najtoplijem delu dana očekujemo do 39 stepeni. Biće sunčano, a tek ponegde je u brdsko-planinskim predelima po podne moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. U Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo. Prognostičari kažu da će biti 37 stepeni u hladu.

Tropski dani u nizu, upaljen crveni meteo-alarm

Pretežno sunčano i veoma toplo. Sredinom dana i posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u brdsko-planinskim predelima južne i istočne Srbije ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slabi umeren južni i jugozapadni.

Vremenska prognoza - 27. jul

Više sunca i porast temperature zbog kojeg će u Pomoravlju i na jugoistoku zemlje biti na snazi crveno, a u ostalim predelima narandžasto meteo upozorenje. Ipak, od sredine dana u Vojvodini i brdsko-planinskim predelima, ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Temperatura tokom dana od 35 do 38 stepeni. 

Još jedan tropski dan, ponegde kratkotrajna kiša

Pred nama je još jedan sunčan dan. Očekuje se temperatura i do 38 stepeni. U planinskim predelima, međutim, mogući kratkotrajni pljuskovi.

Vremenska prognoza - 26. jul

Pred nama je vrela nedelja. Sve topliji vazduh stiže ka Srbiji, pa će se sredinom sedmice živa u termometru ponegde približiti 40-om podeljku. Pretežno sunčano. Ipak, posle podne i uveče mestimično će biti kratkotrajne kiše ili pljuskova s grmljavinom. Duvaće košava. Temperatura tokom dana od 34 stepena do 37 stepeni.