Večernje novosti – Kultura

Večernje novosti – Kultura– Kultura

„Večernje novosti“ su dnevne novine koje izlaze u Srbiji. Kompanija „Novosti“ izdaje 12 dnevnih i nedeljnih listova, a u njenom sastavu je i radio „Novosti“. Osnovane su 16. oktobra 1953. godine u jeku Tršćanske krize kao večernje novine, a ubrzo su prerasle u dnevnopolitički list.

Novosti.rs – Zvanična internet prezentacija najtiražnijeg dnevnog lista u Srbiji – Večernjih novosti. Saznajte najnovije vesti iz zemlje i sveta. Uz vas 0-24

ЈА САМ МОМЧЕ СА КОСОВА: Погледајте спот за песму Милана Васића и трубача Дејана Петровића (ВИДЕО)


ВЕЧЕРАС је и званично представљен музички спот за песму “Ја сам момче са Косова” коју заједно изводе глумац Милан Васић и трубач Дејан Петровић коју је на дигиталним платформама за дистрибуцију музике објавио ПГП РТС, а пројекат је помогла Канцеларија за Косово и Метохију.

ПРЕКИДА СЕ ИЗВОЂЕЊЕ ПРЕДСТАВА У ЗРЕЊАНИНСКОМ ТЕАТРУ: Због прокишњавања затворена велика сцена позоришта "Тоша Јовановић"


У ЗРЕЊАНИНСКОМ театру прекидају извођење представа, али не због короне – већ прокишњавања.

ПРИПРЕМА СЕ "МЕСТО ДОБРЕ РАДНИЦЕ": Четири ауторке и извођачице "потписују" необичан перформанс


ПЕРФОРМАНС “Место добре раднице”, чија је тема друштвена стварност и проблематика рада у српској култури и образовању данас, окупио је четири ауторке и извођачице: екипу чине Милена Миња Богавац, Фросина Димовска, Иста Степанов и Дуња Црњански.

НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО ПОЗОРИШНОГ ФЕСТИВАЛА НУШИЋЕВИ ДАНИ: Оливери Катарини припало признање


НУШИЋЕВА награда за животно дело позоришног фестивала „ Нушићеви дани“ у Смедереву ове године припада глумици Оливери Катарини.

ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНЕ: Отказане представе у Народном позоришту


У НАРОДНОМ позоришту у Београду данас су отказане две најављене представе из епидемиолошких разлога, што је потврђено Танјугу из овог позоришта.

САВ ПОЛУСВЕТ ТРЕБА ВРАТИТИ НА МАРГИНУ: Раша Андрић о снимању и завршетку тинејџерског филма "Лето када сам научила да летим"


ПОЗНАТИ редитељ Радивоје Раша Андрић завршио је недавно снимање филма "Лето када сам научила да летим", заснованог на истоименом хит роману Јасминке Петровић. Био је ово његов први играни филм после 15 година паузе, и први који је сниман "под претњом короне".

ЕПОХА ГЛАМУРА И НАСИЉА: Књиге Џулијана барнса и Бранке Криловић


ИЗ продукције "Геопоетике" у среду су представљене две нове књиге: "Човек у црвеном капуту" Џулијана Барнса (1946), енглеског писца светског реномеа и роман "Лига безочних" Бранке Криловић (1950), дугогодишње уреднице РТС и позоришне критичарке.

БОРБА ЗА ЉУБАВ ДЕТЕТА: "Викенд са ћалетом" од данас у биоскопима


НОВИ филм познатог редитеља и сценаристе Мирослава Момчиловића "Викенд са ћалетом" од данас је на репертоару домаћих биоскопа.

ОТКАЗАНА ПРЕМИЈЕРА “БЕРАЧА СНОВА”: Двојаки разлози за померање премијере


У ЗВЕЗДАРА театру новембар је требало премијерно да “отвори” представа “Берачи снова” Владимира Ђурђевића, у режији Божидара Ђуровића: прво извођење било је најављено за 6.новембар, са анасамблом у коме су Хаџи Ненад Маричић, Биљана Ђуровић, Бојана Стојковић, Стефан Јевтовић, Синиша Убовић, Иван Јевтовић, Јоаким Тасић.

ОВА ИЗЛОЖБА ЈЕ ИНЦИДЕНТ: Сценограф и костимограф Миодраг Табачки о првој поставци цртежа у Галерији "Хаос"


СЦЕНОГРАФ и костимограф Миодраг Табачки, дугогодишњи професор ФДУ и гостујући професор на многим светским универзитетима, (уз Душана Макавејева и једини почасни доктор у историји овог факултетата), ни после четрдесет генерација студената, више од три стотине урађених сценографија и стотинак костимографија - не смирује се.

ЖРТВЕ ЛОШИХ ИЗБОРА: Глумац Владимир Гвојић, добитник награде "Цар Константин" у Нишу за улогу пљачкаша у филму "А. С." Милене Грујић


НА недавно завршеним Нишким филмским сусретима тек други пут у историји фестивала догодило се да је награду "Цар Константин" добио глумац који није завршио глумачку академију. Ова част, после Павла Вуисића, припала је младом глумцу Владимиру Гвојићу за улогу Салета у филму "А. С." Милене Грујић, јер, по оцени жирија, "суптилним тумачењем лика успева да сву трагичност уведе лаганим, ненаметљивим средствима".

ПОЗОРИШНА КРИТИКА: Делање и неделање; Шлинк, Шили: "Читач".Редитељ Борис Лијешевић. БДП и "Беоарт"


У драми, која настаје драматизацијом (Федор Шили) романа Бернарда Шлинка "Читач", у којој петнаестогодишњи Михаел Берг (Марко Грабеж), ученик чији је отац био доцент, избачен у налету нацизма (Слободан Нинковић), ступа у љубавну везу са двадесет година старијом Ханом Шмит (Мирјана Карановић), коју ће седам година касније видети као главнооптужену на суђењу чуваркама у нацистичком логору, реч је о нацистичком злочину и његовој коначној осуди.

СРПСКА УМЕТНИЦА НАГРАЂЕНА У ИНДИЈИ: Сребро Ани Ђаповић


НА међународном уметничком конкурсу у Индији, у организацији Светског универзитета за дизајн и Школе визуелних уметности, сликарка из Србије, Ана Ђаповић, освојила је другу награду.

Related posts