Večernje novosti – Kultura

Večernje novosti – Kultura


– Kultura

„Večernje novosti“ su dnevne novine koje izlaze u Srbiji. Kompanija „Novosti“ izdaje 12 dnevnih i nedeljnih listova, a u njenom sastavu je i radio „Novosti“. Osnovane su 16. oktobra 1953. godine u jeku Tršćanske krize kao večernje novine, a ubrzo su prerasle u dnevnopolitički list.

Novosti.rs – Zvanična internet prezentacija najtiražnijeg dnevnog lista u Srbiji – Večernjih novosti. Saznajte najnovije vesti iz zemlje i sveta. Uz vas 0-24

ГЛУПИРАМО СЕ СА ПРИРОДОМ: Норвешки писац Ерленд Лу, за "Новости", о животу и раду у време пандемије


ЧИМ се у Норвешкој појавио вирус корона, применили смо све мере заштите и смањили његово ширење.

ПОНОСНИ ЗБОГ СУСРЕТА СА БЕСМРТНИЦИМА: Витезовић о споменицима Селимовићу, Црњанском и Змају


ТРОЈИЦА књижевних великана чије је дело време потврдило и увеличало, а читаоци их прихватили као омиљене писце - Меша Селимовић (1910-1982), Милош Црњански (1893-1977) и Јован Јовановић Змај (1833-1904) добиће ускоро споменике у центру Београда.

ДНЕВНИК ЗАБЛУДА: Нестали споменици


Када је 2019. пожар уништио париску катедралу Нотр Дам, свет се ујединио у спасавању овог јединственог културног блага.

"НАРОД ЗА ИЗДАВАЊЕ": Друго издање књиге младог писца и колумнисте "Искре" Милана Ружића


КЊИГА "Народ за издавање" младог српског писца и колумнисте "Искре" Милана Ружића, објављена у едицији "Гласови" у издању "Службеног гласника" из Београда доживела је своје друго издање.

"ИНКВИЗИТОР" И "АПОКАЛИПСА У СТРИПУ: Два новитета "Чаробне књиге" на библијске теме, из пера врхунских аутора


ДВА су, условно речено, "библијска" наслова међу новитетима у издању "Чаробне књиге", која и у овим пандемијским (не)условима неуморно објављује остварења девете уметности на радост овдашњих стрипаџија.

УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: "Ма иди у першун!" - Немања Леденски


АУТОР фотографије која врло упечатљиво одсликава време које живимо и услове пандемије, која нам је животе преокренула из корена и баш у свему Немања Леденски каже да је госпођу која "под пуном ратном опремом" пакује у кесу основне животне намирнице, снимио у једном суботичком супермаркету.

СТУБ ГРАНДИОЗНОГ ВАЈАРСТВА - IN MEMORIAM: Миодраг Живковић (1928-2020)


Мој живот је као скулптура. Сваки дан се помало окрњи", умео је да се нашали на свој рачун Миодраг Живковић, најстарији стуб грандиозног вајарства послератне Југославије, редак живи стваралац који је својим делима обележио вишедеценијску епоху успона српске уметности и начинио важан искорак у њеном ширењу изван граница региона.


Related posts