Večernje novosti – IT vesti

Večernje novosti – IT vesti


„Večernje novosti“ su dnevne novine koje izlaze u Srbiji. Kompanija „Novosti“ izdaje 12 dnevnih i nedeljnih listova, a u njenom sastavu je i radio „Novosti“. Osnovane su 16. oktobra 1953. godine u jeku Tršćanske krize kao večernje novine, a ubrzo su prerasle u dnevnopolitički list.

Novosti.rs – Zvanična internet prezentacija najtiražnijeg dnevnog lista u Srbiji – Večernjih novosti. Saznajte najnovije vesti iz zemlje i sveta. Uz vas 0-24

MINISTAR MALI SE SASTAO SA MISIJOM MMF-A: Glavna tema novi aranžman koji Srbija treba da potpiše sa tom institucijom


MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju prevodi šef misije Jan Kes Martejn.

STRATEŠKI VAŽNA INVESTICIJA ZA SRBIJU: Potpisan sporazum sa EMS za Transbalkanski koridor


SRBIJA će izgradnjom Transbalkanskog koridora za prenos struje povezati region u oblasti energetike.

POLOVINA FIRMI IMALA CURENJE PODATAKA: Sajber incidenti ojadili privredu


OKO 59 odsto organizacija svih veličina širom sveta označilo je bezbednost podataka kao najveću brigu koja se tiče IT bezbednosti.

BOLJA SADRADNJA SA BiH: Održan sastanak Nedimovića, Pašalića i Košarca


UNAPREĐENJE saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine, u oblasti poljoprivrede, naročito stočarstva i mlekarstva, bila je glavna tema današnjeg sastanka ministra poljoprivrede Srbije Branislava Nedimovića, njegovog kolege u Republici Srpskoj Borisa Pašalića i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košaraca.

PRODATA "ELKA": Preduzeće u stečaju otkupljeno za 27 miliona dinara


ARANĐELOVAČKO preduzeće "ELKA-Elektrokeramika" u stečaju prodato je danas za 27 miliona dinara. Kupac je firma "FEP", takođe iz Aranđelovca.

REFERENTNA KAMATNA STOPA OSTAJE JEDAN ODSTO: Odlučio IO Narodne banke Srbije


IZVRŠNI odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od jedan odsto. Pre svega IO je imao u vidu da se efekti prethodno donetih mera monetarne i fiskalne politike mogu očekivati i u narednom periodu, kao i da je najavljen treći paket mera pomoći privredi i građanima.

PRAVO NA 750 EVRA IMA TRI MILIONA KUĆA: Prijava kreće od juna, a ovo su detalji kako da se prijavite


POTPREDSEDNICA vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da će u junu početi da radi Uprava energetsku efikasnost, koja će do 50 odsto sufinansirati troškove zamene stolarije u domaćinstvima, kao i da će do kraja leta biti realizovani prvi javni pozivi.

PANDEMIJA POZITIVNO UTICALA NA DOMAĆI TURIZAM: Srbi odmarali u domovini, ove godine očekuje se i više stranih gostiju


SRBIJA nije zemlja "mora i peska", ali je pandemija pokazala da smo i te kako destinacija gde turisti mogu da provedu kompletan godišnji odmor.

BITKOIN OBORIO REKORD: Digitalni novčić sada vredi čak 62.575 dolara


CENA bitkoina dostigla je danas rekordnih 62.575 dolara, čime je najveća svetska kriptovaluta nastavila uspon započet 2021. godine ka novim najvišim nivima.

ZATVOREN RUDNIK "ZIĐINA" U BORU: Inspekcija radi danonoćno, kineska kompanija mora da završi projekte


POTPREDSEDNICA Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je zbog zaštite životne sredine kineskoj kompaniji Ziđin u Boru zatvoren rudnik Jama, kao i da ta kompanija mora do 30. aprila potpuno da završi novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kako bi se reka Pek zaštitila od zagađenja.

SMUČILE IM SE ŠOLAKOVE UCENE: Serijal "Novosti" - Kako "Junajted grupa" gubi partnere i udeo na tržištu bivše SFRJ


GOTOVO da ne prođe dan da medijsko-telekomunikacioni konglomerat "Junajted grupa" ne napravi neki skandal u Srbiji, bilo da je to objavljivanje problematičnih vesti, spornijih od onih u tabloidima, koje toliko osuđuju, bilo da je to stvaranje slike o sebi kao o žrtvama "režima" protiv kojeg se sve otvorenije bore.

JOŠ 200 HEKTARA NOVIM FABRIKAMA: U Šimanovcima se radna zona širi, na posao dolaze i iz Beograda (FOTO)


U NAJVEĆOJ industrijskoj zoni u Šimanovcima koja se prostire na 800 hektara, budućim investitorima je na raspolaganju još samo oko 50 hektara.

AKO STE NA OVOM SPISKU STIŽE VAM NOVAC: Uplate danas ležu na račun


NACIONALNA služba za zapošljavanje saopštila je da će danas biti isplaćena posebna novčana naknada za mart mesec ove godine.

POSAO ZA 160 ŠNAJDERA: Italijanska "Kalcedonija" otvara pogon u Senti


RENOMIRANI italijanski proizvođač čarapa i donjeg rublja "Kalcedonija" otvara pogon u Senti u kome će biti zaposleno 160 radnika, mahom pripadnica lepšeg pola.

STIŽE NOVAC NA RAČUNE: Danas isplata posebne novčane naknade za mart


NACIONALNA služba za zapošljavanje saopštila je da će danas biti isplaćena posebna novčana naknada za mart mesec ove godine.

MINISTARKA PRIVREDE U "TIGRU": Traži se rešenje za pirotskog giganta, pripremljen plan reorganizacije


PIROTSKI "Tigar" će poslovati kroz unapred pripremljen plan reorganizacije. Ovu kompaniju danas je obišla ministarka privrede Anđelka Atanasković, koja veruje da će se uskoro naći za nju rešenje. To je važno za čitav grad, jer ova firma zapošljava 1.000 ljudi.

TABAKOVIĆ I MMF O MERAMA U PANDEMIJI: Efikasnom ekonomskom politikom ublaženi su negativni uticaji virusa korona


PRIMENJENE efikasne mere ekonomske politike država srednje, istočne i jugoistočne Evrope značajno su ublažile negativne uticaje pandemije na nacionalne privrede, ocenjeno je danas na skupu guvernera centralnih banaka i ministara finansija tih zemalja.

POČELI RAZGOVORI SA MMF: Jedna od tema novi aranžman


ZVANIČNI razgovori predstavnika naše zemlje sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda počeli su plenarnim sastankom, koji je održan u video formatu, a nastavljeni su na temu monetarne politike i finansijskog sistema.

DRŽAVA ĆE SPREČITI ZLOUPOTREBU: Oštrija kontrola uvoznog mleka


DRŽAVA će sprečiti svaki pokušaj zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka pri uvozu u našu zemlju.

USKORO KREĆE IZGRADNJA FRUŠKOGORSKOG KORIDORA: Mašine startuju posle 1. maja, traju pripreme za početak velikog posla


IZGRADNJA Fruškogorskog koridora počeće između 1. i 10. maja u zoni Paragova, najavili su danas u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posle razgovora o ostvarivanju najznačajnijih kapitalnih investicija na teritoriji Vojvodine.

DEVIZNE REZERVE VEĆE: Na kraju marta iznosile 14.275,5 miliona evra


BRUTO devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju marta iznosile 14.275,5 miliona evra, što je za 852,8 miliona evra više u odnosu na februar.

ZA BOLJU ENERGETSKU SARADNJU SRBIJE I CRNE GORE Potpisan Memorandum o razumevanju


MEMOMRANDUM o razumevanju između Srbije i Crne Gore u oblasti energetike i rudarstva, koji će omogućiti izgradnju visokonaponske mreže na Transbalkanskom koridoru za prenos struje, potpisan je danas u Beogradu.

NA PRODAJU IMOVINA BEOGRADSKE BANKE: Procenjena vrednost do 141.000 evra


SEDAM nekretnina čija je vrednost procenjenja od 20.000 do 141.000 evra u vlasništvu Beogradske banke A.D. u stečaju, ponuđeno je na prodaju neposrednom pogodbom uz elektronsko poboljšanje ponuda, objavila je Agencija za osiguranje depozita, koja je stečajni upravnik.

MATARUŠKA I BOGUTOVAČKA BANJA NA PRODAJU: Početna cena 216,5 miliona dinara


KAKO je nedavno i najavljeno, na osnovu rešenja Privrednog suda u Kraljevu, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika raspisala je u ponedeljak oglas za prodaju javnim nadmetanjem Privrednog društva „Mataruška i Bogutovačka Banja“ iz Mataruške Banje nadomak Kraljeva, preduzeća u stečaju, sa početnom cenom od 216,5 miliona dinara.

SRBIJA PRIPREMLJENA NA ŠOK: Tabaković iznela informacije u javnost


SRBIJA se našla u grupi zemalja za koje se predviđa da će tokom naredne godine imati najveći nominalni rast na svetu. Pandemija je šok bez presedana, ali smo pre pandemije radili tako da smo Srbiju pripremili da sa znatno jačim osnovama može da beleži dinamična i održiv rast, kao i da se suočava sa različitim vrstama šokova

KVALITET I KOMPETENTNOST KLJUČNI ZA USPEŠAN IZVOZ NA RUSKO TRŽIŠTE


Mlekara Šabac na međunarodnom Prodexpo sajmu u Moskvi.

ARMATURA I STIROPOR "ZIDAJU" CENE: Građevinski materijal na stovarištima beleži nezapamćeno poskupljenje


GOTOVO sav građevinski materijal je od početka godine znatno poskupeo, a neki proizvodi čak i do 80 odsto! Trgovci ističu da ovakav skok cena u tako kratkom periodu ne pamte od devedesetih godina.

KORONA PREMIJA DUPLO SKUPLJA: Šta tačno osiguravači nude za putovanja u doba pandemije


OVOG leta će, gotovo izvesno, uz određene uslove, biti otvorene granice prema omiljenim letovalištima žitelja Srbije. Na sreću, većina osiguravajućih kuća su u putna osiguranja već uvrstile i pokriće u slučaju infekcije kovidom 19.

DANAS ISTIČE ROK: Ko ne uplati treću ratu, moraće odjednom da plati sav dug za porez


ZA firme koje su ostvarile pravo na odlaganje plaćanja dugovanih poreza i doprinosa u skladu sa Uredbom o ublažavanju posledica šteta izazvanih pandemijom, rok za uplatu treće rate ističe danas, saopštila je Poreska uprava.
Related posts