Večernje novosti – IT vesti

Večernje novosti – IT vesti


„Večernje novosti“ su dnevne novine koje izlaze u Srbiji. Kompanija „Novosti“ izdaje 12 dnevnih i nedeljnih listova, a u njenom sastavu je i radio „Novosti“. Osnovane su 16. oktobra 1953. godine u jeku Tršćanske krize kao večernje novine, a ubrzo su prerasle u dnevnopolitički list.

Novosti.rs – Zvanična internet prezentacija najtiražnijeg dnevnog lista u Srbiji – Večernjih novosti. Saznajte najnovije vesti iz zemlje i sveta. Uz vas 0-24

POČINJE IZGRADNJA NOVOG GASOVODA: Interkonekcija Niš - Dimitrovgrad obezbeđuje stabilnost


RADOVI na izgradnji gasnog interkonektora Niš - Dimitrovgrad - Sofija, koji je jedan od prioritenih projekata za povezivanje Srbije sa susednim državama, počeće do kraja oktobra.

MIHAJLOVIĆ: Stabilne cene gasa i struje za domaćinstva


SRBIJA ima stabilne cene gasa i električne energije za garantovane potrošače i domaćinstva. To je danas izjavila resorna ministarka Zorana Mihajlović ističući da je drugačija situacija za privredu.

RAFINERIJA NAFTE PANČEVO ŠIRI PALETU PROIZVODA: Prve količine evrodizela sa biokomponentom otpremljene u Rumuniju


U Rafineriji nafte Pančevo proizvedene su prve količine evrodizela sa biokomponentom i otpremljene su na tržište Rumunije. Planirano je da do kraja septembra u pančevačkoj rafineriji bude proizvedeno ukupno 3.000 tona ove vrste goriva za potrebe rumunskog tržišta.

NEPRAVILAN HOD OŠTETIO PATIKE! Trgovci koriste besmislena stručna mišljenja da opravdaju odbijanje reklamacija potrošača


KO nepravilno hoda, sam je kriv ako se na patikama pojavi bilo kakvo oštećenje nakon nekoliko meseci korišćenja i nema pravo da se žali na kvalitet?!

"UZMI RAČUN I POBEDI": Mali potpisao ugovor sa dobitnikom stana u prvom jesenjem izvlačenju nagradne igre


MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovor o dodeli trosobnog stana u naselju „Zemunske kapije“ sa prvim dobitnikom u okviru jesenjeg ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ Titomirom Stojkovićem iz Boleča.

POGLEDAJTE KO SE NAŠAO NA CRNOJ LISTI: Objavljen spisak više od 400 trgovaca koji krše zakon plasirajući robu putem društvenih mreža


NACIONALNA organizacija potrošača Srbije (NOPS) objavila je spisak na kome je više od 400 trgovaca za koje se sumnja da ne posluju u skladu sa zakonima i da na crno prodaju robu putem Fejsbuk i Instagram profila.

ZRNA MANJE ZA ČETVRTINU NEGO LANE: Berbu kukuruza omeli veoma loše vreme i kiša, a prosečan rod neće biti manji od 5,9 tona po hektaru


ROD kukuruza biće za 12,8 odsto manji u odnosu na prosečne godine, a za čak 25,7 procenata niži ako se uporedi sa 2020, koja je bila rekordna po prinosima.

Mercator-S jedina Family Friendly trgovačka kompanija u Srbiji


NAKON sprovedene evaluacije korporativne politike kojom je kompanija poboljšala rad i iskustvo zaposlenih, TMS CEE je, prema sertifikacionoj šemi „Ekvilib“ Instituta iz Slovenije, dodelio kompaniji Mercator-S Family Friendly Enterprise sertifikat, kojim je ova kompanija postala jedini trgovinski lanac u Srbiji koji je dobio ovo važno priznanje.

IZLOŽBA I POSAO ZA 200 LJUDI: U Novoj Pazovi 30. septembra i 1. oktobra održaće se 14. Regionalni sajam privrede


REGIONALNI 14. sajam privrede biće održan 30. septembra i 1. oktobra u Novoj Pazovi, opštini koja se izdvojila kao lider preduzetništva u Srbiji. Proizvode će izložiti brojna preduzeća, a posetioci će moći da prisustvuju stručnim skupovima, predavanjima i konsultacijama o temama koje su im važne za unapređenje svojih poslova.

NA CRNOJ LISTI 400 TRGOVACA: NOPS evidentirao brojne prodavce koji krše zakon plasirajući robu putem Fejsbuk i Instragam profila


SPISAK na kome je više od 400 trgovaca za koje se sumnja da ne posluju u skladu sa zakonima i da na crno prodaju robu putem fejsbuk i instagram profila - objavila je Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS).

POSAO ČUVA KUĆU: Republika Srpska i Srbija pokušavaju da zaustave migracije iz pogrničnih predela


KOMPANIJA "Ekonomik" iz Beograda već proizvodi građevinske kontejnere u Srebrenici.

SRBIJA TREBA DA ULAŽE U SRPSKU: Naše kompanije koje ulože u pogranični deo RS mogu da računaju na podsticaje


ULAGANJE u buduće slobodne zone u pograničnom području između Srbije i Republike Srpske moglo bi da zaustavi iseljavanje ljudi i pražnjenje ovih prostora. Nadležni obe zemlje zato pozivaju naše kompanije da svoje proizvodne pogone podignu u nekoj od opština od Bratunca do Bijeljine, ili u Trebinju i njihovim žiteljima obezbede platu. Zauzvrat mogu da računaju na podršku obe strane.

PROBAJU ASFALT Ministar Momirović obišao radove na auto-putu "Miloš Veliki"


NAZIRE se kraj radova na deonici Preljina-Pakovraća. Probno je asfaltirano 500 metara. Ministar saobraćaja Tomislav Momirović je obišao radove na auto-putu "Miloš Veliki".

EKONOMSKOM UTICAJ KOMPANIJE NIS: Godišnji direktan doprinos BDP-u Srbije 5,1 odsto (FOTO)


KOMPANIJA NIS je u periodu 2010-2020. godine bila među vodećim domaćim poslodavcima, investitorima i izvoznicima, a prosečan godišnji direktan doprinos ove kompanije domaćem bruto društvenom periodu (BDP) bio je 5,1 odsto, rezultat je studije revizorsko-konsultantske kompanije KPMG o ekonomskom uticaju NIS-a u Republici Srbiji.

MINISTAR SINIŠA MALI: Sa Republikom Srpskom radimo na projektima vrednim 800 miliona evra


MINISTAR finansija Siniša Mali učestvovao je danas na konferencji „Investicioni potencijali Republike Srpske“ u Privrednoj komori Srbije i tom prilikom istakao da Srbija sa Republikom Srpskom radi na realizaciji zajedničkih projekata vrednih 800 miliona evra.

KO KASNI SA RATAMA ZA KREDIT, NE MOŽE DA BIRA: Odgovor Kredi agrikol banke na tekst da svojoj klijentkinji naplaćuje opomenu


U SLUČAJU da se dužnicima po raznim bankarskim kreditima, zbog promene termina kada im leže plata na račun, događa da ne mogu da izmire ratu na vreme, mogu da zatraže u filijalama promenu datuma.

BEZ DOBRIH PROJEKATA NEMA NI PARA: Prošle godine odobreno 296, a samo 155 projekata isplaćeno, na raspolaganju 45 miliona evra


SRPSKI poljoprivrednici ne konkurišu dovoljno za sredstva iz IPARD fondova Evropske unije.

MINISTAR MALI: Krenula isplata 50 evra penzionerima - U novembru 30 evra i za sve ostale građane


MINISTAR finansija Siniša Mali bio je gost Jutarnjeg dnevnika RTS.

ZBOG MRAZA U BRAZILU KLJUČAĆE CENA KAFE: Poskupeće i kod nas krajem ove ili u prvom kvartalu 2022.


ŠOLJICA domaće crne ili instant kafe biće skuplja za potrošače u Srbiji već krajem ove ili u prvom kvartalu naredne godine, saznaju "Novosti".

KAMATA I DRUGI PUT NA RATE: Zbog e-fiskalizacije menja se Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji


ZAKON o poreskom postupku i poreskoj administraciji spreman je za nove izmene. Predlog je nedavano prošao Vladu Srbije i uskoro će se naći pred poslanicima.

DOBRE VESTI ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE: Penzionerima danas po 50 evra!


SVIM penzionerima kojima je rešenje o penzionisanju sa datumom do 13. septembra danas će na račune leći 50 evra u dinarskoj protivvrednosti.


Related posts