Tanjug – Novinska agencija

Tanjug – Novinska agencija


Najnovije vesti

Tanjug je novinska agencija Srbije, koja godišnje emituje oko 130.000 informacija, 42.500 video izveštaja, 350.000 fotografije, 5.000 vesti u Engleskom servisu,12.500 tonskih izveštaja.

Suočeni smo godinama sa ofanzivnim delovanjem službi

21.November.2019 20:21 BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sa jednom tačkom dnevnog reda- obaveštajno delovanje protiv Srbije i neophodnost preduzimanja mera kontraobaveštajne zaštite naše zmelej u budućnosti i jačanje kapaciteta odbrane Srbije od takvih aktivnosti.
"Mi smo kao zemlja suočeni već dugi niz godina sa izrazito ofanzivnim delovanjem različitih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije i to bismo mogli da podelimo u dve grupe - najrazvijenijih zemalja sveta i grupu regionalnih zemalja koje imaju izražen interes na teritoriji srbije i svoje obaveštajno delovanje rade u punom kapacitetu a usmereno je protiv interersa Srbije", rekao je Vučić novnarima.

Tramp: Iran blokirao internet da se ne bi čulo šta govorim

21.November.2019 20:11 VAŠINGTON - Američki predsednik donald Tramp izjavio je danas da je Iran toliko nestabilan da je tamošnja vlada blokirala pristup Internetu da Iranci ne bi mogli da čuju šta on govori, što je prokomentarisao kao "strahovito nasilje".
Tramp je na Tviteru napisao da iranska vlada želi "nultu transparentnost" i da veruje da će iskuljučivanjem interneta sprečiti ostatak sveta da sazna o "smrti i tragediji koje izaziva iranski režim", prenosi AP.
AP Photo/Evan Vuci, File

Za 25 odsto zelenih površina potrebno je 2,5 miliona sadnica

21.November.2019 20:09 BEOGRAD - Da bi se dostigao cilj od 25 odsto zelenih površina u Beogradu potrebno je 2,5 miliona sadnica, izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić i dodao da je pokrenuta akcija u okviru koje će sutra u parku Ušće biti zasađena 163 stabla.
Radojičić je rekao da je to jedan od prvih koraka ka realizaciji cilja, u akciji koja se sprovodi u saradnji grada i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.
FOTO TANJUG/ BEOINFO

Ambasador: Ništa ne može nauditi odnosima SRB i RUS

21.November.2019 19:55 BEOGRAD - Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne price i tobožnja vrbovanja ne mogu naneti štetu odnosima Rusije i Srbije.
Bocan-Harcenko je za RTS rekao da je uobičajeno da se uoči znacajnih sastanaka na visokom nivou pojavljuju neke provokacije i nešto skandalozno.
Foto PREDSEDNISTVO SRBIJE

I.Simić: Međunarodna zajednica se pokazala kao nekredibilna

21.November.2019 19:47 BEOGRAD - Pre godinu dana svi smo očekivali da će prištinske takse biti brzo ukinute i nismo mogli da verujemo da će se Priština odupreti pozivu međunarodnih predstavnika, izjavio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić, povodom godišnjice uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH.
On je za Radio Beograd rekao da je jedino predsednik Aleksandar Vučić objašnjavao i srpskim predstavnicima i javnosti u celini da to neće ići tako lako i da u Prištini nema razumnih pojedinaca koji su sposobni da shvate posledice takvog delovanja.
Foto Tanjug/D.Goll, arhiva

SAD: Turska da se "otarasi" S-400

21.November.2019 19:34 VAŠINGTON - Turska treba da "se otarasi" ruskog raketnog odbrambenog sistema S-400 koji je kupila, izjavio je visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta.
On je rekao da uvođenje američkih snakcija Turskoj zbog te nabavke još uvek postoji kao mogućnost.
Foto flickr.com

Kosnet: Što pre formirati vladu i nastaviti dijalog sa BG

21.November.2019 19:28 PRIŠTINA - Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet ocenio je danas da pauza u dijalogu između Beograda i Prištine nije pomogla Kosovu "ni ekonomski ni međunarodno" i poručio da bi buduća vlada trebalo da da podstrek dijalogu.
Kosnet je u intervjuu za Telegraf rekao da se ne može "videti put ka punoj integraciji Kosova u međunarodni sistem bez sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom".
foto Tanjug video

Morales neće biti kandidat svoje stranke za predsednika

21.November.2019 19:15 LA PAZ - Bivši predsednik Bolivije Evo Morales, ali ni potpredsednik i Alvaro Garsija Linera neće biti kandidati svoje stranke Pokreta za socijalizam na sledećim izborima, rekao je visoki stranački funkcioner Henri Kabrera.
"Učestvovaćemo na izborima i nastupićemo sa mladim kandidatima, naročito za predsednika i potpredsednika", rekao je Kabrera za Rojters.

Glasanje o novoj Evropskoj komisiji sledeće srede

21.November.2019 19:08
BRISEL - Evropski parlament glasaće o timu Urslule fon der Lajen sledeće srede, čime će biti otvoren put da nova Evropska komisija počne da radi 1. decembra, izjavio je danas predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli.
On je rekao da će glasanje uslediti nakon što Evropski Savet podrži Komisiju koja će imati 27 članova, s obzirom na to da je Velika Britanija odbila da nominuje kandidata pre izbora u toj zemlji zakazanih za 12. decembar.

Predstavnici privrede: Poslovni ambijent je obećavajući

21.November.2019 18:59 BEOGRAD - Poslovni ambijent u Srbiji je obećavajući, a pojedine strane kompanije ostvaruju čak i bolje rezultate nego što predviđaju svojim operativnim planiranjem, poručeno je danas na sastanku "Operativno planiranje i budžetiranje" u organizaciji kluba CFO i Controlling.
Operativno planiranje i budžetiranje je osnov svake kompanije, početna stavka i tačka vodilja u njenom poslovanju, objašnjavaju predstavnici poslovnog sveta.
Foto Tanjug video ilustracija

Pašalić: Još jednom preispitati javnoizvršiteljsku tarifu

21.November.2019 18:56 BEOGRAD - Zaštitnik građana Zoran Pašalić smatra de je neophodno preispitati javnoizvršiteljsku tarifu vodeći računa o opštim ekonomsko-socijalnim uslovima života, kako ona ne bi egzistencijalno ugrožavala građane, navodi se u mišljenju koje je Ombudsman uputio Komori izvršitelja i Ministarstvu pravde.
Naime, a kako se navodi u saopštenju koje je iz kancelarije Zaštitnika dostavljeno medijima, od početka rada izvršitelja 2012. najveći broj pritužbi koje je Zaštitnik građana primio na njihov rad odnosio se upravo na visinu tarife o nagradama i naknadama za rad izvršitelja, kao i dostavu pismena u postupku.
Foto Pixabay

Gugl ograničava oglašavanje političkih stranaka i kandidata

21.November.2019 18:33 LONDON- Svetski internet gigant Gugl ograničiće mogućnost targetiranja glasača tokom političkih kampanja odnosno neće više dozvoljavati političarima i strankama da reklame upućuju tačno određenim ciljnim grupama na osnovu pretpostavki o političkim stavovima građana.
Političke stranke i kandidati više neće moći da upoređuju sopstvene baze podataka mogućih glasača sa Guglovim bazama koje se prave na osnovu toga šta korisnici pretražuju.

Brnabić i Žang o reformama i saradnji Vlade Srbije i MMF

21.November.2019 18:25 BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić i zamenik izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Tao Žang razgovarali su danas o rezultatima strukturnih reformi i o saradnji Vlade Srbije i MMF-a.
Premijerka je, sumirajući rezultate sprovođenja aranžmana sa MMF-om, ocenila da je saradnja veoma dobra i naglasila da Srbija nastavlja sa sprovođenjem složenih reformi, a kao značajnu je istakla pomoć MMF-a za očuvanje ostvarenog napretka i stvaranja povoljne klime za dodatna investiciona ulaganja u Srbiju.

Ombudsman: Utvrditi da li je dete više puta ispitivano

21.November.2019 18:12 BEOGRAD - Zaštitnik građana pokrenuo je postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Policijske uprave u Novom Sadu i Centra za socijalni rad u tom gradu zbog pritužbe da je desetogodišnje dete bilo izloženo višestrukom ispitivanju o preživljenom seksualnom zlostavljanju, navedeno je u saopštenju informativne službe Zaštitnika.
Prema navodima iz pritužbe i informacijama sa kojima je upoznat Zaštitnik građana, a nakon prijave seksualnog zlostavljanja deteta, ono je sedam puta davalo izjave nadležnim organima: najpre pred policijskim službenicima, potom pred organom starateljstva i na kraju pred nadležnim javnim tužilaštvom. foto Pixabay

NATO hvali misiju i rezultate na KiM u promotivnom videu

21.November.2019 17:57 BEOGRAD - NATO alijansa u promotivnom video-materijalu "Nato i Kosovo - Evolcuija Kfora" poručuje da bez Kfora na Kosovu nema bezbednosti, koja je ključna za dijalog i postizanje političkog rešenja.
"Bez bezbednosti nema dijaloga, bez dijaloga nema politčkog rešenja", rekao je u general-major Lorenco Dadario, kome je u utorak prestao mandat na čelu Kfora, u desetominutnom promotivnom video snimku koji je objavljen na zvaničnom sajtu Alijanse, a u kojem se prikazuje misija na Kosovu od 1999. godine.

Duma usvojila zakon o novinarima kao stranim agentima

21.November.2019 17:52 MOSKVA - Ruska Duma usvojila je predlog zakona koji vladi daje pravo da registruje blogere, novinare i korisnike društvenih medija kao strane agente.
Predlog zakona proširuje postojeći zakon o medijima koji se finansiraju iz inostranstva, a koji je usvojen 2017. kao odgovor na odluku američkog ministarstva pravde da označi rusku televiziju RT stranim agentom.
Foto Tanjug video

Hodžaj: Radoičić ne može biti optužen, jer nije saslušan

21.November.2019 17:50 PRIŠTINA - Prištinski advokat Asdren Hodžaj izjavio je da Milan Radoičić, kojeg Priština sumnjiči za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, ne može biti optužen, jer nikada nije saslušan, a ni, kako je rekao, aktuelni Zakon o krivičnom postupku ne dozvoljava suđenje u odsustvu.
Prema rečima Hodžaja, istraga o ovom ubistvu treba da bude suspendovana sve dok tražena osoba ne bude uhapšena.Foto Tanjug video

Apliciranje za posao u "Linglongu" 27. novembra u Zrenjaninu

21.November.2019 17:44 ZRENJANIN - Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Zrenjanin i kineska kompanija “Linglong Tajr” organizuju naredne srede, 27. novembra, promociju te kompanije u sali Kulturnog centra Zrenjanina.
Kako se navodi u najavi zrenjaninske filijale NSZ, nakon promocije nezaposleni će moći da apliciraju za posao u toj kompaniji.

Micotakis pozvao na zajedničku politiku prema azilantima

21.November.2019 17:38 ZAGREB - Grčki premijer Kirjakos Micotakis pozvao je danas na utvrđivanje zajedničke politike EU prema azilantima i zaštiti spoljne granice kontinenta.
Govoreći drugog dana Kongresa Evropske narodne stranke (EPP) u Zagrebu grčki premijer je rekao da postoje tri stvari koje je neophodno učiniti zarad efikasnog rešavanja migrantske krize.

Definisano šta se podrazumeva pod izbornom kampanjom

21.November.2019 17:31 BEOGRAD - Vlada Republike Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, kojim se na sveobuhvatniji način definiše šta se sve podrazumeva pod izbornom kampanjom.
Političkim subjektima uvodi se zabrana da koriste sredstva budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave kojima kandidati na izborima i izbornim listama, kao javni funkcioneri, državni službenici, službenici u autonomnoj pokrajini i jedinici lokalne samouprave ili neposredno izabrana lica, raspolažu za potrebe obavljanja svojih službenih dužnosti, a u sprovođenju aktivnosti u okviru izborne kampanje.
Related posts