SEEbiz portal – regionalni poslovni portal

SEEbiz portal – regionalni poslovni portal– regionalni poslovni portal –

– Donosimo aktualne poslovne regionalne vijesti, izvještaje sa burzi, informacije o fondovima, bankama, politici, društvu, makroekonomiji, nekretninama…

Gojković: Dogovoreno da se izbori ne održe u martu, o datumu će odlučiti predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije izjavila je posle treće runde međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta da predstojeći izbori neće biti održani u martu.

SAD i Kina dogovorili prvu fazu trgovinskog sporazuma

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump i kineski dužnosnici objavili su u petak da su dogovorili "fazu jedan" trgovinskog sporazuma koja uključuje smanjenje američkih carina na kinesku robu.

Dukat prvi u Hrvatskoj predstavio nove voćne jogurte bez dodatka šećera

ZAGREB - Dukat je na hrvatsko tržište lansirao prvi voćni jogurt bez dodatka šećera, koji je bogat velikim i sočnim komadima voća i sadrži samo prirodno prisutne šećere iz voća i mlijeka.

Američko-kineski pregovori i izbori u Britaniji podigli cijene nafte prema 65 dolara

LONDON - Cijene nafte porasle su prema 65 dolara zahvaljujući napretku u rješavanju američko-kineskog trgovinskog spora i jasnom rezultatu izbora u Velikoj Britaniji.

Bundesbank snizio procjene njemačkog rasta u 2019. i 2020.

FRANKFURT - Njemačka središnja banka snizila je u petak procjene rasta najvećeg europskog gospodarstva u ovoj i idućoj godini, predviđajući izrazitiji oporavak tek u 2021. godini.

Hrvatska na pretposljednjem mjestu po potrošnji i BDP-u po stanovniku, lošija samo Bugarska

ZAGREB - Hrvatska je u 2018. godini bila na pretposljednjem mjestu među zemljama Europske unije (EU) prema razini stvarne individualne potrošnje i bruto domaćem proizvodu (BDP) po stanovniku, ispred Bugarske.

Trump: S Velikom Britanijom ćemo sklopiti masivni sporazum o slobodnoj trgovini, unosniji i veći od onoga s EU-om

LONDON - Svjetski čelnici reagirali su u petak na pobjedu Konzervativne stranke britanskog premijera Borisa Johnsona na izvanrednim parlamentarnim izborima održanima dan ranije.

WTO: Veće trgovinske prepreke pogađaju radna mjesta i ekonomski rast

ŽENEVA - Članice Svjetske trgovinske organizacije (WTO) uvele su u prvih 10 mjeseci ove godine 102 nova trgovinska ograničenja na uvoz robe i usluga, u ukupnoj vrijednosti oko 747 milijardi dolara, pokazalo je najnovije izvješće.

Pristalice Saveza za Srbiju blokirale zgradu RTS-a

BEOGRAD - Lideri i pristalice Saveza za Srbiju (SZS) okupile su se u podne ispred ulaza u zgradu Radio-televizije Srbije, a do 20 sati će, kako su juče najavili, blokirati sva tri ulaza u zgradu javnog servisa do 20 sati, uprkos negativnim reagovanjima na tu akciju.

Trećina domaćinstava u Srbiji nije priključena na kanalizacionu mrežu

BEOGRAD - U Beogradskom regionu, 2014, 2015. i 2016. jedva da je nekoliko stotina domaćinstava priključeno, da bi u 2018. više od 3.000 domaćinstava dobilo kanalizaciju.

Nova uprava tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila

SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Grupa izvijestila je investicijsku javnost da je danas, na mandat od šest mjeseci, imenovana nova Uprava društva Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.

Vlada i radnici Pošte postigli dogovor, povlače se kazne i suspenzije

BEOGRAD - Predstavnici radnika Pošte i Vlade Srbije postigli su dogovor u četvrtak kasno uveče. Kako je posle sastanka rekao jedan od radnika, Vlada Đokić, biće povučene kazne i niko od radnika neće biti suspendovan.

Francuska najveći europski izvoznik, a Italija uvoznik električne energije

PARIZ - Francuska je najveći izvoznik električne energije u Europi u prvih 11 mjeseci ove godine, a Italija najveći uvoznik, pokazala je studija europskog tržišta interkonektora koju je provela analitička kuća EnAppSys.

Crodux: 200 milijuna eura je premalo

LJUBLJANA - Iz kompanije Crodux vlasnika Ivana Čermaka odgovorili su na medijske spekulacije o tome da su na meti preuzimanja ljubljanskog Petrola.

Azijska tržišta: Skok indeksa i rast funte nakon pobjede Johnsona

TOKIO - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica dosegnule najviše razine u osam mjeseci, zahvaljujući vijestima o trgovinskom sporazumu između SAD-a i Kine, dok je britanska funta ojačala jer izlazne ankete ukazuju na uvjerljivu pobjedu Konzervativne strane na parlamentarnim izborima.

Trump: SAD i Kina vrlo blizu trgovinskog sporazuma

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da je SAD "vrlo blizu" postizanju trgovinskog sporazuma s Kinom, dok je kineska strana potvrdila da se pregovara o postizanju trgovinskog sporazuma.Related posts