SEEbiz portal – regionalni poslovni portal

SEEbiz portal – regionalni poslovni portal


– regionalni poslovni portal –

– Donosimo aktualne poslovne regionalne vijesti, izvještaje sa burzi, informacije o fondovima, bankama, politici, društvu, makroekonomiji, nekretninama…

Drobnjak: Poskupljenje putarine početkom avgusta

BEOGRAD - Direktor „Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da očekuje da će poskupljenje putarine u iznosu od 12 odsto na srpskim putevima početi da se primenjuje početkom avgusta, saopštilo je to preduzeće.

Tvrtka K pivovari nastavlja s ulaganjima u proizvodni pogon Vukovarske mikropivovare

VUKOVAR - Tvrtka K pivovari investirala je 850 tisuća kuna u novu opremu za proizvodni pogon Vukovarskog piva koji se nalazi u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, kojom će dodatno povećati proizvodne kapacitete te mikropivovare. 

Kineski BAIC kupio 5% udjela u Daimleru

PEKING - Kineska tvrtka Beijing Automotive Group Co Ltd (BAIC) kupila je 5% udjela u Daimleru, učvršćujući svoj odnos s njemačkim proizvođačem automobila nakon što se kineski Zhejiang Geely Holding pojavio kao potencijalni rival.

Pouke koje treba izvući nakon ove turističke sezone

ZAGREB - Nedovoljno je obrazovanih oportunističkih investitora u apartmane koji očekuju nerealno visoke profite uz gotovo nikakav rizik. 

Britanski konzervativci pred izborom Borisa Johnsona za novog čelnika stranke

LONDON - Bivši ministar vanjskih poslova Boris Johnson, prema očekivanjima, bit će u utorak izabran za nasljednika premijerke Therese May na mjestu čelnika vladajuće Konzervativne stranke, čime bi bio samo jedan korak i dan od imenovanja na mjesto premijera Velike Britanije.

Pavgord i Galens kupili Pavlović International banku

BANJA LUKA - Firme "Pavgord" Foča i "Galens" Novi Sad kupile su jutros na Banjalučkoj berzi akcije Pavlović International Banke u iznosu od sedam miliona KM čime su postali vlasnici oko 40 odsto banke.

Rast azijskih indeksa, obnovljene nade u smanjenje kamatnih stopa

TOKIO - Azijski su indeksi u utorak porasli, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnog dana, jer se ulagači nadaju smanjenju kamata američke i europske središnje banke kako bi potaknule rast gospodarstava.

Nijemci pesimistični oko ekonomskih očekivanja

BERLIN - Polovina Nijemaca očekuje da će se u sljedećim godinama stanje u gospodarstvu pogoršati, pokazalo je novo istraživanje koje su naručile televizijske postaje RTL i n-tv.

Prosječna zagrebačka neto plaća 1.000 kuna veća od hrvatskog prosjeka

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 7.472 kune, što je nominalno za 0,7 posto manje nego za ožujak, a 3,3 posto više nego za travanj prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba.

Wall Street: Rast indeksa uoči objave rezultata tehnoloških kompanija

NEW YORK - Indeksi na Wall Streetu dobitnički su ušli u novi tjedan, što se ponajviše zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora uoči objave poslovnih izvješća Applea, Facebooka, Alphabeta i Amazona.

Beogradska berza: Impol Seval dominirao na trgovanju, indeksi mešoviti

BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je ukupan promet od nepunih 23 miliona dinara (195,1 hiljada evra),.

Ekonomski institut snizio prognoze rasta BDP-a u drugom kvartalu

ZAGREB - Vrijednost indeksa CEIZ, mjesečnog indikatora poslovnog ciklusa, pala je u svibnju za 1,01 indeksna boda, pa Ekonomski institut zaključuje da je u tom mjesecu ekonomska aktivnosti oslabila u odnosu na travanj.

Kompanije iz Kine zainteresovane za razvoj 5G mreže u Srbiji

BEOGRAD - Ministar uprave za digitalni prostor Kine, Džuang Žungven je danas u Beogradu preneo da su vodeće kineske kompanije zainteresovane za učešće u razvoju 5G mreže u Srbiji.

Kina odobrila dvostruko više kredita nego MMF i Svjetska banka zajedno

ZAGREB - Kina je najveći svjetski zajmodavac i posljednja istraživanja pokazuju da je od 2000. do danas odobrila više od 700 milijardi dolara raznih kredita koji nerijetko nisu ni zabilježeni u raznim službenim statistikama.

NBS: Privrednici očekuju inflaciju u granicama cilja

BEOGRAD – Inflaciona očekivanja finansijskog sektora i privrede za godinu i za dve godine unapred nastavila su da se kreću u granicama cilja od tri procenta uz mogućnost odstupanja od plus/minus 1,5 posto.

Minimalna crnogorska potrošačka korpa u junu iznosila 643 eura

PODGORICA - Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za jun ove godine iznosila je 643,10 eura, saopštio je danas MONSTAT.

Related posts