SEEbiz portal – regionalni poslovni portal

SEEbiz portal – regionalni poslovni portal


portal – regionalni poslovni portal –

SEEbiz – Donosimo aktualne poslovne regionalne vijesti, izvještaje sa burzi, informacije o fondovima, bankama, politici, društvu, makroekonomiji, nekretninama…

Investitori iskazali neobvezujući interes za dokapitalizaciju Varteksa

VARAŽDIN - Varteks je u ponedjeljak izvijestio da se na njegov neobvezujući poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u povećanju temeljnog kapitala javilo više ulagača, od kojih je jedan institucionalni čiji iskazani interes premašuje minimum uspješnosti.

Beogradska berza: Impol Seval dominirao na trgovanju, indeksi mešoviti

BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je ukupan promet od nepunih 23 miliona dinara (195,1 hiljada evra),.

Cijene nafte porasle više od dva posto nakon iranske zapljene britanskog tankera

LONDON - Cijene nafte porasle su više od dva posto, zbog zabrinutosti da bi nakon prošlotjedne iranske zapljene britanskog tankera u Perzijskom zaljevu moglo doći do prekida opskrbe iz tog vrlo važnoga područja.

Suci dobili upute za ponašanje na društvenim mrežama

ZAGREB - Vrhovni sud objavio je neobavezujuće smjernice sucima u kojima se naglašava kako u korištenju društvenih mreža trebaju očuvati morali autoritet, integritet, doličnost i dostojanstvo sudačke dužnosti.

Ekonomski institut snizio prognoze rasta BDP-a u drugom kvartalu

ZAGREB - Vrijednost indeksa CEIZ, mjesečnog indikatora poslovnog ciklusa, pala je u svibnju za 1,01 indeksna boda, pa Ekonomski institut zaključuje da je u tom mjesecu ekonomska aktivnosti oslabila u odnosu na travanj.

Njemačka industrija u duljem razdoblju slabosti

BERLIN - Njemačka prerađivačka industrija i izvoz trpe zbog usporavanja globalnog gospodarstva, objavilo je u ponedjeljak njemačko ministarstvo financija u mjesečnom izvješću.

Kompanije iz Kine zainteresovane za razvoj 5G mreže u Srbiji

BEOGRAD - Ministar uprave za digitalni prostor Kine, Džuang Žungven je danas u Beogradu preneo da su vodeće kineske kompanije zainteresovane za učešće u razvoju 5G mreže u Srbiji.

Hrvati sve češće opremaju svoje domove samo jednim klikom

ZAGREB - Hrvatski kupci, a posebno žene, sve su više otvoreni prema online kupnji namještaja i predmeta za uređenje doma, stoga ne treba čuditi značajan rast popularnosti online trgovine Vivre.hr. 

Očekuje se bolja sezona, u Beogradu boravi polovina stranaca

BEOGRAD – Prve procene lokalnih turisitičkih organizacija pokazuju da se može očekivati da će ovogodišnja letnja turistička sezona u Srbiji biti bolja od prošlogodišnje.

Azijska tržišta: Indeksi pali, nema ništa od smanjenja kamatnih stopa

TOKIO - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu u petak, jer su splasnula očekivanja ulagača da će američka središnja banka krajem srpnja oštro smanjiti kamatne stope.

Početak poskupljenja: Cena cigareta mora da se uskladi sa standardima EU

BEOGRAD - Na kioscima i prodavnicama paklica cigareta British American Tobacca iz Vranja je deset dinara skuplja.

Kina odobrila dvostruko više kredita nego MMF i Svjetska banka zajedno

ZAGREB - Kina je najveći svjetski zajmodavac i posljednja istraživanja pokazuju da je od 2000. do danas odobrila više od 700 milijardi dolara raznih kredita koji nerijetko nisu ni zabilježeni u raznim službenim statistikama.

NBS: Privrednici očekuju inflaciju u granicama cilja

BEOGRAD – Inflaciona očekivanja finansijskog sektora i privrede za godinu i za dve godine unapred nastavila su da se kreću u granicama cilja od tri procenta uz mogućnost odstupanja od plus/minus 1,5 posto.

Minimalna crnogorska potrošačka korpa u junu iznosila 643 eura

PODGORICA - Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za jun ove godine iznosila je 643,10 eura, saopštio je danas MONSTAT.

Stopa anketne nezaposlenosti u prvom tromjesečju 7,6 posto

ZAGREB - Stopa anketne nezaposlenosti u Hrvatskoj u prvom je tromjesečju iznosila 7,6 posto, što je na godišnjoj razini, u odnosu na prvo lanjsko tromjesečje, manje za 2,7 postotnih bodova.

Trgovinska razmjena duž Pojasa i puta premašila 600 milijardi dolara

PEKING – Trgovinska razmjena Kine sa zemljama koje sudjeluju u njenoj ambicioznoj inicijativi “Pojas i put” (BRI) doživljava ekspanziju, budući da je u prvoj polovini tekuće godine dostigla iznos od 4.240 milijardi juana (617,5 milijardi dolara).

Related posts