SEEbiz portal – regionalni poslovni portal

SEEbiz portal – regionalni poslovni portalportal – regionalni poslovni portal –

SEEbiz – Donosimo aktualne poslovne regionalne vijesti, izvještaje sa burzi, informacije o fondovima, bankama, politici, društvu, makroekonomiji, nekretninama…

Ovo su prednosti i mane uvođenja eura

RIJEKA - Ekonomske koristi su u svakom slučaju veće od ekonomskih troškova, i za nas u Hrvatskoj bi uvođenje eura trebalo bi biti promatrano prvenstveno kao ekonomsko pitanje, a ne kao političko pitanje.

Raste podrška kineskim avio-kompanijama da tuže Boeing

PEKING – Kinesko udruženje avio-prevoznika podržaće domaće kompanije koje od američkog Boeinga traže odštetu zbog prizemljenja aviona „737 MAX 8“ te kompanije.

Trump: Vjerujem Kim Jong-unu

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump objavio je u nedjelju na Twitteru da i dalje vjeruje sjevernokorejskom čelniku Kim Jong-unu, unatoč zastoju pregovora u nuklearnom programu i nedavnom ispitivanju oružja Pjongjanga.

Fiat Chrysler i Renault pregovaraju o partnerstvu

LONDON - Talijansko-američki i francuski proizvođač automobila razmatraju brojne opcije koje bi omogućile da dvije kompanije rade zajednički u budućnosti, naveo je izvor upoznat sa situacijom.

Apple preuzeo startup Tueo Health

NEW YORK - Apple nastavlja sa svojom politikom preuzimanja manjih usko specijaliziranih tvrtki. Prema pisanju CNBC-a njihova najnovija akvizicija je startup Tueo Health, koji je izradio aplikaciju kojom roditelji mogu pratiti svoju djecu astmatičare dok spavaju.

BNV pokrenulo Inicijativu za rješavanje statusa Bošnjaka i statusa regije Sandžak

NOVI PAZAR - Bošnjačko nacionalno vijeće traži da se uspostavi specijalni status za Sandžak.

Vukorepa: Riječka luka će do 2025. godine preteći Koper

RIJEKA - Novi kontejnerski terminal Zagreb Deep Sea mogao bi, pak, do 2030. godine usisati milijun TEU produlji li budući koncesionar njegovu obalu do 680 metara.

Slovenija jedina kandidira Dinarski krš na Popis svjetske baštine UNESCO-a

ZAGREB - Serijski upis Dinarskog krša u Svjetsku prirodnu baštinu, koji je trebao obuhvatiti još dijelove krša Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, završit će po svemu sudeći upisom samo slovenskog Krasa.

Velikim protestom Jedan od pet miliona 8. juna obeležiće se šest meseci njihovog početka

BEOGRAD - Glumac Branislav Lečić kazao je, obraćajući se građanima na 25. protestu Jedan od pet miliona, da će tada najaviti nove poteze kojima će ugroziti vlast.

Đilas i Stefanović predstavili Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda

BEOGRAD - Stranka Slobode i pravde predstavila je danas predlog Deklaracije o pomirenju srpskog i albanskog naroda koji predvidja put rešavanja životnih problema ljudi dok je statusno pitanje ostavljeno po strani.

Srbija kupuje tri helikoptera od Airbusa: Ugovor se potpisuje kad dođe Macron

BEOGRAD - Srbija će kupiti tri helikoptera H215 Super Puma, a ugovor s kompanijom Airbus treba da bude ozvaničen tokom posete francuskog predsednika Emmanuela Mckrona.

Trump pozvao na snažnije japanske investicije u SAD

TOKIO - Američki predsjednik Donald Trump u subotu je pozvao japanski poslovni svijet da poveća investicije u Sjedinjene Države, prekorivši pritom Japan zbog značajnog suficita koji ostvaruje u trgovinskoj razmjeni dviju zemalja, o čemu pregovarači razgovaraju u sklopu bilateralnog sporazuma.

Svaki peti radnik u Hrvatskoj zaposlen tek privremeno

ZAGREB - Svaki peti radnik u Hrvatskoj zaposlen je privremeno, bilo da je riječ o zapošljavanju na točno određeno vrijeme, preko agencija koje njegov rad iznajmljuju poslodavcima, što može biti i nekoliko sati tjedno, ili na sezonskim poslovima.

Tabaković: Nisu devizne rezerve smanjene, već uvoz raste

BEOGRAD - Pad pokrića uvoza deviznim rezervama nije nastao zbog pada rezervi, već zbog višeg uvoza, ali ne uvoza potrošne robe, kako je bilo ranije.

Od 2008. samo Zagreb i Zadarska županija podigli zaposlenost

ZAGREB - Unatoč padu nezaposlenosti na rekordno niske razine i evidentnom oporavku gospodarstva, Hrvatska i dalje ima oko 100.000 radnih mjesta manje nego pretkrizne 2008. godine, a zaposlenost su podigli samo Zagreb i Zadarska županija.

Srbija odustala od arbitraže, razmatra kontramere Kosovu

BEOGRAD - Srbija neće pokretati arbitražu protiv Kosova zbog enormnih taksi koje su uvedene na proizvode iz Srbije.

Related posts