RTS – Radio televizija Srbije – Politika

RTS – Radio televizija Srbije – Politika


Internet portal Javnog medijskog servisa aktiviran je, sa novim, srpskim, domenom: www.rts.rs, 28. juna 2008. godine, višestruko uvećavši broj poseta u odnosu na prethodni period.

Time se RTS svrstao među vodeće “onlajn” medije u Srbiji i u sam vrh internet izdanja regionalnih javnih servisa.

Kisić: Sve poslove obavljamo u svetlu pandemije

Kandidat za ministra za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Darija Kisić kaže da zadatak svakog pojedinca, bez obzira kojim se poslom bavi, treba da bude borba sa koronavirusom.

Lavrov kreće na turneju po regionu, nakon Grčke i BiH stiže u Srbiju 28. oktobra

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov počinje turneju po regionu tokom koje će posetiti Grčku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Podneto 10 amandmana na Predlog zakona o ministarstvima

Skupština Srbije počela je raspravu o deset amandmana na Predlog zakona o ministarstvima.

Tomislav Momirović: Nikada ne bih odbio Vučića

Kandidat za ministra građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je da mu je velika čast što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao kao nekoga ko može da doprinese rezultatima i da ga nikada ne bi odbio, pre svega jer ga ceni i smatra istorijskom ličnošću.

Petković sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom. Kako se navodi u saopštenju, Petković i Bratu su razmotrili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, posebno se osvrnuvši na probleme srpskog naroda u južnoj pokrajini.

Lavrov u čestitki Dačiću: Uspeli smo da postignemo mnogo

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je uručio čestitku ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova povodom stupanja na novu dužnost.

Vučić i Dodik o izgradnji aerodroma u Trebinju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom o izgradnji aerodroma u Trebinju.

Dačić: Bajatović ostaje na čelu Srbijagasa, SPS-u još jedno preduzeće

Predsednik Parlamenta i lider Socijalistčke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Dušan Bajatović ostati na čelu "Srbijagasa" i da će SPS imati predstavnika na čelu još jednog jakog javnog preduzeća.

Brnabić: Nova vlada pokazatelj da smo slušali narod i čuli šta treba da se menja

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je da je osnovni cilj nove vlade bolji kvalitet života građana Srbije i dodala da je njen sastav pokazatelj koliko je vlast "slušala narod".

Blumberg: Srbija među deset zemalja sveta po rodnoj ravnopravnosti u izvršnoj vlasti

Novom raspodelom ministarskih funkcija u vladi, Srbija je među 10 zemalja sveta s najboljim balansom kada je u pitanju rodna ravnopravnost u izvršnoj vlasti, piše agencija Blumberg, navodeći da polovinu Vlade Srbije čine žene.

Poznat sastav nove Vlade, ovo su biografije ministara

Mandatarka Ana Brnabić saopštila je sastav nove vlade, koja će imati 21 ministarstvo i još jednog ili dva ministra bez portfelja. Jedanaest resora vodiće žene. Novu Vladu činiće SNS, SPS i SPAS.

Vučić: Najvažniji su program i ciljevi vlade

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da SNS, ali i on lično, od vlade traži da se država, time i vlada, energičnije nego ikad pre suprotstavi organizovanom kriminalu i korupciji, da srpska ekonomija napreduje ogromnom brzinom, da Srbija sačuva samostalnost i nezavisnost i da ostane na evropskom putu.

Saopštena imena skoro svih ministara – mnogo novih lica u Vladi

Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić saopštila je imena skoro svih ministara. Čeka se potvrda za određene pozicije iz SPS-a. Nova lica u kabinetu biće Tatjana Matić, Anđelka Atanasković, Irena Vujović, Maja Popović, Marija Obradović, Tomislav Momirović, Darija Kisić Tepavčević, Maja Gojković, Gordana Čomić, Ratko Dmitrović. Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović rotirali resore. Lider SNS-a Aleksandar Vučić najavio energičnu borbu protiv kriminala i korupcije.

Danas sednica Predsedništva SNS-a, čeka se odluka o sastavu nove Vlade

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, nakon koje bi trebalo da bude poznat sastav nove vlade, biće održana danas u 10 sati.

Sutra će biti poznata imena ministara, kakav je stav poslanika o novim resorima

Nova Vlada imaće tri nova ministarstva predviđeno je Predlogom zakona o ministarstvima koji je na poslaničkoj raspravi. Novi resori su - za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, za brigu o porodici i demografiju i za brigu o selu. Glasanje je u ponedeljak, a pre toga sutra posle sednice Predsedništva SNS saznaćemo ko će voditi nove, ali i 18 starih kabineta.

Grenel pozdravio primenu odredbi potpisanih u Vašingtonu

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, pozdravo je primenu odredbi sporazuma koji je prištinska delegacija nedavno potpisala u Beloj kući u Vašingtonu.

Počela rasprava o Predlogu zakona o ministarstvima

Skupština Srbije počela je raspravu o Predlogu zakona o ministarstvima, čime se stvaraju uslovi za formiranje nove Vlade Srbije sledeće sedmice.

Vučić na forumu Šangajske organizacije za saradnju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na Međunarodnom međupartijskom forumu ŠOS+ (Šangajska organizacija za saradnju +) na temu "Privreda za ljude".

Srbija i Hrvatska dogovorile intenzivniju saradnju u otkrivanju sudbine nestalih

Predsednici Komisije za nestale Vlade Srbije i hrvatskog Povereništva za zatočene i nestale sastali su se u Beogradu nakon duže pauze i tom prilikom dogovorili dalje korake u rešavanju problema - pretragu lokacija u obe zemlje, kao i dodatno dublje pretraživanje arhiva.

Vučić sa poslanikom Bundestaga o privlačenju nemačkih investicija

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa poslanikom Bundestaga Joakimom Fajferom.

Vučić sa Pastorom: Odličan razgovor o budućnosti Srbije i srpsko-mađarskim odnosima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine i predsednikom SVM Ištvanom Pastorom.

Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, tri nova

Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, navodi se u Predlogu zakona o ministarstvima, koji je u skupštinsku proceduru uputila grupa od 167 poslanika.

Dačić za RTS: Moj zadatak je da štitim ugled i dostojanstvo Parlamenta

Novi predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić kaže za RTS da oni koji misle da je to protokolarna funkcija o Parlamentu misle sve najgore. To je slika koju ne smemo da dozvolimo, poručio je Dačić.

Formirano 18 odbora, Martinoviću administrativni, Đukanoviću pravosuđe

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, i u ovom sazivu, vodiće skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, dok je za predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu izabran poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

Predsedništvo SNS-a u nedelju, očekuje se konačna odluka ko će biti ministri

Srpska napredna stranka najavila je da će u nedelju 25. oktobra u 10 sati biti održana sednica stranačkog predsedništva.

Delegacija američkog Ministarstva energetike u poseti Beogradu

Delegacija američkog Ministarstva energetike boravi u Beogradu kako bi se sastala sa državnim zvaničnicima, kompanijama koje se bave energetikom i poslovnim ljudima, saopštila je ambasada SAD u Srbiji na Tviteru.

Vlada usvojila mere za pomoć privredi i nove mere protiv koronavirusa

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti kovid 19, saopšteno je iz Vlade.

Dačić: Sa Vučićem nije bilo "uzmi ili ostavi"

Novi predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je ljudima koji smatraju da je mesto predsednika parlamenta degradirajuće za njega – da je to najviša funkcija koju je do sada obavljao.

Ivica Dačić, predsednik Skupštine: Vratio sam se kući, za mene je ovo čast

Narodni poslanici su izabrali Ivicu Dačića za novog predsednika Skupštine Srbije. Od 226 poslanika koji su glasali, za izbor Dačića glasalo je 225, dok je jedan poslanik bio protiv. Novi predsednik Skupštine je poručio da samo ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima. Poslanici su izabrali i šest potpredsednika parlamenta, Veljko Odalović je izabran za generalnog sekretara Skupštine. Formirani su skupštinski odbori, nakon čega je završena konstitutivna sednica novog parlamenta.

Vučić: Stvari su komplikovanije od onog kako ih Priština zamišlja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, na specijalnom onlajn panelu u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, da Priština mora da promeni stav da je jedino rešenje da Srbija prizna takozvanu nezavisnost Kosova, i da shvati da je neophodno da se primene svi potpisani sporazumi.


Related posts