Radio televizija Vojvodine – Najnovije vesti dana

Radio televizija Vojvodine – Najnovije vesti dana


je nezavisan javni radiodifuzni servis građana Vojvodine, koji na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, proizvodi i emituje visokokvalitetan televizijiski, radijski i multimedijalni program, kojim građane Vojvodine informiše, obrazuje i zabavlja, odražavajući jedinstvenu raznolikost regiona.

Sin čuvenog Dejvida Robertsona potpisao za Mornar

Sin čuvenog američkog košarkaša Dejvida Robinsona, Džastin, novi je član Mornara iz Bara, saopštio je crnogorski klub.

Film o Milošu Bajiću večeras u Novom Sadu

Večeras od 20 časova, Cinema City i Poklon zbirka Rajka Mamuzića organizuju projеkciju filma rеditеlja Darka Bajića o njеgovom ocu Milošu Bajiću, jеdnom od najvеćih srpskih umеtnika 20.vеka.

Krstaši ili Lozničani – Srbija dobija šampiona

Srbija će danas dobiti novog ekipnog šampiona u boksu, a odluka o tome da li trofej ide u Beograd, bokserima Radničkog ili u Loznicu, pašće u majstorici, na neutralnom terenu u Smederevu.

Sanacija kolovoza na mostu preko Tise

JP Putevi Srbije saopštili su da će se danas u vremenskom periodu od 7 do 15 časova, izvoditi radovi na sanaciji kolovoza na državnom putu I B reda broj 12, na mostu preko reke Tise, u smeru od Zrenjanina ka Novom Sadu.

Sveže jutro, tokom dana sunčano, do 27 stepeni

Posle svežeg, po kotlinama maglovitog jutra, tokom dana će danas biti sunčano, sa slabim vetrom promenljivog pravca.

Vremeplov: Rođen Jovan Hadžić

Na današnji dan 1799. godine rođen je srpski pisac i političar Jovan Hadžić, poznat i kao Miloš Svetić, prvi predsednik Matice srpske. Gimnaziju je učio u Karlovcima i Pešti, prava u Pešti i Beču, a doktorat prava stekao je u Pešti 1826. U više navata bio je poslanik na srpskim crkveno-narodnim saborima, ali i u Ugarskom saboru. Bio je dosledan protivnik reforme Vuka Karadžića, i držao je da treba očuvati slavjanoserbsko nasleđe. Bio je advokat, direktor gimnazije u Novom Sadu, izradio je Građanski zakonik Srbije (objavljen 1844). Uređivao je "Serbski letopis" (iz okrilja tog časopisa izrasla je Matica srpska) i Davidovićevu "Golubicu" i pokrenuo časopis "Ogledalo serbsko". Pisao je poeziju u pseudoklasičarskom stilu i prevodio klasične autore: Homera, Horacija i Vergilija, kao i nemačke pisce, uključujući Getea. Nepravedno je nipodaštavan iz kruga Vukovih sledbenika iako je bio veliki nacionalni i kulturni radnik, visokih intelektualnih dometa.

Jug SAD sprema se za nove poplave posle uragana Sali

Vlasnici kuća i radnji duž američke obale Meksičkog zaliva počeli su akciju čišćenja posle udara uragana Sali, iako se region priprema za nove poplave narednih dana zbog nabujalih reka i potoka.

Evropa: U Rumuniji 1.527 novozaraženih i 48 umrlih, još 339 slučajeva u Grčkoj

U Nemačkoj je potvrđeno novih 1.916 slučajeva virusa kovid-19, saopštio je danas Institut za infektivne bolesti Robert Koh.

Vojvodina na "Karađorđu" bolja od Radnika

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 2:0 (0:0), u osmom kolu Super lige Srbije.

Svetlana Milovanović nova gradonačelnica Sremske Mitrovice

Grad Sremska Mitrovica dobio je novu gradonačelnicu, a to je Svetlana Milovanović. Izabran je i zamenik gradonačelnika - Petar Samardžić. Za njihov izbor glasalo je 44 odbornika. Oni su izabrani na današnjoj sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica. Po izboru, nova gradonačelnica Svetlana Milovanović obratila se sa skupštinske govorinice.

Šest decenija Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

Preko 12 hiljada diplomiranih lekara je završilo Medicinski fakultet u Novom Sadu za 60 godina od njegovog osnivanja. Ovaj jubilej obeležen je svečanom akademijom u Srpskom Narodnom pozorištu u Novom Sadu

Đukanović: Ne podnosim ostavku, za Crnu Goru ćemo se boriti i u šumi

Za Crnu Goru ćemo se boriti i u šumi, ako Amfilohije krene da postavi kamen biće mu srušen, rekao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu Fejs TV i poručio da neće podneti ostavku na mesto šefa države.

Veliki požar iznad Mostara - ugrožene kuće; Kritično i u Crnoj Gori

Veliki požar izbio je danas popodne u mostarskom naselju Kruševo.

Pretpremijerom "Predsednice" posle šest meseci pauze počela sezona u somborskom pozorištu

Posle šest meseci pauze večeras je u Narodnom pozorištu Sombor počela sezona pretpremijerom predstave “Predsednice” po delu Vernera Švaba u režiji Jane Maričić.

Ponovo kreće nagradna igra "Uzmi račun i pobedi"

U cilju suzbijanja sive ekonomije, država ponovo pokreće veliku nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi, a u novom ciklusu važiće računi od 1. septembra.

Abazović: Tražimo podršku međunarodne zajednice

Dritan Abazović, lider jedne od tri pobedničke koalicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, izjavio je večeras da se još ne zna da li će nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić biti premijer, jer još nisu došli do personalnih rešenja.

Od 18.00 časova mera zdravstvenog nadzora, prazni prelazi, kilometarske kolone na auto-putu Miloš Veliki

U Srbiji je večeras u 18.00 časova stupila na snagu nova epidemiološka mera posebnog zdravstvenog nadzora za sve državljane Srbije i strane državljane sa privremenim ili stalnim boravkom koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom - Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Počela primena nadzora nad povratnicima iz inostranstva

Odluka Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa korona o obaveznom zdravstveni nadzoru nad građanima koji se vraćaju u Srbiju, počela je da se primenjuje danas od 18 sati.

Vesić: Neću biti ministar, Đurić novi ambasador u SAD

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je večeras da neće biti ministar u novoj Vladi Srbije i potvrdio da će šef Kancelarije za KiM Marko Đurić biti ambasador Srbije u Vašingtonu.

Završen 27. Festival evropskog filma Palić

Dodelom nagrada najboljim evropskim ostvarenjima i prikazivanjem filmova „So od suza“ francuskog reditelja Filipa Garela i rusko-srpske koprodukcije „Hotel Beograd” u režiji Konstantina Statskija, večeras je u bioskopu Eurocinema u Subotici zatvoren 27. Festival evropskog filma Palić, saopštili su organizatori.


Related posts