Radio televizija Vojvodine – Najnovije vesti dana

Radio televizija Vojvodine – Najnovije vesti dana


je nezavisan javni radiodifuzni servis građana Vojvodine, koji na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, proizvodi i emituje visokokvalitetan televizijiski, radijski i multimedijalni program, kojim građane Vojvodine informiše, obrazuje i zabavlja, odražavajući jedinstvenu raznolikost regiona.

Kamioni na Batrovcima čekaju 720 minuta


Kamioni na Batrovcima, na izlazu iz zemlje čekaju 720 minuta, a na Kelebiji 300 minuta, saopštio je AMSS.

Koldplej ne idu na turneje zbog brige za životnu sredinu


Britanska grupa Koldplej neće ići na turneju na kojoj bi promovisala najnoviji album zbog brige za životnu sredinu, odnosno zbog eventualnog uticaja njihovih koncerata na životnu sredinu.

Gugl ograničava oglašavanje političkih stranaka i kandidata


Svetski internet gigant Gugl ograničiće mogućnost targetiranja glasača tokom političkih kampanja odnosno neće više dozvoljavati političarima i strankama da reklame upućuju tačno određenim ciljnim grupama na osnovu pretpostavki o političkim stavovima građana.

Žang: MMF pruža punu podršku ključnim reformama


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa zamenikom izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Tao Žangom o rezultatima sprovedenih strukturnih reformi i saradnji Vlade Srbije i MMF-a.

Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost


Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počela je oko 18 sati, a nakon sednice, između 19 i 21 sat, očekuje se obraćanje predsednika Srbije.

Na trajektu u Francuskoj otkriveno 16 migranata


U zaključanoj prikolici na trajektu koji je plovio od Francuske ka Irskoj pronađeno je 16 migranata.

Severna Makedonija: Privedena 33 migranta


Policijska patrola privela je večeras u Severnoj Makedoniji 33 migranta koji su se u grupi kretali u blizini granice sa Grčkom.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu


Vlada Srbije utvrdila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu kojima se predviđa mogućnost da u budućnosti strana pravna lica koja obavljaju poslove kliringa i saldiranja mogu obavljati ove usluge i za domaće hartije od vrednosti, odnosno državne obveznice pod uslovima koje će urediti zakon o tržištu kapitala.

Usvojen nacionalni program za zaštitu mentalnog zdravlja


Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Nacionalni program za zaštitu mentalnog zdravlja u našoj zemlji za period 2019-2026. godine.

Kompanija "Linglong Tajr" traži radnike u Zrenjaninu


Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Zrenjanin i kineska kompanija Linglong Tajr organizuju naredne srede, 27. novembra, promociju te kompanije u sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Danas je Sabor Svetog Arhangela Mihaila - Aranđelovdan


Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Sabor Svetog Arhangela Mihaila, praznik u narodu poznatiji kao Aranđelovdan.

Vučić se sastao sa ambasadorom Rusije, detalje će saopštiti tokom dana, Harčenko bez komentara o aferi


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, a o sastanku će, kako se navodi u saopštenju, predsednik obavestiti javnost u toku dana. Ambasador Bocan-Harčenko nije komentarisao sadržaj jutrošnjeg razgovora sa predsednikom Vučićem.

Ljajić: Zbog taksi Prištine Srbija izgubila skoro 400 miliona evra


Srbija je za godinu dana, od 21. novembra 2018, zbog taksi od 100 odsto koje je uvela Priština, izgubila 395,7 miliona evra, odnosno u tolikoj vrednosti je manje robe isporučeno na Kosovo i Metohiju u odnosu na prethodne godine, izjavio je danas ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić.

Neakademsko ponašanje Malog u izradi doktorata


Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na današnjoj sednici preinačio je odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka i jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije.

Za unapređenje položaja nacionalnih manjina predviđeno 300 miliona evra


Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u skupštini da predlog budžeta za 2020. predviđa 300 miliona evra za finansiranje Kancelarije za ljudska i manjinska prava radi unapređenja položaja nacionalnih manjina i sprovođenje antidiskriminacione politike.

Zaharova: Redovna provokacija pred važan susret


Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova okarakterisala je kao  redovnu provokaciju pred važan susret moguću obaveštajnu aferu u Srbiji čiji su akteri ruski obaveštajac i navodno jedan srpski obaveštajac.

Pšenica se još seje ponegde iako je prošao optimalni rok


Zbog nedostatka padavina u optimalnom roku za setvu pšenice, taj posao još uvek nije završen. U Centralnoj Srbiji kasni se sa setvom, ali je hlebnim žitom posejano mnogo manje nego u Vojvodini.

Dva pozorišta rade na zajedničkom projektu


Novosadsko i Pozorište mladih udružili su se oko zajedničkog projekta – mjuzikla Kosa“. U predstavi učestvuju glumci oba tetara, ali i studenti Akademije umetnosti, a režira je gost iz Mađarske Peter Telihaji.

Rezultati tranzicije solidni, neophodna reforma javne uprave


U izveštaju Evropske banke za obnovu i razvoj o tranziciji navodi se da je Srbija poboljšala kvalitet institucija brže od ostalih ekonomija sa uporedivim nivoima prihoda, ali jaz u odnosu na ekonomski napredne zemlje ostaje i dalje veliki. Pohvaljuju se pozitivne promene u javnim finansijama i daje preporuka da se sprovede reforma i profesionalizacija javne uprave.

AP Vojvodini iz republičkog budžeta 100 milijardi dinara


Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas u raspravi o Predlogu budžeta za 2020.godinu da će ove godine izdvajanja za AP Vojvodinu biti veća u odnosu na 2019.godinu, napominjući da se planira izgradnja važnih saobraćajnica.Related posts