Dnevnik – Najnovije vesti dana

Dnevnik – Najnovije vesti dana


Dnevnik je najstarija novinsko-izdavačka i štamparska kuća u Vojvodini. Okosnicu ovog preduzeća čini informativno-politički dnevni list „Dnevnik“.

List je pokrenut ilegalno od strane vojvođanskih antifašista, za vreme mađarske okupacije 15. novembra 1942. godine, a prvobitno ime mu je bilo „Slobodna Vojvodina“.

Мишел: Свет неприпремљен, потребан споразум о пандемијама

БРИСЕЛ: Председник Европског савета Шарл Мишел предложио је међународни споразум о пандемијама у оквиру Светске здравствене организације.

Канцеларија: Покушаји албанизације српске баштине на КиМ

БЕОГРАД: Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију оценила је вечерас да је српска верска и културна баштина у покрајини, поред рушилачких напада, суочена и с настојањима да се албанизује како би се "доказала недоказива и суштински фашистичка теза да су простори Косова и Метохија одувек били албански и само албански".

Станковић: Знамо колико смо радили и жртвовали се

БЕОГРАД: Честитам играчима, клубу, стручном штабу и свим навијачима на овом успеху. Није било лако изборити све ово, знамо колико смо радили, жртвовали се и желели „европско пролеће“, изјавио је вечерас тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после ремија против Хофенхајма и пласмана у другу фазу Лиге Европе.

Гејтс очекује да ће се стање у САД нормализовати до пролећа

ЊУЈОРК: Бил Гејтс, суоснивач Мајкорософта и један од најбогатијих људи на свету, очекује да ће се стање у Сједињеним Америчким Државама, уз појаву вакцина које обећавају и терапија за ковид-19, нормализовати до пролећа идуће године.

Фајзер испоручује мање вакцина него што је планирано

ЊУЈОРК: Америчка фармацеутска компанија Фајзер моћи ће да испоручи само половину доза које је првобитно планирала до краја године због проблема у ланцу снабдевања, али и даље очекује да ће испоручити више од милијарду доза 2021.

Пензионерима пред Светог Николу по 5.000 динара једнократне помоћи

БЕОГРАД: Исплатићемо пред Светог Николу 5.000 динара једнократне помоћи свим пензионерима, а од 1. јануара иде и већ најављено повећање, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Годишње се 423 деце лечи у иностранству о трошку државе

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић рекао је вечерас да ће мала Аника Манић, која болује од тешке, ретке болести, спиналне мишићне атрофије, и за чије лечење су прикупљена средства, отпутовати владиним авионом, на лечење у Будимпешту.

Чеси похрлили у ресторане и продавнице, ублажене мере

ПРАГ: У Чешкој су од данас ублажене строге мере карантина уочи Божића, а грађани су први пут од октобра похрлили у барове, ресторане, продавнице, фризерске салоне...

Градићемо бољи однос с новом владом у Црној Гори, али обазриво

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић каже да ће се Београд трудити да са новом владом у Црној Гори гради бољи однос, али пажљиво и обазриво, будући да је у Црној Гори видљива антисрпска кампања.

Евролига у кошарци: Пораз Звезде од Макабија у Тел Авиву

ТЕЛ АВИВ: Кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас у Тел Авиву од Макабија са 81:76, у 12. колу Евролиге.

Related posts