Dnevnik – Najnovije vesti dana

Dnevnik – Najnovije vesti dana


dana

Dnevnik je najstarija novinsko-izdavačka i štamparska kuća u Vojvodini. Okosnicu ovog preduzeća čini informativno-politički dnevni list „Dnevnik“.

List je pokrenut ilegalno od strane vojvođanskih antifašista, za vreme mađarske okupacije 15. novembra 1942. godine, a prvobitno ime mu je bilo „Slobodna Vojvodina“.

Курс динара 117,76

БЕОГРАД: Динар ће у уторак задржати приближно исту вредност према евру као и у понедељак и званични средњи курс износиће 117,7643 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.

Бачка Паланка: Грађевински материјал за избегличке породице

БАЧКА ПАЛАНКА: Настављено је континуирано помагање породицама избеглих и расељених породица које су распадом бивше државе нови дом нашле у Бачкој Паланци.

Кључ Града Сарајева Бобу Долу

ВАШИНГТОН: "Кључ Града Сарајева", америчком сенатору Бобу Долу у Вашингтону, уручио је градоначелник Сарајева Абдулах Скака.

ТОС: У првих пет месеци више и гостију и ноћења      

БЕОГРАД: Прве процене локалних туристичких организација показују да се може очекивати да ће овогодишња летња туристичка сезона у Србији бити боља од прошлогодишње, упркос лошијим временским приликама у претходним месецима, кажу у Туристичкој организацији Србије.

Мајкрософт улаже милијарду долара у Масков ОпенАИ

ЊУЈОРК: Амерички техолошки див Мајкрософт уложиће једну милијарду долара у компанију ОпенАИ у власништву Илона Маска, ради развоја технологија вештачке интелигенције које могу да решавају комплексније задатке, објавиле су данас две компаније.

Дејвид Вујић: Нисмо заборавили одакле смо

БЕОГРАД: Никад нисмо заборавили одакле смо, нисмо заборавили наш језик, традицију и обичаје, поносни смо на то ко смо и шта смо постигли, изјавио је данас Дејвид Вујић, инжењер тима мисије Аполо 11, у разговору са потпредседником Скупштине Србије Владимиром Маринковићем.

БИГ дечје лето: У центру пажње европско наслеђе

НОВИ САД: Креативно-едукативне радионице инспирисане европским наслеђем десет локација у граду обележиће ову, пету по реду, недељу 9. „Новосадског БИГ дечјег лета”.

Упозорење пчеларима у Сенти и Врбасу

ВРБАС/СЕНТА: Третмани против комараца са земље и из ваздуха на подручју општина Сента и Врбас биће изведени у периоду од 25. јула до 9. августа, саопштила је новосадска „Циклонизација“.

Цена струје треба да расте

БЕОГРАД: Шеф Канцеларије Међународног монетарног фонда (ММФ) у Србији Себастијан Соса рекао је да цена струје треба да расте бар толико да би се ускладила с растом инфлације, што је председник Александар Вучић најавио као ново поскупљење још у јуну месецу, јавља Глас Америке.

Механизам солидарности Немачке и ФРА прихватило 14 земаља ЕУ

ПАРИЗ: Нови "механизам солидарности" које су за размештај миграната унутар ЕУ предложиле Немачка и Француска прихватило је 14 земаља чланица Уније, саопштио је вечерас француски председник Емануел Макрон.

Related posts