Dnevnik – Najnovije vesti dana

Dnevnik – Najnovije vesti danaDnevnik je najstarija novinsko-izdavačka i štamparska kuća u Vojvodini. Okosnicu ovog preduzeća čini informativno-politički dnevni list „Dnevnik“.

List je pokrenut ilegalno od strane vojvođanskih antifašista, za vreme mađarske okupacije 15. novembra 1942. godine, a prvobitno ime mu je bilo „Slobodna Vojvodina“.

Типсаревић надокнадио 0:2, па изгубио од Димитрова

ПАРИЗ: Српски тенисер Јанко Типсаревић елиминисан је на старту Ролан Гароса, пошто је данас после велике борбе поражен од Бугарина Григора Димитрова са 3:2 у сетовима - 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4:7), 6:4.

На нашем подручју уобичајено је рађање крупнијих беба

Према неким табеларним проценама телесне тежине, у овом делу Европе (Балкан) тек рођене бебе су за око 10 до 15 одсто теже него што је то случај у Кини, Индонезији или у земљама Скандинавије.

Куглофи свих фела за јело, разгледање, али и прављење

На платоу испред Патријаршијског двора и Саборне цркве у Сремским Карловцима јуче је 15 излагача из Долова, Обровца, Нерадина, Новог Сада, Инђије, Карловаца, изложило своје куглофе у оквиру “Куглоф феста” , манифестације посвећене тој традиционалној посластици, коју је претходних 17 година организовала Фондација за заштиту завичајног наслеђа подунавских Шваба „Завичајна кућа”.

У новооснованом Центру тамбурашке културе раде без предаха

Основано ради неговања, развијања и афирмације тамбурашке музике, Удружење “Центар тамбурашке културе Нови Сад” од фебруара прошле године науморно ради на остварењу зацртаних циљева.

Обрушио се зид, два радника повређена

БЕОГРАД: Два радника повређена су данас на градилишту у центру Београда, у Чика Љубиној улици, и обојица су превезена у Ургентни центар, речено је Танјугу у Хитној помоћи.

Заборав је бољи свет за праве људе?

Роберт Киркман (1978) привукао је пажњу стрип јавности хорор серијалом „Окружен мртвима“ (од 2003) пре кога се доказивао као перспективни сценариста у текућим серијалима („Ултимат Икс-Мен“, „Марвел Зомбиес“, „Хаунт“).

Ирак понудио да буде посредник између Ирана и САД

БАГДАД: Ирачки министар спољних послова Мохамед ел Хаким понудио је данас да Ирак буде посредник између Ирана и САД, усред повећаних тензија између две државе, и навео да ће Багдад радити на томе да дође до задовољавајућег решења.

НА МОТОРУ 25.000 КИЛОМЕТАРА Из Новог Сада до Џингис Кана и назад

Два новосадска адвоката Бојан Бојат и Велимир Бјелановић кренуће у суботу 1. јуна у необичну бајкерску авантуру дугу најмање 25.000 километара, а у тој експедицији новосадске регистарске таблице на својим мотоциклима, између осталих, провозаће преко Хималаја, Монголије, највеће пустиње на свету – Гоби, Сибира и Бајкалског језера, али и градова побратима Новог Сада који се налазе у том делу света.

Котрљање равницом: На пуњењу теглица реном лако се заплаче

Јанош и Тимеа Шомођи у пољопривредном газдинству у Хајдукову, у Суботичко-хоргошкој пешчари на северу Бачке, окренути су воћарству и повртарству, али за разлику од других упустили су се у прераду.

Новац од пореза прилика за локалне проблеме

Власници некретнина у Србији платили су ове године, ако су ажурни, већ две рате пореза на имовину и тај новац се слива у градске односно општинске буџете.

Related posts