Dnevnik – Najnovije vesti dana

Dnevnik – Najnovije vesti dana


Dnevnik je najstarija novinsko-izdavačka i štamparska kuća u Vojvodini. Okosnicu ovog preduzeća čini informativno-politički dnevni list „Dnevnik“.

List je pokrenut ilegalno od strane vojvođanskih antifašista, za vreme mađarske okupacije 15. novembra 1942. godine, a prvobitno ime mu je bilo „Slobodna Vojvodina“.

Карловачки Видиковац под кључем до пролећа

Видиковац на Магарчевом брегу биће затворен за посетиоце до 31. марта наредне године, одлучили су надлежни у Општинској управи Сремских Карловаца.

САД: Турска да се "отараси" С-400

ВАШИНГТОН:  Турска треба да "се отараси" руског ракетног одбрамбеног система С-400 који је купила, изјавио је високи званичник америчког Стејт департмента.

Камиони на Батровцима чекају 720 минута

БЕОГРАД: Камиони на Батровцима, на излазу из земље чекају 720 минута, а на Келебији 300 минута, саопштио је АМСС.

Гласање о новој Европској комисији следеће среде

БРИСЕЛ:  Европски парламент гласаће о тиму Урслуле фон дер Лајен следеће среде, чиме ће бити отворен пут да нова Европска комисија почне да ради 1. децембра, изјавио је данас председник Европског парламента Давид Сасоли.

Корбин спреман за рат против тајкуна и банкара

Лидер највеће британске опозиционе Лабуристичке партије Џереми Корбин представио је данас програм своје странке, у ком је изнео радикалне планове о трансформацији Британије, кроз повећање плата у јавном сектору, веће порезе и национализацију инфраструктуре.

Северна Македонија: Приведена 33 мигранта

СКОПЉЕ: Полицијска патрола привела је вечерас у Северној Македонији 33 мигранта који су се у групи кретали у близини границе са Грчком.

Колдплеј не иду на турнеје због бриге за животну средину

ЛОНДОН: Британска група Колдплеј неће ићи на турнеју на којој би промовисала најновији албум због бриге за животну средину, односно због евентуалног утицаја њихових концерата на животну средину.

У Мексику ове године два одсто више убистава него 2018.

МЕКСИКО СИТИ: Стопа убистава у Мексику је порасла за два одсто у првих десет месеци ове године, али последњи талас насиља представља много веће изазове за власт.

Гугл ограничава оглашавање политичких странака и кандидата

ЛОНДОН: Светски интернет гигант Гугл ограничиће могућност таргетирања гласача током политичких кампања односно неће више дозвољавати политичарима и странкама да рекламе упућују тачно одређеним циљним групама на основу претпоставки о политичким ставовима грађана.

Хоџај: Радоичић не може бити оптужен, јер није саслушан

ПРИШТИНА: Приштински адвокат Асдрен Хоџај изјавио је да Милан Радоичић, којег Приштина сумњичи за умешаност у убиство Оливера Ивановића, не може бити оптужен, јер никада није саслушан, а ни, како је рекао, актуелни Закон о кривичном поступку не дозвољава суђење у одсуству.Related posts