Danas – Najnovije vesti iz politike

Najnovije vesti Nastavak

Dnevni list Danas

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je u govoru na otvaranju sastanka vodeće panislamske organizacije u Istanbulu na istu borbu protiv islamofobije kao što je bila borba protiv antisemitizma posle holokausta.

Članak Erdogan pozvao na borbu protiv islamofobije poput one protiv antisemitizma se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 9:24 am

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas sve aktere protesta koji se održavaju širom Srbije da obrate posebnu pažnju na novinare i omoguće im da nesmetano rade svoj posao.

Članak NUNS apelovao da se novinarima omogući bezbedno izveštavanje sa protesta se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 9:17 am

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ocenilo je danas da poziv firme "Kar go" roditeljima sa decom da će im obezbediti "besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta", predstavlja otvoren poziv građanima na korišćenje nelegalnog prevoza, pod plaštom edukacije o bezbednosti u saobraćaju.

Članak Mihajlović: Kar go posluje nelegalno pod plaštom edukacije o bezbednosti se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 9:09 am

ReutersOtkrivene šifre mogu da datiraju do 2012. godine Oko 20.000 zaposlenih u Fejsbuku imalo je pristup šiframa miliona korisnika. Brajan Krebs, istraživač u polju internet bezbednosti, objavio je vest o o otkrivanju i curenju oko 600 miliona šifri unutar kompanije. Otkrivene šifre mogu da datiraju do 2012. godine. Fejsbuk je uklonio bag zbog kojeg su […]

Članak Zaposleni u Fejsbuku ugrozili šifre miliona korisnika se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: March 22, 2019, 9:06 am

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija svesna grešaka koje je pravila u prošlosti, ali da je NATO bombardovanje 1999. godine bila greška drugih, a ne građana Srbije.

Članak Brnabić: Svesni smo svojih grešaka ali bombardovanje 1999. godine nije bila naša greška se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 8:53 am

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravio je u zvaničnoj poseti Urugvaju gde je razgovarao s urugvajskim kolegom Rodolfom Nin Novoom, saopštilo je MSP Srbije.

Članak Dačić u Urugvaju: Ne mešati se u unutrašnja pitanja suverenih država se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 8:51 am

ReutersKlark je sa 24 godine imala prvu aneurizmu Zvezda Igre Prestola otkrila je da je između dve sezone slavne serije imala operacije mozga zbog kojih je strahovala za svoj život. U autorskom tekstu za Njujorker, pod naslovom „Bitka za moj život“ Emilija Klark je prvi put objavila da je na mozgu imala dve aneurizme – […]

Članak Igra Prestola: Emilija Klark prvi put o operacijama na mozgu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: March 22, 2019, 8:51 am

Urednik u Danasu Božidar Andrejić podneo je juče Višem javnom tužilaštvu, Odeljenju za visokotehnološki kriminal, krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog pretnji koje su mu upućene i u komentarima deljene sa Tviter naloga „Rade Mješalica“.

Članak Pretnje uredniku Danasa se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 8:40 am

Ovogodišnje Martovsko ludilo u američkoj koledž košarci počelo je nadmetanjem osam timova za preostala četiri mesta u "glavnom kosturu" od 64 ekipe.

Članak Sve se vrti oko Djuka i Vilijamsona se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Aca
Posted: March 22, 2019, 8:27 am

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da je blokada nastave i ulica u borbi protiv diktatora dozvoljena, i najavio okupljanje gradjana u Beogradu ukoliko vlast ne ispuni zahteve do 13. aprila.

Članak Obradović: Blokada ulice i nastave dozvoljena u borbi protiv diktatora se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 8:12 am

Getty ImagesDžejmi Šej na radnom mestu – za govornicom portparola NATO-a, drugog dana bombardovanja Jugoslavije 1999. godine Citati od Endija Vorhola i Frenka Sinatre do Harija Trumana – razgovor sa Džejmijem Šejom pokazuje da portparol NATO-a za vreme bombardovanja Jugoslavije nimalo nije promenio svoj osobeni slikoviti stil izražavanja. Ali promenio je život – posle 1999. […]

Članak Džejmi Šej: „Žalim zbog ‘kolateralne štete’, ali je bombardovanje opravdano“ se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: March 22, 2019, 8:01 am

Ručna bomba bačena je jutros u dvorište ruskog konzulata u Atini ali nije eksplodirala, saopštila je policija.

Članak Ručna bomba bačena na ruski konzulat u Atini se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 7:52 am

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je u Kuršumliji na 13. protestu "1 od 5 miliona" da polako ističe rok koji je dat Aleksandru Vučiću do 12. aprila i da će ga demonstranti, ako ne ispuni zahteve građana, naterati da to učini.

Članak Lutovac: Vučiću ističe rok za ispunjenje zahteva se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 7:43 am

Proizvođači malina i kupina u Srbiji odložili su protest najavljen za danas zbog niskih otkupnih cena tog voća i zatražili hitan sastanak sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrima poljoprivrede i trgovine, rekao je predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović.

Članak Malinari traže sastanak sa predsednikom i premijerkom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Aca
Posted: March 22, 2019, 7:27 am

Getty ImagesNije sve u tome o čemu raspravljate, već u načinu na koji to radite Postoji li dobar način za raspravu sa drugim ljudima? Da li ste sposobni da iznesete konstruktivne argumente? Suprotno uvreženom mišljenju, nema potrebe za izbegavanjem rasprave – jer, pravilan način može da da vetar u leđa nečemu dobrom, kaže Timandra Harknes. […]

Članak Kako da se bolje svađate: Vodič za konstruktivniju raspravu i pobedu u njoj se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: March 22, 2019, 7:26 am

danas

Tagovi: , ,

Kategorije: Najnovije vesti, Politika