Danas – najnovije vesti iz kulture

Najnovije vesti Nastavak

Dnevni list Danas

Mediji su ti koji omogućavaju pluralizam, te je razvoj nezavisnih medija u zemljama Zapadnog Balkana centralni zadatak medijske politike OEBS-a, kaže predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir u intervjuu za Dojče vele.

Članak Dezir: Pretnje i napadi na novinare vode u autocenzuru se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Jovana Tomic
Posted: September 24, 2018, 9:21 am

Aleksandar Vučić ne ide u skorije vreme ni u Brisel, ni u Njujork. Oni će, kako je to rekao Marko Đurić, „malo da ga sačekaju“. Zašto je predsednik Srbije odlučio da Zapadu „udara čežnju“?

Članak DW: Vučiću ne ljuti se se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Dexy
Posted: September 24, 2018, 9:19 am

Jovica Milovanović iz Dubravice, predsednik sindikata ASNS u privrednom društvu „Georad“, tvrdi da je već duže vreme na meti direktora ove firme, Miodraga Stepanovića.

Članak Požarevac: Sindikalci tvrde da ih direktor šikanira se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Jovana Tomic
Posted: September 24, 2018, 9:01 am

Pirati koji deluju kraj obale Nigerije kidnapovali su 12 članova posade švajcarskog broda, a među njima su radnici sa Filipina, iz Slovenije, Ukrajine, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Članak Pirati oteli 12 osoba, među njima građani Hrvatske i BiH se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Dexy
Posted: September 24, 2018, 8:57 am

Obuke prosvetnih radnika za korišćenje elektronskog dnevnika održane su pre nego što je zaključen ugovor za taj posao, prenela je danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK.

Članak KRIK: Obuke za korišćenje el. dnevnika pre nego što je potpisan ugovor sa „Teslom“ se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Dexy
Posted: September 24, 2018, 8:48 am

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je za TV Prvu da od razgovora delegacije Srbije i Prištine u Njujorku ne očekuje ništa novo ni epohalno jer, kako je ocenio to su razgovori koji teku.

Članak Selaković: Razgovori Beograda i Prištine teški i mučni se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Dexy
Posted: September 24, 2018, 8:23 am

Pitanje Kosova polako se vraća u Savet bezbednosti UN, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ocenio da pregovori o Kosovu pod okriljem EU nisu dali nikakav rezultat.

Članak Popović: Vratićemo pitanje Kosova u UN se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Dexy
Posted: September 24, 2018, 8:11 am

Zajedno sa strancima željnim da nauče srpski, deca iz dijaspore jul i avgust često provode u kampovima srpskog jezika u Srbiji. Ali, kako jezik uče kada nisu u zemlji? „Imate dve grupe dece – sveže odseljene, čiji su roditelji zaposleni u inostranstvu. Ta deca su pohađala školu u Srbiji i nastavljaju u srpskim školama u […]

Članak Srpski u dijaspori – Od srpskih škola do interneta se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: September 24, 2018, 7:56 am

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se na sanaciji brda koje se obrušilo na Koridoru 10 radi 24 časa i da je plan da se autoputem i istočnim i južnim krakom pređe do kraja ove godine.

Članak Mihajlović: Obilaznica gotova za tri godine, moguće i ranije se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Dexy
Posted: September 24, 2018, 7:56 am

Getty ImagesEskalacija trgovinskog rata između SAD i ine Novi američki nameti na kinesku robu danas počinju da se primenjuju. To su najveći do sada nameti u trgovinskom ratu između ove dve ekonomske velesile. Carine u vrednosti od 200 milijardi dolara koje su SAD uvele na kineske proizvode, kao odgovor na ono što nazivaju nepravednim trgovanjem […]

Članak Slučaj SAD-Kina: Najveće američke sankcije Pekingu do sada se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: September 24, 2018, 7:56 am

AFPNapadač je pucao na civile i vojnike Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli apelovala je na Iran da „pogleda u ogledalo“ ako želi da pronađe uzroke napada na vojnu paradu u kojoj je ubijeno 25 ljudi. Kako kaže, iranski predsednik Hasan Ruhani „već dugo tlači svoj narod“. Tim rečima ona je odgovorila na žestoke kritike […]

Članak Iz SAD poručili Iranu da se ‘pogleda u ogledalo posle napada’ se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: September 24, 2018, 7:55 am

BBCPoli je bila veoma istrajna i strastvena u vezi sa svojim uverenjima Poli Kicinger je 2009. godine doživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je pretrpela teške povrede mozga. Njena sestra Dženi kaže da bi Poli više volela da nije podvrgnuta medicinskim intervencijama koje su je održale u životu, ali njena porodica nije uspela da ubedi […]

Članak Lekari su odbijali da dopuste da moja sestra umre se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: September 24, 2018, 7:55 am

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Džejms Ruf boravi u Beogradu, a danas će razgovarati sa ministrom finansija Sinšom Malim.

Članak Delegacija MMF u Beogradu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Dexy
Posted: September 24, 2018, 7:48 am

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodi delegaciju Srbije na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, koje počinje danas i traje do 28. septembra.

Članak Brnabić na zasedanju GS UN se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Dexy
Posted: September 24, 2018, 7:28 am

Poslanici koji podržavaju Savez za Srbiju treba da napuste parlament, a Demokratska stranka mora o tome da razgovara na stranačkim organima. Ako SZS želi pristojne uslove za izbornu kampanju, mora da otvori ovu temu, između ostalog i u vidu pritiska na Aleksandra Vučića, sa ciljem organizovanja iole pristojnih i fer izbora, kaže za Danas Goran Ješić, poslanik DS u Skupštini Srbije.

Članak Ješić: Bojkot bi bio pritisak na vlast se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Dexy
Posted: September 24, 2018, 7:20 am

danas

Tagovi: , ,

Kategorije: Kultura, Najnovije vesti