Danas – Najnovije vesti dana

Najnovije vesti Nastavak

Dnevni list Danas

Obeleženo je jubilarnih pet godina rada Alumni kluba Pravosudne akademije (AKPA), pravosudnog strukovnog udruženja koga čine sudije i tužioci i njihove buduće kolege potekli sa Pravosudne akademije.

Članak Obeleženo pet godina Alumni kluba Pravosudne akademije se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 10:03 am

Opozicioni Savez za Srbiju, kao političko udruženje partija, stanaka i pojedinaca, još se nije oglasio povodom pravosnažne presude nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Članak Savez za Srbiju bez zajedničke izjave o Karadžiću se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Aca
Posted: March 22, 2019, 10:02 am

Sirija i njeni saveznici Rusija i Iran osudili su priznanje američkog predsednika SAD Donalda Trampa izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni, koju je Izrael osvojio od svog severnog suseda u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

Članak Sirija, Rusija i Iran osudili Trampov stav o Golanskoj visoravni se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Radmila Marković
Posted: March 22, 2019, 9:56 am

Osim što peticijom zahtevaju zaustavljanje izgradnje gondole od Kalemegdana do Ušća kako bi se očuvala ova istorijska urbana celina, potpisnici ovog dokumenta za Danas ističu i da je za ovakvu devastaciju kulturno nasleđa odgovorna aktuelna vlast koja "diletantski" i "nasilno" podilazi interesima investitorskog urbanizma, ne konsultujući relevantne stručnjake.

Članak Gradnja gondole neshvatljivo nasilje nad kulturnim nasleđem se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Aca
Posted: March 22, 2019, 9:52 am

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas nadležno tužilaštvo da preduzme odgovarajuće mere prema osobi koja je uputila huliganske pretnje uredniku Danasa Božidaru Andjeliću i ocenilo da svaki napad na novinara predsavlja pretnju za slobodu javnog informisanja i izražavanja, a time i demokratiju.

Članak NUNS osudio pretnje uredniku lista Danas Božidaru Andrejiću se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Radmila Marković
Posted: March 22, 2019, 9:52 am

Portparol Kfora Vinćenco Graso negirao je danas izjavu Milovana Drecuna koji je rekao da je zajednička vojna vežba albanskih i kosovskih trupa usmerena na zastrašivanje srpskog naroda i da KFOR ćuti o tome.

Članak KFOR demantuje Drecuna povodom izjave o zajedničkoj vojnoj vežbi se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: DanasOnline
Posted: March 22, 2019, 9:51 am

Getty ImagesDžejmi Šej danas drži predavanja i učestvuje u razgovorima o bezbednosti Evrope Citati od Endija Vorhola i Frenka Sinatre do Harija Trumana – razgovor sa Džejmijem Šejom pokazuje da portparol NATO-a za vreme bombardovanja Jugoslavije nimalo nije promenio svoj osobeni slikoviti stil izražavanja. Ali promenio je život – posle 1999. godine nije dolazio u […]

Članak Intervju petkom: „Žalim zbog ‘kolateralne štete’, ali je bombardovanje opravdano“, kaže Džejmi Šej se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: March 22, 2019, 9:41 am

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda upozorava gradsku vlast da prekine „urbanističko i svako drugo nasilje“ koje sprovodi protiv građana u beogradskoj opštini Stari grad

Članak Jovanović: Vlast u Beogradu siluje Stari grad, odgovaraće za urbanističko nasilje se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 9:40 am

Borba za Vojvodinu je borba za celu Srbiju, saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine

Članak LSV: Decentralizovana Vojvodina je Srbija se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 9:28 am

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je u govoru na otvaranju sastanka vodeće panislamske organizacije u Istanbulu na istu borbu protiv islamofobije kao što je bila borba protiv antisemitizma posle holokausta.

Članak Erdogan pozvao na borbu protiv islamofobije poput one protiv antisemitizma se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 9:24 am

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas sve aktere protesta koji se održavaju širom Srbije da obrate posebnu pažnju na novinare i omoguće im da nesmetano rade svoj posao.

Članak NUNS apelovao da se novinarima omogući bezbedno izveštavanje sa protesta se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 9:17 am

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ocenilo je danas da poziv firme "Kar go" roditeljima sa decom da će im obezbediti "besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta", predstavlja otvoren poziv građanima na korišćenje nelegalnog prevoza, pod plaštom edukacije o bezbednosti u saobraćaju.

Članak Mihajlović: Kar go posluje nelegalno pod plaštom edukacije o bezbednosti se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 9:09 am

ReutersOtkrivene šifre mogu da datiraju do 2012. godine Oko 20.000 zaposlenih u Fejsbuku imalo je pristup šiframa miliona korisnika. Brajan Krebs, istraživač u polju internet bezbednosti, objavio je vest o o otkrivanju i curenju oko 600 miliona šifri unutar kompanije. Otkrivene šifre mogu da datiraju do 2012. godine. Fejsbuk je uklonio bag zbog kojeg su […]

Članak Zaposleni u Fejsbuku ugrozili šifre miliona korisnika se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: BBC News na srpskom
Posted: March 22, 2019, 9:06 am

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija svesna grešaka koje je pravila u prošlosti, ali da je NATO bombardovanje 1999. godine bila greška drugih, a ne građana Srbije.

Članak Brnabić: Svesni smo svojih grešaka ali bombardovanje 1999. godine nije bila naša greška se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 8:53 am

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravio je u zvaničnoj poseti Urugvaju gde je razgovarao s urugvajskim kolegom Rodolfom Nin Novoom, saopštilo je MSP Srbije.

Članak Dačić u Urugvaju: Ne mešati se u unutrašnja pitanja suverenih država se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: March 22, 2019, 8:51 am

danas

Tagovi: , ,

Kategorije: Najnovije vesti, Vesti dana