Danas – Najnovije sportske vesti

Najnovije vesti Nastavak

Dnevni list Danas

Na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda", koji će se održati u NP Užice od 5. do 12. novembra, biće prikazano, po izboru selektora, sedam najboljih predstava iz regiona u protekloj sezoni, bez obzira na žanr ili poreklo autora.

Članak Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“ u Užicu od 5. do 12. novembra se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 8:50 pm

Kako su novosadski srednjoškolci iščitali prozna dela šestorice pisaca iz regiona i naše zemlje: Miljenka Jergovića, Borivoja Radakovića, Ranka Risojevića, Radivoja Šajtinca, Srđana Srdića i Enesa Halilovića, publika će imati priliku da čuje od sutra kada u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada počinje Međunarodni festival proznog stvaralaštva Prosefest.

Članak Novi Sad: Srednjoškolci zauzimaju pozu – čitaju prozu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 8:44 pm

JKP "Tržnica" Novi Sad organizuje prekosutra javnu licitaciju za davanje u rezervaciju slobodnih prodajnih mesta, kao i zakup slobodnih poslovnih prostora, zemljišta za postavljanje manjeg montažnog objekta i reklamnih prostora na Ribljoj, Futoškoj, Limanskoj, Detelinarskoj, Satelitskoj, Temerinskoj, Kvantaškoj i Najlon pijaci u Novom Sadu i pijacama u Sremskoj Kamenici i Petrovaradinu.

Članak Novi Sad: Najavljena licitacija u Tržnici se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 8:39 pm

Posle programa u nekoliko gradova u Srbiji, festival "Na sopstveni pogon" u organizaciji Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), stiže i u Novi Sad. U okviru ovog Festivala Novosadska publika ce biti u prilici da danas vidi izložbu "Unutrašnji dijalog", čije je otvaranje zakazano za sutra u 19 sati u prostorijama Šok zadruge (Zmaj Jovina 22).

Članak Festival „Na sopstveni pogon“ u Novom Sadu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 8:35 pm

Predsednik Kosova Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli sastali su se sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, prenosi RTK.

Članak Tači: Senator Džonson je podržao naš put ka slobodi se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 8:24 pm

Predsednik Kosova Hašim Tači večeras će se sastati sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, prenosi RTK.

Članak Tači večeras na sastanku sa Trampom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 8:22 pm

Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o više predloga zakona i međunarodnih sporazuma među kojima je i ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija, dok bi rasprava o amandmanima na predložene zakone trebalo da počne u sredu, 26. septembra.

Članak Opozicija: Penzionerima da se vrati oduzeto se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 8:09 pm

U ponedeljak su u Londonu dodeljene nagrade najboljim igračima i trenerima na svetu. FIFA Best igrač godine je Luka Modrić, prenosi N1.

Članak Luka Modrić najbolji igrač na svetu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 8:04 pm

Sednica Upravnog odbora Advokatske komore Srbije na kojoj će se diskutovati o radnoj grupi za unapređenje položaja advokata zakazana je za prekosutra, potvrdio je za Danas Viktor Gostiljac, predsednik AKS. Na toj sednici, rekao je, odrediće se dalji potezi advokature kada je u pitanju rad ovog tela, ne želeći da nagovesti o kojim potezima je reč.

Članak Advokatska komora: Da li se istražuju napadi na advokate? se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 7:47 pm

U ceremoniji upriličenoj u zgradi Misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i ministarka inostranih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Bočvej potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Članak Dačić: Ministri Srbije i Gane prvi put od 1960. se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 7:26 pm

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić počela je posetu Njujorku sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu Senata.

Članak Džonson: Želimo da pomognemo u pronalaženju rešenja za KiM se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 7:24 pm

Olujni vetar koji je danas posle podne zahvatio Podgoricu i okolinu kidao je drveće na glavnim gradskim bulevarima i izazvao brojne požare, a nestanak struje u većini centralnih gradskih cetvrti izazvao je kolaps u saobraćaju, prenose podgorički mediji.

Članak Crna Gora: Nevreme izazvalo brojne požare se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 7:04 pm

Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković izjavila je danas da su se skoro svi članovi Glavnog odbora (GO) stranke koji su se javljali da govore izjasnili da Aleksandar Vučić treba i mora da ostane predsednik SNS "iako on ima neku drugu viziju".

Članak Gojković: Vučić da ostane predsednik SNS se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 7:02 pm

Svetlani Lukić i Svetlani Vuković Mesarović, urednicama sajta Peščanik, uručena je nagrada "Osvajanje slobode", koju dodeljuje Fond “Maja Maršićević Tasić“. Dobitnicama je nagrada, koja se sastoji iz umetničkog dela Mrđana Bajića i plaketa, dodeljena danas u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Nagrada se dodeljuje ženama koje se zalažu za afirmaciju ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije.

Članak Novinarke koje su odbile da ćute se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 7:00 pm

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Kine Vang Jiem danas su na sastanku u Njujorku potvrdili da je između dve zemlje veliko prijateljstvo, strateško partnerstvo i čvrsto savezništvo.

Članak Dačić: Srbija i Kina prijatelji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Author: Selena Kosoric
Posted: September 24, 2018, 6:57 pm

danas

Tagovi: , ,

Kategorije: Najnovije sportske vesti, Najnovije vesti