Danas – Dnevne novine

Danas – Dnevne novine– Dnevni list

Najtačnije vesti iz Srbije i sveta. već 20 godina sa vama!

Protest protiv privatnih izvršitelja u Beogradu

Oko stotinu pristalica organizacije "Krov nad glavom" održalo je u nedelju protest na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu kako bi ukazalo na, kako smatraju, štetne posledice aktivnosti privatnih izvršitelja ali i na najavljene izmene zakonske regulative iz te oblasti za koju su ocenili da će samo još dodatno otežati položaj najsiromašnijih slojeva stanovništva.

Članak Protest protiv privatnih izvršitelja u Beogradu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Šta je Koštunica govorio o Kosovu za vreme bombardovanja?

Dati Kosovu status pojačane državnosti i, nakon prelaznog perioda, izdvojiti ga na bilo koji način iz sastava Srbije i omogućiti da se na taj prostor iskrcavaju snage NATO, ma kako se one zvale.

Članak Šta je Koštunica govorio o Kosovu za vreme bombardovanja? se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Ekonomski fašizam u Srbiji

Subota, 1 april. Pred radnjama su stajali muškarci i pretili svima koji su hteli da uđu u prodavnice. Na tablama koje su nosili pisalo je "Ne kupujte kod njih".

Članak Ekonomski fašizam u Srbiji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Super hrana budućnosti: Pet jela koja su dobra za vas i za planetu

BBC Ako želite da ostanete zdravi i pomognete da se spase planeta, šta kažete na jelo od algi, praćeno sa malo kaktusa i drevnih žitarica? Nekada uobičajena samo u Boliviji i Peruu, kinoa je danas poznata širom planete. Koje zdrave namirnice tek treba da otkrijemo? Novi izveštaj navodi 50 takozvanih hrana budućnosti koje su istovremeno […]

Članak Super hrana budućnosti: Pet jela koja su dobra za vas i za planetu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Golgota s vodom u Zrenjaninu

Gorući i osnovni problem Zrenjanina, ispravna voda, tišti građane predugačak broj godina.

Članak Golgota s vodom u Zrenjaninu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

„Srbija pruža dobro obrazovanje, ali ne i posao“

Ono što Srbija još uvek može da pruži, a što je konkurentno razvijenim zemljama, to je dobro obrazovanje, ali ne uvek i zaposlenje dostojno realnih očekivanja, smatra pilot Marko Mirković ovonedeljni "naš čovek u svetu".

Članak „Srbija pruža dobro obrazovanje, ali ne i posao“ se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Trener i predsednik Dinama najavio tužbu protiv Kurira

Nakon što je kasno sinoć na portalu dnevnog lista Kurir, osvanuo video snimak sa stadiona Jumko, gde se u pozadini čuje glas čoveka koji kaže: "Sudija je naš, ne smem ni minut da pričam sa njim jer to može da koristi ovima", predsednik i trener Dinama Dragan Antić, najavio je tužbu protiv ovog lista.

Članak Trener i predsednik Dinama najavio tužbu protiv Kurira se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Skupo plaćamo privrženost istini i činjenicama

Kada čovek dođe u godine koje ja imam, svako vraćanje u prošlost nosi u sebi rizik onoga što smo kao mladi novinari ironično nazivali "Solunci govore".

Članak Skupo plaćamo privrženost istini i činjenicama se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Kladovo i zvanično Biser Dunava

Ne samo u Srbiji, nego u krugu od blizu hiljadu kilometara Kladovo je jedina destinacija koja je ispunila kriterijume standarda održive mobilnosti u turizmu i uz još deset destinacija na Dunavu, od Ulma u Nemačkoj do delte Dunava u Rumuniji, dobila status Biser Dunava.

Članak Kladovo i zvanično Biser Dunava se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Rakić: Jeremić učinio više na legalizaciji tzv. Kosova nego svi albanski političari

Predsednik Srpske lista Goran Rakić optužio je danas lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da je "pokušao da sahrani" Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN i da je "diletantskim i glupim pitanjem Međunarodnom sudu pravde, učinio više nа legаlizаciji takozvanog Kosovа nego svi аlbаnski političаri i sponzori zаjedno".

Članak Rakić: Jeremić učinio više na legalizaciji tzv. Kosova nego svi albanski političari se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Luksuzno i premijerno u koloru

Nakon što je beogradski izdavač Darkwood 2017. započeo realizaciju serijala luksuznih albuma Korta Maltezea (dosad objavljene četiri od 12 planiranih knjiga: Balada o slanom moru, U znaku Jarca, Kelti, Uvek malo dalje)...

Članak Luksuzno i premijerno u koloru se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Šta su sve predstavnici vlasti govorili o Danasu?

List "Danas", kao mnogo puta do sada, i ovog proleća našao se na meti kritika vlasti. Ovog puta najglasniji su bili narodni poslanici vladajuće većine.

Članak Šta su sve predstavnici vlasti govorili o Danasu? se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

U Srbiji sutra pretežno oblačno sa kišom

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno vreme mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Članak U Srbiji sutra pretežno oblačno sa kišom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Jeremić: Za Srbiju bi bilo bolje da se Vučić pravi da je normalan

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da bi za Srbiju bilo mnogo bolje kada bi predsednik SNS-a Aleksandar Vučić u nastavku dijaloga o Kosovu i Metohiji počeo da se „pravi da je normalan, umesto što namerava, po sopstvenim rečima, da se pravi lud - koliko god mu to lično bilo prirodnije”...

Članak Jeremić: Za Srbiju bi bilo bolje da se Vučić pravi da je normalan se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Plagijatori i njihovi jataci

Licemeri govore jedno a rade drugo da bi izgledali bolji nego što jesu. Aforističar Rošfuko prozreo ih je: "Licemerje je priznanje koje porok odaje vrlini." Delajući poročno, licemeri stiču korist.

Članak Plagijatori i njihovi jataci se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


Related posts