Danas – Dnevne novine

Danas – Dnevne novine


– Dnevni list

Najtačnije vesti iz Srbije i sveta. već 20 godina sa vama!

Šta se dešava kad suviše ostarimo da bismo bili „od koristi“?

Getty Images „Redovno sam ubijao starice. Umirale su sve, tamo kraj velike reke. Obično nisam čekao da skroz umru da bih ih zakopao. Žene su me se plašile.“ Nije ni čudo. Ovo je ispovest čoveka iz Ačea, starosedelačkog plemena iz istočnog Paragvaja, kako ju je on preneo antropolozima Kim Hil i Magdaleni Hurtado. On je […]

Makedonske navijačke grupe ujedinjene u podršci reprezentaciji za meč protiv Kosova

Većina makedonskih navijačkih grupa danas su se na sastanku u Tetovu dogovorile da zajedno podrže fudbalsku reprezentaciju Severne Makedonije u duelu protiv Kosova u plej-ofu Lige nacija.

Godfri: Đilas možda ne shvata ulogu diplomate

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je večeras povodom kritika koje mu je uputio lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas da jedan od lidera Saveza za Srbiju možda ne shvata ulogu diplomate.

Kobi Brajant poginuo u padu helikoptera

Jedan od najvećih košarkaša 21. veka Kobi Brajant poginuo je u padu helikoptera, preneli su večeras svetski mediji.

Britanska policija počinje da koristi pametne kamere

Policija Londona (Metropolitan Police) počela je da koristi pametne kamere sa prepoznavanjem lica građana.

Brnabić: Televizija N1 se pretvorila u političku stranku

 Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras povodom spora "Junajted grupe" i "Telekoma Srbija" da je Televizija N1 postala "politička stranka" i da od svih opozicionih snaga u Srbiji "vodi najbolju kampanju".

Bakić: RTS je u službi SNS umesto da radi u korist javnosti

Saradnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović izjavio je da 144 potpisnika iz akademske zajednice tražilo od javnog servisa s nacionalnom frenvencijom - Radio-Televizije Srbije (RTS) da promeni uređivačku politika jer "smatraju da je ispod svakog nivoa i da je RTS odgovoran što izbori neće biti legitimni".

Hiljade vernika uprkos kiši na ulicama Crne Gore

Hiljade vernika Srpske pravoslavne crkve (SPC) i drugih građana večeras su uprkos kiši prošle u protestnim povorkama krez većinu crnogorskih gradova, negodujući zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Kobi Brajant poginuo u helikopterskoj nesreći, javljaju američki mediji

Reuters Košarkaška legenda Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji, javljaju američki mediji. Brajant je putovao privatnim letom kada je helikopter buknuo u plamen iznad grada Kalabasa, prema medijskim izveštajima. Iz kancelarije šerifa okruga Los Anđeles su saopštili da je petoro ljudi poginulo u nesreći i da nema preživelih. Tada nisu objavili imena. […]

Znači književnost!

Komentar povodom bojkota i dodele Ninove nagrade može stati u ono što je rečeno u prethodnom tekstu (Je li Ninova nagrada prestižna?): “Nema velike razlike između dobošarskog i burazerskog u književnosti”. Tebra, znači, književnost!

Smeg i smog

Da ne pomisle verni čitaoci da sam zaboravio na neobične pojave u javnom govoru.

Nikola Kojo: Ovom prividu života se bliži kraj

Odavno govorim da je pitanje dana kada ćemo šetati sa trakom oko rukava. Ovo nije iznenađenje. Ovo je nasilje koje izaziva novo nasilje.

Novi bilans: U poplavama i klizištima u Brazilu 46 mrtvih

U poplavama i klizištima izazvanim jakim kišama na jugoistoku Brazila poginulo je 46 osoba, a 28 se vodi kao nestalo, saopštile su danas vlasti.

Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu

Simboličnim polaganjem 75 karanfila u čast žrtava holokausta na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma Antifašistička liga je danas obiležila Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, u spomen na oslobođenje logoraša iz nacističkog logora Aušvic pre 75 godina.

Kinezi ne veruju vlastima

Skoro dve hiljade obolelih, preko pedeset mrtvih... Kina je oko proslave Nove godine u panici od misterioznog koronavirusa. Osim toga, Kinezi ne znaju kome da veruju, a to budi strah, piše u svom komentaru Dang Juan.

Related posts