Danas – Dnevne novine

Danas – Dnevne novine


dana

Najtačnije vesti iz Srbije i sveta. Dnevni list Danas već 20 godina sa vama!

Ružić u Novom Pazaru: Obrazovanje ključno za razvoj zemlje

Ružić u Novom Pazaru: Obrazovanje ključno za razvoj zemlje 1Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ručić, danas je, prisustvovao svečanoj sednici Saveta i Senata Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP), povodom obeležavanja petnaestogodišnjice rada ove visokoobrazovne ustanove.

Izetbegović i Zvizdić traže reakciju EU i SAD na Dodikove poteze

Izetbegović i Zvizdić traže reakciju EU i SAD na Dodikove poteze 2Predsedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH uputili su zajedničko pismo na nekoliko stotina adresa vodećih ličnosti i institucija EU i SAD, upozorivši na mogućnost eskalacije situacije u zemlji zbog političkih poteza srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Beskontaktno plaćanje lakše i brže za 60 odsto građana

Beskontaktno plaćanje lakše i brže za 60 odsto građana 3Oko 81 odsto građana poseduje beskontaktnu platnu karticu, a 58 odsto ih smatra da je beskontaktno plaćanje karticama brže i jednostavnije, pokazuju rezultati studije o navikama i očekivanjima aktivnih korisnika kartica, Masterindeks Srbija.

Seničić: Ministarka iznenadila turističke radnike tvrdnjom da će grčke agencije vratiti novac

Seničić: Ministarka iznenadila turističke radnike tvrdnjom da će grčke agencije vratiti novac 4Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić iznenadila je turističke radnike izjavom da će grčke turističke agencije vratiti novac srpskim turističkim agencijama za nerealizovana putovanja na odmor u toj zemlji, a da će domaće agencije morati posle 15. januara 2022. godine da ga vrate građanima, jer njima to niko od partnera u toj zemlji nije ni nagovestio.

U BiH 816 novozaraženih korona virusom, umrlo još 20 osoba

U BiH 816 novozaraženih korona virusom, umrlo još 20 osoba 5Bosna i Hercegovina je danas prijavila 20 smrtnih ishoda od posledica zaraze korona virusom i 816 novih infekcija od 3.610 testiranih osoba.

Stojković: Rudnik Rio Tinta počinje da radi posle izbora u aprilu, priča o referendumu je besmislena

Stojković: Rudnik Rio Tinta počinje da radi posle izbora u aprilu, priča o referendumu je besmislena 6Profesorka i članica Skupštine slobodne Srbije Biljana Stojković izjavila je danas da je već održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog direktora Rio Tinta Jakoba Stausholma na kome je dogovoreno da radovi u rudniku počinu posle izbora u aprilu sledeće godine.

Bukom ispod predsednikovog balkona

Bivši radnici IKL ispred PredsedništvaNekoliko starijih ljudi, od kojih jedna žena sa megafonom preko koga se čuje zvuk sirena za uzbunu, i jedan čovek sa pištaljkom, i ovog utorka u 11 sati, protestovali su ispod terase Predsedništva, odnosno zgrade na Andrićevom vencu.

„Novi Pazar put“ nastavlja radove na izgradnji obilaznice

„Novi Pazar put“ nastavlja radove na izgradnji obilaznice 7Preduzeće „Novi Pazar put“ nastaviće radove na izgradnji obilaznice oko Novog Pazara. Tako je odlučilo JP „Putevi Srbije“, iako je novopazarska firma ponudila znatno veću cenu od one koja je ponuđena javnom nabavkom.

Od 78 kontrolisanih kafića u Užicu, posle 22 časa radio samo jedan

Od 78 kontrolisanih kafića u Užicu, posle 22 časa radio samo jedan 8Zoran Militarov, načenik Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu policiju i član Gradskog štaba za vanredne situacije u Užicu, saopštio je da je u tom gradu, u utorak posle 22 časa, od 78 kontrolisanih ugostiteljskih objekata, radio samo jedan, jer su samo u njemu zaposleni imali kovid propusnice.

Lukač: U BiH neće biti rata niti bilo ko treba o tome da razmišlja

Lukač: U BiH neće biti rata niti bilo ko treba o tome da razmišlja 9Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da u BiH nema nikakvih uslova za novi rat niti ima bilo kakve potrebe da neko o tome razmišlja.

Putovanja avionom se do 2026. neće vratiti na nivo od pre pandemije

aerodrom hitrou, heathrow airportBritanski aerodrom Hitrou upozorio je da postoji velika opasnost da se putovanja avionom neće vratiti na nivo od pre pandemije kovida 19 sve do 2026. godine, uprkos tome što se u poslednja tri meseca beleži porast broja putnika.

Prvanović: Nedopustivo vređanje Kona na nacionalnoj osnovi

Prvanović: Nedopustivo vređanje Kona na nacionalnoj osnovi 10Uz svo razumevanje srdžbe građana prema dr Konu i ostalim arhipoltronima iz Kriznog štaba, nedopustivo je vređanje po nacionalnoj ili verskoj osnovi, ocenjuje za Danas Slobodan Prvanović, naučni savetnik Instituta za fiziku, povodom pretnji i skandiranja nacističkih parola ispred kuće epidemiologa Predraga Kona.

Japanska princeza Mako: Odrekla se titule i udala za čoveka kog voli

Japanska princeza Mako: Odrekla se titule i udala za čoveka kog voli 11EPAUpoznali su se pre devet godina, na studijama Japanska princeza Mako udala se za svoju ljubav sa fakulteta Keija Komuroa, ali je tako izgubila i svoju kraljevsku titulu. Prema zakonima u Japanu, ženski članovi kraljevske porodice gube kraljevski status ukoliko stupe u brak sa parterom koji nije plave krvi, dok se to ne dešava sa […]

Dobrica Veselinović o tome kako voditi Beograd, ako Republika „zavrne slavinu“

Dobrica Veselinović o tome kako voditi Beograd, ako Republika „zavrne slavinu“ 12Dobrica Veselinović, član Malog veća inicijative Ne davimo Beograd kaže za Danas da će ova inicijativa ukoliko bude imala prilike da vodi Beograd domaćinski raspolagati budžetom i ostvariti višemilionse uštede.

Novi Sad: U kafanama bez prekršaja

Novi Sad: U kafanama bez prekršaja 13 Načelnik Gradskе upravе za inspеkcijskе poslovе Miroslav Laketić izjavio je medijima da u ponedeljak uveče nije bilo prekršaja u ugostiteljskim objektima kada je reč o primeni uredbe o kovid propusnicama.