Danas – Dnevne novine

Danas – Dnevne novine


Najtačnije vesti iz Srbije i sveta. Dnevni list Danas već 20 godina sa vama!

Paunović: Nova ‘besplatna’ legalizacija zbog objekata novih tajkuna

Paunović: Nova 'besplatna' legalizacija zbog objekata novih tajkuna 1Bivši predsednik opštine Paraćin i član predsedništva Demokratske stranke Saša Paunović ocenio je danas da se najava nove, "još besplatnije" legalizacije nezakonito podignutih objekata može tumačiti jedino kao pomoć tajkunima i onima koji su nelegalno stečen novac ulagali u nekretnine podizane bez građevinske dozvole i kao još jedan šamar države onima koji su gradili poštujući zakon.

Zdravlje, ishrana i trening: Kako sačuvati srce na jednostavan i pristupačan način

Zdravlje, ishrana i trening: Kako sačuvati srce na jednostavan i pristupačan način 2Getty Images Zdrava ishrana, redovne kontrole kod lekara i fizička aktivnost ne iziskuju nužno i debeo novčanik. Kontrola krvnog pritiska, šećera i holesterola u krvi, održavanje prihvatljive telesne težine i izbegavanje cigareta – recept je za zdravo srce. Ljudi u Srbiji, međutim, žive pet godina kraće od stanovnika Evropske unije, podaci su Republičkog zavoda za […]

Trgovinski deficit Kosova 320 miliona evra

Trgovinski deficit Kosova 320 miliona evra 3Trgovinski deficit Kosova povećao se za 30,1 odsto i u junu je iznosio 320,3 miliona evra, saopštio je kosovski zavod za statistiku.

Više od 15 milona potpisa na zahtev da SZO poreklo korona virusa istraži u SAD

Više od 15 milona potpisa na zahtev da SZO poreklo korona virusa istraži u SAD 4Više od 15 miliona korisnika u Kini potpisalo je onlajn peticiju koju je pokrenuo kineski Global tajms i kojom se od Svetske zdravstvene organizacije (SZO) zahteva da kao mogući izvor korona virusa istraži laboratoriju Fort Detrik u SAD, prenosi danas Kineska medijska grupa (CMG).

Skupština o izmenama zakona iz oblasti kulture

Skupština o izmenama zakona iz oblasti kulture 5Poslanici Skupštine Srbije počeće danas deseto vanredno zasedanje o izmenama Zakona o kulturi i Zakona o bibliotečko-informacionoj delatnosti.

Mladi iz Evrope upoznaju se sa pripremama Pekinga za ZOI 2022

Mladi iz Evrope upoznaju se sa pripremama Pekinga za ZOI 2022 6Predstavnici mladih iz 17 evropskih zemalja posetili su Peking u sklopu promocije Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Pekingu 2022, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Po dva nova slučaja virusa korona u Kladovu i Majdanpeku

Po dva nova slučaja virusa korona u Kladovu i Majdanpeku 7Prema podacima nadležnih u opštini Kladovo registrovana su dva nova slučaja inficiranja korona virusom i aktivno pozitvno je 11 osoba.

Mediji: Novo oružje ojačalo operativne sposobnosti Vojske Srbije

Mediji: Novo oružje ojačalo operativne sposobnosti Vojske Srbije 8Iako su nabavke novog naoružanja za Vojsku Srbije (VS) bile manje od onoga što je najavljivano na naslovnim stranama domaćih listova, oružane snage su unapredile svoje sposobnosti i u proteklih pet godina Srbija je ojačala avijaciju, specijalne jedinice i artiljeriju, piše danas portal Balkanska bezbednosna mreža.

Danilovićeva u 2. kolu

Danilovićeva u 2. kolu 9Srpska teniserka Olga Danilović aaaa aaaa aaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa Trenutno 124. na svetu aaaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa Bbbb bbbb

Tiodorović: Krizni štab danas i o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika

Tiodorović: Krizni štab danas i o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika 10Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da će vladin Krizni štab za borbu protiv korona virusa danas razmatrati i obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika.

Radovanović: Bez pooštrenja mera i vakcinacije biće više od 1.000 obolelih dnevno

Radovanović: Bez pooštrenja mera i vakcinacije biće više od 1.000 obolelih dnevno 11Evidentno je da sa ovim nivoom obuhvaćenosti vakcinacijom i ovim nepoštovanjem epidemioloških mera ulazimo u novi talas i, ako ne pooštrimo mere i ne promovišemo vakcinaciju, doći ćemo do hiljadu ili više obolelih dnevno, upozorio je danas epidemiolog Zoran Radovanović.

Đoković u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Tokiju

Đoković u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Tokiju 12Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Španca Alehandra Davidoviča Fokinu u meču osmine finala olimpijskog turnira u Tokiju rezultatom 6:3, 6:1.

Čadež: Nova era privredne i političke saradnje

Čadež: Nova era privredne i političke saradnje 13Srbija, Albanija i Severna Makedonija otvoriće novu eru privredne i političke saradnje nakon velikog poslovnog foruma koji će sutra u Skoplju okupiti oko 350 kompanija sa Zapadnog Balkana, a očekuje se preko 400 bilateralnih sastanaka privrednika, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Basketaši Srbije u borbi za treće mesto na OI

Basketaši Srbije u borbi za treće mesto na OI 14Reprezentacija Rusije u basketu 3x3 savladala je u polufinalu Olimpijskih igara ekipu Srbije rezultatom 21:10 i plasirala se u finale.

Srbija, sport i borilačke veštine: Bum, tras i zlato je tu – otkud tekvondo kao olimpijski adut Srbije

Srbija, sport i borilačke veštine: Bum, tras i zlato je tu - otkud tekvondo kao olimpijski adut Srbije 15Bum, tras, ha, pljas! Kada bi neka borba u tekvondou trebalo da se prikaže u stripu, otprilike bi je takav tekst ispratio, dok bi se na crtežu našle noge koje lete i ruke koje hitaju ka protivniku. Takve slike i slični uzvici, uz onaj „bravo!“ s kraja, mogli bi da dočaraju i uspeh tekvondistkinje Milice […]
Related posts