Danas – Dnevne novine

Danas – Dnevne novine


– Dnevni list

Najtačnije vesti iz Srbije i sveta. već 20 godina sa vama!

Partizan ostao na minus sedam protiv Lokomotive

Partizan ostao na minus sedam protiv Lokomotive 1Košarkaši Partizana izgubili su danas u gostima od Lokomotive Kuban sa 67:74 (17:19, 13:18, 19:17, 18:20), u utakmici trećeg kola Grupe F Top 16 faze Evrokupa.

Ukrajinske vlasti otkrile grupu hakera koji su ukrali podatke iz banaka u SAD i Evropi

Ukrajinske vlasti otkrile grupu hakera koji su ukrali podatke iz banaka u SAD i Evropi 2Ukrajinske vlasti su danas saopštile da su otkrile grupu hakera koja je ukrala podatke iz banaka u SAD i nekoliko evropskih zemalja, nanevši štetu od oko 2,5 milijardi dolara.

Fronteks obustavlja aktivnosti u Mađarskoj zbog nepromenjenog odnosa prema migrantima

Fronteks obustavlja aktivnosti u Mađarskoj zbog nepromenjenog odnosa prema migrantima 3Agencija EU za kontrolu granica Fronteks saopštila je danas da obustavlja aktivnosti u Mađarskoj jer vlada u Budimpešti nije postupila po presudi Evropskog suda pravde (ECJ) povodom odnosa prema migrantima.

Novi sukobi demonstranata i policije na severu Libana

Novi sukobi demonstranata i policije na severu Libana 4Pripadnici bezbednosnih snaga Libana večeras su otvorili vatru tokom sukoba sa demonstrantima koji protestuju na severu zemlje zbog sve lošijih životnih uslova i oštrih mera protiv širenja korona virusa.

Mogu li digitalne tehnologije da obogate pozorišni sadržaj?

Mogu li digitalne tehnologije da obogate pozorišni sadržaj? 5Korona je gledanje pozorišnih predstava iz sala premestila na internet. Na onlajn tribini "Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja", razgovaralo se o prednostima i manama ovakvog pristupa.

Mihajlović: Srbija se neće sklanjati ni od jedne gasne rute

Mihajlović: Srbija se neće sklanjati ni od jedne gasne rute 6Srbija se neće sklanjati ni od jedne gasne rute koja treba da prođe kroz njenu teritoriju, da to ne bude samo ruski gas, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović u intervjuu za Glas Amerike i demantovala da je “američki čovek”, kao i da Moskva stoji iza direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

Sat apokalipse i dalje blizu ponoći

Sat apokalipse i dalje blizu ponoći 7Sat apokalipse koji simbolizuje neminovnost globalne kataklizme, zadržan je danas na 100 sekundi do ponoći, zbog neefikasnosti vlada u svetu da upravljaju epidemijom korona virusa, a to pretstavlja i nepripremljnost sveta da se suoči sa nuklearnim i klimatskim pretnjama, saopštili su naučnici.

Hiljade Poljakinja neočekivano na ulicama u protestima zbog zabrana abortusa

Hiljade Poljakinja neočekivano na ulicama u protestima zbog zabrana abortusa 8Hiljade Poljakinja u Varšavi, Krakovu, Katovicama i još nekoliko desetina gradova širom Poljske ponovo su večeras iznenada izašle na ulice da protestuju zato što je danas Ustavni sud konačno objavio obrazloženje svoje presude od 22. oktobra da nova zabrana abortusa čak i kada je teško oštećen plod može da stupi na snagu.

Luksemburg vraća račune, polise osiguranja i umetnička dela žrtvama Holokausta

Luksemburg vraća račune, polise osiguranja i umetnička dela žrtvama Holokausta 9Vlada Luksemburga je danas potpisala sporazum o vraćanju neaktivnih bankovnih računa, polisa osiguranja i opljačkanih umetničkih dela ljudima koji su preživeli Holokaust.

Pojačanje za Milan stiže iz Serije B

Pojačanje za Milan stiže iz Serije B 10Za italijanskog rivala u Ligi Evrope Crvena zvezda je spremila italijansko pojačanje.

EU sprema embargo na izvoz vakcina iz zemalja članica

EU sprema embargo na izvoz vakcina iz zemalja članica 11Iako je početak vakcinacije protiv kovida 19 sa nestrpljenjem očekivan kao "početak kraja pandemije", već od starta ovaj proces je u Evropskoj uniji obeležen mnogim problemima i izaziva brojne kritike.

Pokret za preokret: Stefanu Nemanji brusilicom odsekli krst i zavarili mač (VIDEO)

Pokret za preokret: Stefanu Nemanji brusilicom odsekli krst i zavarili mač (VIDEO) 12Predsednik Pokreta za preokret izjavio je danas da su Stefanu Nemanju brusilicom odsekli krst i "zavarili" mač, i da se sve to dešava zato što gradjane Beograda "niko ništa ne pita".

Poplave širom Kosova i Metohije

Poplave širom Kosova i Metohije 13Obilne kišne i snežne padavine s početkom nedelje dovele su do izlivanja reka i novih poplava širom Kosova, više kuća je poplavljeno, od toga dve u selu Kuzmin u opštini Kosovo Polje i još nekoliko u regionu Peći, potvrdio je Nehat Koćinaj ispred Agencije za upravljanje vanrednim situacijama, prenosi KosovaPress.

Telenor demantovao spajanje sa Telekomom

Telenor demantovao spajanje sa Telekomom 14Nema spajanja Telenora i Telekoma, Telenor ne preuzima vlasništvo nad Telekomovom infrastrukturom, niti poslovne ambicije naše kompanije na bilo koji način ugrožavaju slobodu medija, saopštila je danas Telenor kompanija, koja "čvrsto negira sve optužbe koje je United Grupa plasirala u medijima poslednjih dana".

Bela kuća zatražila međunarodnu istragu o poreklu korona virusa

Bela kuća zatražila međunarodnu istragu o poreklu korona virusa 15Međunarodna istraga o poreklu korona virusa u Kini mora biti "jasna i temeljna", izjavila je danas portparolka Bele kuće Džen Psaki (Jen).

Related posts