Danas – Dnevne novine

Danas – Dnevne novine


dana

Najtačnije vesti iz Srbije i sveta. Dnevni list Danas već 20 godina sa vama!

Radojičić: Bez naglih poteza u popuštanju mera, moramo biti brži od virusa

Radojičić: Bez naglih poteza u popuštanju mera, moramo biti brži od virusa 1Gradonačelnik Beograda Zoran Radojićić izjavio je danas da je epidemiloška situcija u Beogradu bolja nego što je bila, s obzirom na poslednje rezultate, ali ne sme biti "naglih poteza" u popuštanju mera jer je "situacija mnogo ozbiljnija nego što se čini kad se primaknemo nekom mirnijem periodu".

U užičkom regionu raste broj novoinficiranih, smanjuje se broj hospitalizovanih

U užičkom regionu raste broj novoinficiranih, smanjuje se broj hospitalizovanih 2U Zlatiborskom okrugu su potvrđena 124 nova slučaja infekcije virusom korona, što je četrdesetak više nego u utorak, dok se, istovremeno, smanjuje broj pacijenata u bolnicama.

NATO i SAD obećali podršku Ukrajini i upozorili Rusiju da ne gomila trupe na granici

NATO i SAD obećali podršku Ukrajini i upozorili Rusiju da ne gomila trupe na granici 3Sjedinjene Američke Države i NATO izrazili su danas snažnu podršku Ukrajini i upozorili Rusiju da ne gomila trupe duž istočne granice.

Milanović: Sudbinu nestalih hrvatskih veterana i civila rešiti pre ulaska Srbije u EU

Milanović: Sudbinu nestalih hrvatskih veterana i civila rešiti pre ulaska Srbije u EU 4Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da Srbija pre ulaska u EU mora da otkrije gde se nalaze posmrtni ostaci nestalih hrvatskih ratnih veterana i civila iz rata 90-tih godina u Hrvatskoj, saopštila je pres služba predsednika.

Sve oštrija polemika zagovornika i protivnika vakcinacije

Sve oštrija polemika zagovornika i protivnika vakcinacije 5Politička organizacija Mlada Vojvodina objavila je na svom Tviter profilu da sve one koji su protiv vakcinisanja treba poslati u zatvor.

Da li je Srbija odustala od nacionalne enciklopedije?

Da li je Srbija odustala od nacionalne enciklopedije? 6Nedavno sam pročitao tekst gospodina Zorana V. Popovića, potpredsednika SANU, pod naslovom "Akademija mora da daje savete i kada je pitaju i kada je ne pitaju", u kojem on između ostalog kaže da SANU "učestvuje u izradi Srpske enciklopedije"...

Veran Matić: Znamo ko je ubio Milana Panića

Veran Matić: Znamo ko je ubio Milana Panića 7Predsednik Komisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio je da su poznata imena neposrednih ubica dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića, ali da su izvršioci tog zločina na slobodi jer tužilaštvo nema dovoljno dokaza za sud, objavilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

„Fudbalski“ dokazi (ni)su za krivično gonjenje

"Fudbalski" dokazi (ni)su za krivično gonjenje 8Publici je odavno jasno da se u srpskom fudbalu namešta, pa nije tajna da su nam i zbog toga, a ne samo lošeg fudbala, prazne tribine po stadionima.

Nastavljen prenos sednice Saveta bezbednosti UN o UNMIK-u

Nastavljen prenos sednice Saveta bezbednosti UN o UNMIK-u 9Prenos sednice Saveta bzezbednosti UN na čijem je dnevnom redu izveštaj o radu Misije UN na Kosovu (UNMIK) nastavljen je pošto je sedica nakratko zatvorena ubrzo pošto je počela kada je predstavnik Rusije zatražio da predstavnica Kosova ukloni zastavu.

Najavljeni skupovi protiv istraživanja litijuma u okolini Požege i Kosjerića, građani očekuju pomoć opštinskih vlasti

Najavljeni skupovi protiv istraživanja litijuma u okolini Požege i Kosjerića, građani očekuju pomoć opštinskih vlasti 10Meštani sela u okolini Požege i Kosjerića ne odustaju od namere da spreče beogradsku kompaniju Jadar Litijum koja je najavila da će, 17. aprila, uz odobrenje Ministarstva rudarstva i energetike, započeti istraživanja litijuma na tom području.

Vučić i Fabrici: Potrebno preduzeti korake za borbu protiv korupcije u Srbiji

Vučić i Fabrici: Potrebno preduzeti korake za borbu protiv korupcije u Srbiji 11Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici ocenili su danas u Beogradu da je potrebno preduzeti "sadržajne i delotvorne" korake za borbu protiv korupcije.

SDPK postavila zastavu OVK u dvorištu kancelarije predsednika Kosova

SDPK postavila zastavu OVK u dvorištu kancelarije predsednika Kosova 12Socijaldemokratska partija Kosova (SDPK) postavila je danas zastavu Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u dvorištu Predsedništva Kosova.

Nemačka, Drugi svetski rat i Ginter Gras: Kako je prošao put od moralnog autoriteta Nemačke do „izdajnika posleratne generacije“

Nemačka, Drugi svetski rat i Ginter Gras: Kako je prošao put od moralnog autoriteta Nemačke do „izdajnika posleratne generacije" 13ReutersGinter Gras Ginter Gras, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, koji je preminuo 13. aprila 2015, godine važi za jednog od najvećih nemačkih posleratnih autora, ali je 2006. drugim povodom dospeo u centar pažnje svetske javnosti. Tada je otkriveno da je tokom Drugog svetskog rata bio pripadnik elitnih i ozloglašenih SS jedinica nacističke Nemačke. Književnih, pesnik […]

Kako sam dospeo u režimske medije

Kako sam dospeo u režimske medije 14Ekološki ustanak, održan 10. aprila ispred Narodne skupštine, predstavljao je veličanstven skup oko 10.000 građana zabrinutih za sveprisutno zagađenje životne sredine.

Živojin Rakočević kandidat za predsednika Udruženja novinara Srbije

Živojin Rakočević kandidat za predsednika Udruženja novinara Srbije 15Novinar i član Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević biće kandidat za predsednika UNS-a nakon što ga je predložilo više od 50 novinara, preneo je Kim radio.
Related posts