Danas – Dnevne novine

Danas – Dnevne novine


Najtačnije vesti iz Srbije i sveta. Dnevni list Danas već 20 godina sa vama!

Ukrajinac, Rus i Amerikanac u Kanu

Kan ima klasu dok je autentičan. Svoj. Dok ima mere i rafinmana. Onog trenutka kada počne da liči na druge, da juri za jeftinim i popularnim poenima, postaje trivijalan. Što je utisak mnogih Francuza nakon svečanog otvaranja.

Šolc: Moguća izmena Ugovora o EU

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da ne isključuje mogućnost izmena Ugovora o Evropskoj uniji, Mastriškog ugovora.

Micić odveo Efes u finale

Košarkaši Efesa plasirali su se u finale Fajnal fora Evrolige pošto su u prvom polufinalnom duelu pobedili Olimpijakos rezultatom 77:74 (18:21, 24:22, 24:20, 11:11).

Film, muzika i umetnost: Preminuo grčki muzičar Vangelis u 79. godini

EPA Grčki kompozitor Vangelis, koji se proslavio muzikom za filmove Vatrene kočije i Blejd Raner, preminuo je u 79. godini. Ovaj muzičar postao je poznat široj javnosti najpre kao klavijaturista u bendu koji je pratio slavnog grčkog pevača Demisa Rusosa tokom šezdesetih godina prošlog veka. Vangelis je potom kao solo umetnik doneo revoluciju u elektronsku […]

Preminuo legendarni grčki kompozitor Vangelis

Veliki grčki muzičar, producent i kompozitor Evangelos Papatanasiju, poznatiji kao Vangelis, preminuo je u utorak, u 79. godini, prenosi grčki portal Ekatimerini.

Italija bez šansi da se provuče u Katar

FIFA će uskoro doneti odluku o sudbini Ekvadora na Svetskom prvenstvu u Kataru, zbog problema sa Bajronom Kastiljom, koji je navodno lažirao dokumente.

Vranje na digitalnoj platformi Republičkog geodetskog zavoda

Osnivanjem Nacionalnog registra investicionih lokacija, grad Vranje, zajedno sa ostalim jedinicama lokalne samouprave koje su uključene u projekat "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", imaju svoje investicione lokacije na digitalnoj platformi Republičkog geodetskog zavoda.

Makron upozorio da bi rat u Ukrajini mogao da se proširi

Francuski predsednik Emanuel Makron ponovio je zabrinutost oko rizika širenja ukrajinskog rata na okolne zemlje, prilikom prijema predsednice Moldavije, suseda Ukrajine.

Vranje: Privremena obustava saobraćaja u Karađorđevoj i Drvarskoj

Javno preduzeće "Urbanizam i izgradnja grada Vranja" saopštilo je da je kompaniji "Millennium team" izdata saglasnost za privremenu obustavu saobraćaja zbog izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Karađorđevoj i Drvarskoj ulici. Privremena obustava saobraćaja, za obe ulice, važi od 20. maja, u trajanju od 45 kalendarskih dana.

U pozorištu me zanimaju ljudi, a ne politički fenomeni

"U pozorištu se bavim ljudima, a ne društvenim ili političkim fenomenima. Ja to ne umem. Postoje ljudi koji to veoma dobro rade, ali mene zanima čovek, njegove dileme, sukobi sa samim sobom i okolinom, a posebno sukobi sa porodicom“.

BLOG UŽIVO Ukrajina: U ruskom granatiranju u oblasti Luganska poginulo 12 civila, više od 40 ranjeno

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je danas ukaz o produženju ratnog stanja i opšte mobilizacije u zemlji za još 90 dana.

Srbija će biti izložena novim pritiscima za pristup NATO: Sagovornici Danasa o posledicama prijema Švedske i Finske

Nakon što su Švedska i Finska podnele zahteve za članstvom u NATO, usled ruske invazije na Ukrajinu, posledice koje iz toga proizilaze na zemlje Zapadnog Balkana, odnosno Srbiju, sagovornici Danasa, tumače na različite načine. Dok politikološkinja Marija Đorić ocenjuje da će prijem dve nove članice u Alijansu izvršiti dodatni pritisak na države koje nisu članice da se pridruže NATO, za Vuka Vuksanovića, višeg istraživača u Beogradskom centru za bezbednosnu politiku i saradnika pri Londonskoj školi za ekonomije i političkih nauka, to je za Srbiju gotovo nerealan scenario.

Preminuo legendarni grčki kompozitor Vangelis

Vangelis Papatanasiju, legendarni grčki kompozitor, preminuo je u 79. godini.

Ode čovek!

Bio jednom jedan čovek. Moj drug od ranog detinjstva. Nekako smo izdržali do kraja srednje. Tada smo obojica zaključili - u ovom sranju od države više ne može da se živi. Palimo preko.

Grčka će razmotriti ukidanje rominga srpskim turistima

U vezi sa zahtevom srpske strane za ukidanje rominga srpskim turistima u Grčkoj, daćemo sve od sebe da utičemo na operatere da roming ukinu ili smanje tarife, rekao je danas grčki ministar turizma Vasilis Kikilias, nakon sastanka sa srpskom ministarkom turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

Related posts