Danas – Dnevne novine

Danas – Dnevne novine


– Danas

Najtačnije vesti iz Srbije i sveta. Dnevni list Danas već 20 godina sa vama!

Đurić potvrdio da je u Nišu preminuo pacijent sa severa Kosova

Pacijent koji je u nedelju prebačen sa KBC Kosovska Mitrovica sa potvrđenim koronavirusom u KBC Niš, preminuo je.

Ana Lalić: Ni po koju cenu neću odati svoje izvore

Novinarka portala Nova.rs i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ana Lalić, po koju je večeras došla policija, izjavila je da "ni po koju cenu" neće odati svoje izvore za teksta na portalu Nova.rs, koji su joj anonimno govorili o lošem stanju u Kliničkom centru Vojvodine u toku pandemije zarazne bolesti kovid-19.

Doktor za pikenrol

Vest da je Dimitris Dijamantidis izabran u idealni tim decenije Evrolige za dekadu 2010-20. shvaćena je nekako logično i očekivano.

Siromaštvo i bolest čine začarani krug

Italija, sa 12.428 preminulih i 105.792 zaražena, i Španija, sa 9.053 žrtve i 102.136 inficiranih, prema podacima od juče, ostaju na vrhu liste evropskih zemalja koje su najteže pogođene pandemijom virusa korona.

Kreveti za pacijente na teniskim terenima u SAD

Pacijente zaražene virusom korona u Njujorku, koji je najteže pogođen epidemijom u Sjedinjenim Državama (zaraženo 76,000, preminulo 1,700) uskoro će početi da prima poljska bolnica na kojoj je postavljeno oko 350 kreveta na teniskom terenu gde se leti održava čuveni teniski turnir - Ju-Es Open.

Kina i Rusija koriste pandemiju protiv EU

Kina i Rusija i dalje koriste globalnu krizu koju je izazvala epidemija bolesti kovid-19 za širenje lažnih vesti i drugih onlajn dezinformacija, tvrdi se u juče objavljenom najnovijem izveštaju tima Evropske službe za spoljne poslove, koji se inače bavi skretanjem pažnje na takve digitalne taktike.

Oružari produžili odsustvo do 12. aprila

Krizni štab Zastave oružja upravo je produžio plaćeno odsustvo radnicima te fabrike do 12. aprila.

U svetu obolelih 927.968, umrlih 46.492

U svetu je do večeras u 22 sata registrovano 927.968 slučajeva korona virusa, umrle su 46.492 osobe, a izlečeno je 193.474 pacijenata.

Podneta inicijativa za ocenu ustavnosti odluke o proglašenju vanrednog stanja

Grupa od šest advokata podnela je Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja od 15. marta ove godine, navodeći da su pandemija ili epidemija zaraznih bolesti definisane kao elementarna nepogoda, a ne kao javna opasnost koja ugrožava opstanak države ili građana.

U Beogradu avion s donacijom Kine: 98.000 zaštitnih maski i 1.280 zaštitnih odela

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" večeras je sleteo avion sa donacijom medicinske pomoći iz Kine: 98.000 zaštitnih maski, 1.280 odela i 245 beskontaktnih toplomera.

Stoltenberg: Bezbednosna sposobnost NATO-a nije umanjena pandemijom

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da bezbednosna sposobnost te organizacije nije umanjena korona virusom, dok ima nagađanja da bi Rusija mogla da pokuša da uticaj bolesti iskoristi za odmeravanje odbrambenih snaga zapadne vojne alijanse.

Policija došla po novinarku portala Nova.rs zbog teksta o Kliničkom centru Vojvodine

 Policija je večeras došla po novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim današnjim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

U Beograd stigla oprema koju je kupila Srbija, prevoz plaća EU

Ministarstvo Srbije za evropske integracije je večeras saopštilo da su danas na beogradski aerodrom sletela još dva aviona s medicinskom opremom i materijalom koji je Srbija obezbedila za borbu protiv epidemije virusne bolesti KOVID-19.

PSG: Većina shvatila da se Trifunović šali

Dragi prijatelji, neprijatelji i ostali: nakon dužeg premišljanja i konsultacija, sa velikim žaljenjem da vas obavestim da podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika PSG. Pokret će se već obratiti javnosti zvaničnim saopštenjem, a ja nastavljam borbu u nekom drugom vidu delovanja - napisao je danas u prepodnevnim časovima na Tviteru predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Đilas: Nadležni da liše slobode i inspiratore pretnji, poput Vučića, Vesića, Stefanovića

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas zahvalio je večeras pripadnicima MUP-a koji su uhapsili osobu koja mu je pretila smrću na Fejsbuku, ali je pozvao tužilaštvo da u saradnji sa MUP-om liši slobode sve koji, kako je naveo, "svakodnevnim lažima" o njemu "dovode ljude u stanje da napišu takve stvari".


Related posts