Blic – Putovanja

Najnovije vesti Nastavak

Blic online

Blic online RSS

Jedan od načina na koji ljudi vole da obraduju sebe i svoje najmilije oko praznika je putovanje. U pretprazničnoj i prazničnoj atmosferi ceo svet podleže euforiji ukrašavanja i proslava.
Posted: December 16, 2017, 10:05 am
Ako volite šoping, modu, fudbal, operu i umetnost, remek-dela arhitekture i dizajna, Milano je prava destinacija za vas.
Posted: December 1, 2017, 5:00 am
Čari Švarcvalda, mistične planine u jugozapadnoj Nemačkoj, otkrili su još Rimljani koji su je, zbog guste i tamne borove šume, prozvali "Silva negra". U podnožju planine gde izvire Dunav je i Baden-Baden, svetski poznata banja u kojoj su boravile i brojne čuvene ličnosti, a na samo nekoliko desetina kilometara odatle je i kraljevstvo vina - Alzas.
Posted: November 30, 2017, 5:00 am
Ljubiteljima egzotičnih destinacija imaju priliku da Novu godinu dočekaju na Kubi, u Havani i Varaderu po specijalnoj ceni.
Posted: November 25, 2017, 6:00 am
Amsterdam, jedan je od najvećih finansijskih i kulturnih centara Evrope i slovi za modernu i liberalnu metropolu u kojoj je dobar provod zagarantovan.
Posted: November 14, 2017, 5:00 am
Dobrodošli u "Superodmorov" bus iznenađenja. Udobno se smestite i spremite za dobru zabavu.
Posted: November 12, 2017, 6:00 am
Najnoviji, najmoderniji i najveći brod Costine flote, Costa Diadema, poseduje ekskluzivne inovacije iz oblasti tehnologije i zabave.
Posted: November 11, 2017, 6:00 am
Nekada prestonica Mletačke republike, trgovački centar i velika luka, Venecija je danas jedna od svetskih top destinacija u turizmu.
Posted: November 10, 2017, 5:00 am
Mali grad sa očuvanim starim jezgrom u duhu balkanske narodne arhitekture, okružen planinskim visovima, Bansko spada među najpopularnije destinacije za zimovanje u regionu.
Posted: November 9, 2017, 5:00 am
Zamci drakule, kraljeva, srednjovekovne crkve i manastiri i stari gradovi centralne Rumunije idealna su destinacija za putovanje kroz srednji vek.
Posted: November 8, 2017, 5:00 am
Mnogi misle da je vikendom najbolje kupovati avionske karte, ali tada se cena menja tek kod jedan posto ponuda... Ponedeljak ujutro je vreme kada počinju promene. Cene se zaključuju uveče oko 20 sati. Ali... tek dan kasnije kompanije pregedaju ponude, usklađuju cene sa konkurencijom... Dakle, karte je najbolje kupiti u utorak, međutim, ukoliko pažljivo pogledate ovaj video otkrićete da je bitan ne samo dan, nego i vreme.
Posted: November 7, 2017, 6:31 pm
Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Na samo 60 kilometara odatle je i Maribor, drugi grad po veličini u Sloveniji.
Posted: November 7, 2017, 5:00 am
Pariz, romantični velegrad na Seni, pravi je magnet za turiste tokom cele godine. Ali, dočekati u njemu Novu godinu, posebna je čar.
Posted: November 6, 2017, 5:00 am
Obilazak znamenitosti Beča i upoznavanje sa njegovom dugom istorijom jedna je od najvažnijih stanica svakog svetskog putnika. Bilo da ste u Beču prvi put ili se vraćate po ko zna koji put, ovaj grad će vas opet očarati i ponovo ćete uživati u fascinantnoj privlačnosti grada.
Posted: November 5, 2017, 6:00 am
Srce italijanske industrije, razvijeni Milano pravi je raj i za turiste, posebno za zaljubljenike u arhitekturu, ali i zelenilo. Naime, gotovo da nema zgrade ili balkona koje ne krasi raznovrno zelenilo.
Posted: November 3, 2017, 5:00 am
Smešten na obali Boke Kotorske i jedini primorski gradić Crne Gore koji ima svoj aerodrom, Tivat pruža mogućnosti za miran odmor, ali i obilazak okolnih znamenitih mesta: Kotora, Herceg Novog, Budve...
Posted: November 2, 2017, 5:00 am
Jesen na Jadranu, i to u Veneciji, idealna je prilika za kratak predah u jednom od najromantičnijih gradova sveta.
Posted: October 31, 2017, 5:00 am
Bansko - najmlađi i najrazvijeniji ski centar u Bugarskoj, privlači brojne turiste i skijaše iz celog sveta sa svojih 65 kilometara ski staza namenjenih kako za početnike tako i za vrhunske skijaše.
Posted: October 29, 2017, 6:00 am
Pulja je jedna od 20 pokrajina u Italiji. Nalazi se na jugoistoku zemlje i geografski bi mogla da se podeli na dve celine. Severni deo čini Bari, glavni grad regije i poluostrvo Gargano, dok je južni deo poznat po interesantnim gradićima kao što su Alberobelo i Leće.
Posted: October 28, 2017, 5:00 am
Zašto je Rim jedna od najromantičnijih i najlepših destinacija na svetu možete i sami da se uverite. Grad na sedam brežuljaka je oduvek plenio grandioznošću i elegancijom.
Posted: October 27, 2017, 4:00 am
Magična evropska prestonica Češke, na reci Vltavi, istorijsko jezgro pod zaštitom UNESKO-a, poznata je i pod nazivom "Zlatni Prag". Obiđite Loretansku crkvu, krstarite Vltavom, zavirite u raskošnu katedralu Svetog Vita i posetite čuveni Karlov most.
Posted: October 25, 2017, 4:00 am
Azurna obala je mesto gde se Alpi sudaraju sa talasima Sredozemnog mora i tradicijom luksuznog turizma. Jedan od najpoznatijih francuskih gradova na obali je Nica.
Posted: October 24, 2017, 4:00 am
Obilazak znamenitosti Beča i upoznavanje sa njegovom dugom istorijom jedna je od najvažnijih stanica svakog svetskog putnika. Bilo da ste u Beču prvi put ili se vraćate po ko zna koji put, ovaj grad će vas opet očarati i ponovo ćete uživati u fascinantnoj privlačnosti grada.
Posted: October 23, 2017, 4:00 am
O Parizu se gotovo sve zna. Grad svetlosti, prestonica umetnosti, kulture i visoke mode. Njegove ulice zakrčene malim kafanskim stolovima sa kariranim stoljnacima, zvuk harmonike uličnih svirača i svuda okolo bezbroj cvetnih leja.
Posted: October 22, 2017, 5:00 am
Bled je prelepi gradić sa jezerom smeštenim u podnožju Julijskih Alpi, nedaleko od austrijske granice, koji već čitav milenijum nadahnjuje putnike namernike svojom srednjovekovnom tvrđavom.
Posted: October 21, 2017, 6:00 am
Venecija je jedna od najbogatijih riznica italijanske kulture, grad umetnosti, arhitekture... To je romantični grad kroz čije ulice možete i da zaplovite.
Posted: October 20, 2017, 4:00 am
Ukoliko volite posete metropolama, prva na listi koja se neizostavno mora posetiti je, svakako, Njujork.
Posted: October 19, 2017, 4:00 am
Čim smo sleteli na aerodrom u Adis Abebi, iznenađujemo se dobrim putevima, sređenom infrastrukturom i gradom nalik na mnoge evropske gradove. Pijace su pune hrane, voze se novi, savremeni automobili, autobusi i kamioni. U oči upadaju natpisi na - kineskom! Od vodiča saznajemo da je to posledica brojnih kineskih investicija u Etiopiji. Kinezi ulažu u puteve, infrastrukturu, prave fabrike, postavljaju telekomunikacione sisteme... Deca u Etiopiji uglavnom su nas pitala da li smo Kinezi...
Posted: October 18, 2017, 10:54 am
Bansko - najmlađi i najrazvijeniji ski centar u Bugarskoj, privlači brojne turiste i skijaše iz celog sveta sa svojih 65 kilometara ski staza namenjenih kako za početnike tako i za vrhunske skijaše.
Posted: October 18, 2017, 4:00 am
Ako ste ikad maštali da obiđete dvorce izgrađene tokom prethodnih hiljadu godina u najjužnijoj nemačkoj pokrajini - Bavarskoj, kao i Minhen, evo prave prilike za vas. Ove zgrade su tokom vekova bile sedišta najvažnijih istorijskih događaja, a u njima su živele najpoznatije ličnosti nemačke istorije.
Posted: October 17, 2017, 4:00 am

blic

Tagovi: , ,

Kategorije: Najnovije vesti, Putovanja