Blic – Najnovije vesti iz ekonomije

Blic – Najnovije vesti iz ekonomije


Biznis – – Najposećeniji sajt u Srbiji

“Blic” je nastao 1996. godine i od tada je nerazdvojni deo savremenog srpskog društva. Više od 7.750 izdanja dnevnih novina “Blic” predstavljaju istorijsko svedočanstvo najvažnijih političkih, društvenih i ekonomskih promena, kulturnih ostvarenja i sportskih rezultata. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji.

Tehnološke kompanije pogurale indekse na Volstritu

Akcije na Volstritu su po otvaranju berze porasle, podstaknute skokom deonica tehnoloških kompanija, a u uzlaznom trendu su i evropska tržišta akcija.

Skroman rezultat na početku trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi

Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je ukupan promet od nepunih 23 miliona dinara (195,1 hiljada evra), što je skroman rezultat imajući u vidu da je trgovano i državnim dužničkim hartijama, a BELEX indeksi su registrovali mešovito kretanje.

"Huavej" u tajnosti pomagao Pjongjangu u gradnji bežičnog interneta?

Kineska tehnološka kompanija "Huavej" u tajnosti je pomagala Severnoj Koreji da izgradi i održava komercijalnu mrežu bežičnog interneta, piše američki dnevnik "Vašington post".

Kurs dinara sutra 117,76

Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs iznosiće 117,7643 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

DA LI JE KAMPOVANJE JEFTINIJE LETOVANJE Evo koliko košta 10 dana pod ŠATOROM u Grčkoj, Hrvatskoj ili Crnoj Gori

U obilju turističkih aranžmana za Grčku, Hrvatsku i Crnu Goru, ove sezone, izdvojile su se i ponude za kampovanje, a sudeći po interesovanju naših građana - kampovanje je ponovo u modi.

Kako RAD IZ KAFIĆA utiče na produktivnost

Dugo se već smatra da je za produktivnost dobro kada se "iskradete" iz kancelarije (ili čak kuće, ako radite od kuće) i odete u vaš omiljeni kafić. Činjenica da niste okruženi kolegama koji mogu da vam smetaju, nema šefova ni direktora, ničega osim vašeg laptopa i kafe, pomaže vam da radite bolje.

"PLATE U DRŽAVNOM SEKTORU TREBA DA BUDU JOŠ VEĆE" MMF otkriva i šta privatnici treba da urade kako bi mu parirali

Reforma sistema plata predstavlja korak u pravom smeru ka racionalizaciji javnog sektora, izjavio je danas šef kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji, Sebastijan Sosa, dodajući da MMF pozdravlja povećanje plata u Srbiji od početka godine i u javnom i u privatnom sektoru.

Nova faza MODERNIZACIJE rafinerije u Pančevu

Izgradnjom postrojenja za duboku preradu, vrednog 300 miliona evra, biće dodatno pojačana konkurentnost Rafinerije nafte u Pančevu na regionalnom tržištu, uz veću proizvodnju najkvalitetnijeg dizela, benzina i tečnog naftnog gasa, navodi Magazin Biznis.

U Aerodromima Srbije zajedno "Konstantin" i "Morava"

Preduzeću Aerodromi Srbije će do kraja avgusta biti pripojen niški aerodrom "Konstantin Veliki" i aerodrom "Morava" u Lađevcima u skladu sa najboljom svetskom praksom, a u toku su postupci za pripajanje još tri aerodroma, rekao je danas direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

GUVERNER BUNDESBANKE "BRANI" FEJSBUKOVU LIBRU "Može biti atraktivna za potrošače"

Šef nemačke centralne banke, Jens Vajdman, je govorio u prilog Fejsbukove libre tokom nedavnog G7 događaja.

SOSA O PRODAJI KOMERCIJALNE BANKE Ko je zainteresovan za privatizaciju i kakve ugovore su potpisali potencijalni kupci

Međunarodni monetarni fond očekuje da privatizacija Komercijalne banke bude sprovedena kroz transparetno nadmetanje, kao i da uskoro bude objavljen poziv za dostavljanje neobavezujućih ponuda, kaže šef kancelarije MMF u Srbiji, Sebastijan Sosa.

DOBRA VEST ZA ONE KOJI VOZE DO GRČKE Niža cena goriva u Severnoj Makedoniji

Cena goriva u Severnoj Makedoniji od ponoći pada za jedan denar, odnosno za polovinu denara, kada je reč o dizel gorivu, odlučila je danas Regulatorna komisija energetike u toj državi.

Do kraja godine Strategija za SPREČAVANJE PRANJA NOVCA

Nova Strategija za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma biće usvojena do kraja godine, utvrđeno je danas na sednici Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, kojoj je predsedavao ministar finansija Siniša Mali.

MMF TRAŽI POSKUPLJENJE STRUJE Evo koliko bi CENA morala da bude VEĆA i šta o tome kaže prvi čovek ove međunarodne institucije u Beogradu

Struja u Srbiji treba da poskupi barem za iznos inflacije, čime bi i dalje cena električne energije ostala stabilna, kaže šef Kancelarije Medjunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Sebastijan Sosa, i podseća da tarife nisu menjanje skoro dve godine.

MMF: "Za brži rast Srbija mora preduzeti ključne korake i to bez odlaganja, morate da rešite i problem državnih preduzeća"

Međunarodni monetarni fond (MMF) očekuje da će privredni rast u Srbiji do kraja godine biti ubrzan, a šef kancelarije MMF u Srbiji Sebastijan Sosa kaže da ta međunarodna finansijska institucija zadržava procenu od 3,5 odsto rasta Srbije u 2019. godini.

SKUPŠTINA USVOJILA NOVA PRAVILA O ELEKTRONSKOJ TRGOVINI Kupoprodaja pod lupom, a evo šta to znači za državu i korisnike

Novi Zakon o trgovini i izmene Zakona o elektronskoj trgovini, koji su danas usvojeni u Skupštini Srbije, omogućiće značajno unapređivanje tih oblasti, posebno u pravcu razvoja internet kupoprodaje, ocenila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Autoput do Bugarske samo što nije završen, a evo kada će biti otvoren i BUGARSKI deo autoputa do SOFIJE

Bugarski deo autoputa Beograd-Sofija će biti gotov do 2021. godine istaknuto je danas na sastanku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa njenim bugarskim kolegom Rosenom Želiazkovim, prenosi bugarska nacionalna televizija BNT.

Pred izlazak na berzu direktor IZNEO 700 miliona USD iz kompanije

Adam Nojman, suosnivač i izvršni direktor međunarodne kompanije za saradnju na tržištu nekretnina, WeWork, navodno je unovčio više od 700 miliona dolara iz ove kompanije uoči njene inicijalne javne ponude (prve ponude akcija na berzi).

KO JE 2013. OROČIO 100.000 DINARA DANAS JE DOBIO 200 EVRA KAMATE Štednja u dinarskoj valuti nikada nije bila veća, a evo koliko se isplati štedeti u evrima

Dinarska štednja u bankama u Srbiji dostiže nove najviše nivoe i tokom jula 2019. godine je prvi put premašila 70 milijardi dinara, prema operativnim podacima Narodne banke Srbije.

SVAKOG MESECA 300 MILIONA EVRA Strani investitori u Srbiju dolaze zbog ovih 8 razloga, a otišli bi zbog 4 ozbiljna RIZIKA

Nekoliko ključnih faktora poboljšalo je investicionu klimu u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, navodi se u najnovijem izveštaju Stejt departmenta. Američki investitori istovremeno su upozorili i na rizike u našoj zemlji, tvrdeći da "strani kapital" negativno gleda na državna preduzeća koja ostvaruju gubitke, sivu ekonomiju, korupciju i neefikasno sudstvo. Takođe, navode i uslove pod kojima bi poslovne mogućnosti u Srbiji mogle da budu još bolje.

POVEĆANE STRANE INVESTICIJE U SRBIJI Ulaganja iz inostranstva veća za 14 odsto

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže za da su strane investicije u našoj zemlji u prvih šest meseci ove godine veće za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Uz socijalni program rudnik u Resavici NAPUŠTA 200 RADNIKA

Više od 200 zaposlenih u Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja u Resavici izjasnilo se za dobrovoljni odlazak iz preduzeća uz socijalni program i 300 evra po godini staža, izjavio je danas predsednik sindikata Nebojša Milenković.

HRVATSKA NARODNA BANKA ZAVRŠILA 2018. S OZBILJNIM MINUSOM Evo kako je prošle godine poslovala centralna banka Srbije

Hrvatska narodna banka (HNB) podvukla je crtu pod 2018. godinu s 468,4 miliona kuna gubitka pa će i drugu godinu za redom državna blagajna ostati bez finansijske injekcije dela viška prihoda nad rashodima. Iz izveštaja centralne banke može se isčitati da su kao i 2017. na rezultat uticale kursne oscilacije. Kurs evro/kuna zabeležio je pad, a kurs dolar/kuna rast.

TOS: "OČEKUJE SE BOLJA TURISTIČKA SEZONA" U Beogradu boravi polovina stranaca

Prve procene lokalnih turisitičkih organizacija pokazuju da se može očekivati da će ovogodišnja letnja turistička sezona u Srbiji biti bolja od prošlogodišnje, uprkos lošijim vremenskim prilikama u prethodnim mesecima, kažu u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS).

SRBIJA UVODI ZAKONSKU REGULATIVU U OBLAST ROBNIH BERZI Evo šta su ključne novine

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o robnim berzama koji donosi osnove za razvoj robno-berzanskog tržišta, a ključna novina je veća sigurnost trgovanja koja će biti omogućena na više načina.

USKLADILI RAD I RODITELJSTVO Nagrada "Prijatelj porodice" za "MK Group"

"MK Group" je kompanija u kojoj zaposleni kvalitetno usaglašavaju poslovne aktivnosti i porodične obaveze, dok velikim brojem aktivnosti daje odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja.

PRODUŽEN ROK za dokumentaciju o staroj deviznoj štednji

Skupština Srbije usvojila je danas zakon kojim će građani koji ostvaruju prava na isplatu stare devizne štednje, a nisu uspeli da ispune zakonsku obavezu i pribave potrebnu dokumentaciju do 23. juna, imati dodatnih šest meseci za pribavljanje dokaza.

KVADRAT OTIŠAO U NEBO U JOŠ JEDNOJ ZEMLJI U REGIONU Cene kao "u srcu" Beograda

Cene nekretnina u Hrvatskoj rastu već četrdeset meseci zaredom. Među gradovima s najvećim rastom je Split, gde je u poslednje dve godine novogradnja poskupela čak 30 odsto. Uprkos tome, sve što dođe na tržište proda se, pa i u elitnim četvrtima, gde se cene penju i do četiri hiljade evra po kvadratu, piše HRT.

POSKUPELE CIGARETE Do kraja 2020. cena mora da se uskladi sa EU, a evo koliko paklica košta u Evropi i svetu

Na kioscima i prodavnicama paklica cigareta "Britiš-Amerikan tabaka" iz Vranja je deset dinara skuplja. Narednih dana poskupeće cigarete i ostalih proizvođača u Srbiji, piše Dnevnik.

PDV NA DONACIJE SE PLAĆA ČAK I KADA POMOĆ OSTAJE DRŽAVI Ministarstvo finansija i dalje bez rešenja

Srbija je jedna od retkih zemalja koja nema poreskih olakšica za donatore i one koji daju humanitarnu pomoć. Poreza na dodatnu vrednost nisu oslobođeni čak ni oni koji žele da daju humanitarnu pomoć, ali, za donacije iz inostranstva PDV se ne plaća.

Related posts