Blic – Najnovije vesti iz ekonomije

Blic – Najnovije vesti iz ekonomije


Najnovije vesti iz ekonomije – Biznis – Online – Najposećeniji sajt u Srbiji

“Blic” je nastao 1996. godine i od tada je nerazdvojni deo savremenog srpskog društva. Više od 7.750 izdanja dnevnih novina “Blic” predstavljaju istorijsko svedočanstvo najvažnijih političkih, društvenih i ekonomskih promena, kulturnih ostvarenja i sportskih rezultata. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji.

Kurs dinara u ponedeljak 117,5929

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće u ponedeljak, 26. oktobra, 117,5929 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu danas, objavila je Narodna banka Srbije.

HEKTAR ZEMLJE I DO 28.000 EVRA U Banatu i Bačkoj oranice od 3.000 evra, a evo gde su NAJSKUPLJE

Prodaja njiva na teritoriji Beograda porasla je za 15 odsto, a u Novom Sadu čak za 25 odsto, odsto za razliku od prošle godine. Zemlja najviše vredi u Južnobačkom okrugu, gde se za hektar negde mora izvojiti skoro čak 28.000 evra.

Četiri trika za karijerni napredak

Maksimalno se trudite na sve moguće načine! Ne samo oko kvaliteta svog rada, nego i oko svog izgleda. Prvi dojam se pre svega temelji na izgledu.

PORESKA DOSKOČILA SVAKOM FRILENSERU Sada tačno zna ko ne plaća obaveze, a ima i jasnu poruku za sve NEPLATIŠE

Poreska uprava identifikovala je sve građane koji su zarađivali u inostranstvu, najnovija je informacija u nizu poruka koje frilenserima ovih dana šalju državni organi, a upozoravajući sve one koji ne plaćaju porez. Druga informacija jeste da poreznici sada mogu da kontrolišu sve koji ostvaruju prihod iz inostranstva, kao i da protiv njih pokrenu sve moguće mere.

Prvi grad u Srbiji koji je ugostiteljima SKRATIO RADNO VREME do 21h

U Prokuplju je danas na sednici gradske skupštine doneta odluka da se radno vreme ugostiteljskih objekata ograniči na period od 6.00 do 21.00 čas.

PONOVO PRETE "ZOMBI FIRME"! Dolaze sa koronom, najviše ih se plaše bankari, a nama šalju ozbiljnu PORUKU

"Zombi kriza" nije nepoznat termin u ekonomiji, a sada postaje i sve izvesniji momenat koji prethodnih dana ne samo da je postao tema među ekonomistima u EU, već i situacija od koje najviše strahuju bankari.

Više od polovine malih i srednjih preduzeća u Evropi očekuju BANKROT

Više od polovine malih i srednjih preduzeća u Evropi očekuju bankrot u sledećoj godini ako ne dođe do rasta prihoda.

ČEKOVI su u Srbiji i dalje NAJBOLJI za plaćanje, ali malo ko zna za SKRIVENE TROŠKOVE

Čekovi su u Srbiji i dalje popularno sredstvo plaćanja na odloženo, odnosno na rate, jer nema kamate, ali treba znati da i oni koštaju, kao i da je primanje čekova isključivo odluka prodavca.

Kako je Kina obuzdala pandemiju bolje od ostatka sveta?

Dok se većina Evrope bori sa novim naletom korona virusa i strahuje od strašne i smrtonosne zime, Kina sve više napreduje u obuzdavanju pandemije korona virusa.

"NEMA OPORAVKA PRE 2023." Slovenci su sada još pesimističniji

Skoro polovina Slovenaca veruje da se ekonomija neće oporaviti od krize korona virusa pre 2023. godine, pokazuje istraživanje koje je sprovela agencija za ispitivanje javnog mnjenja Mediana.

U KOMŠILUKU TOKOM MORATORIJUMA PORASTAO BROJ DUŽNIKA Oko 250.000 blokiranih računa

Nakon isteka moratorijuma na prinudnu naplatu dugovanja, u Hrvatskoj je broj dužnika dostigao 250.000, što je za oko 4.000 više dužnika, a dug je manji za otprilike 200 miliona kuna, prenela je Hina.

GASE LI NAM SE TO TURISTIČKE AGENCIJE Rešenje koje je odavno najavljeno nije ni na vidiku, a evo i gde je "ZAPELO"

Tri nedelje nakon što su ostale bez licenci i nakon što je iz Ministarstva za trgovinu i turizam najavljeno da će problem sa isteklim polisama osiguranja biti rešen za desetak dana, turističke agencije još uvek nisu dobile nijednu zvaničnu ponudu od osiguravajućih kuća. U znak protesta, juče su turistički radnici iz cele Srbije došli ispred Vlade sa listom zahteva, te je sve i logičnije pitanje gase li nam se to turističke agencije.

VRAĆAJU LI NAM SE TO PONOVO RADNICI IZ DIJASPORE Zbog rekordnog broja zaraženih u Nemačkoj Srbi i drugi put na udaru

U Nemačkoj je, prvi put od početka pandemije, u roku od 24 sata registrovan petocifreni broj novih slučajeva korone – 11.287. Ovom brojkom je znatno premašen prethodni rekord od 7.830.

NOVI MODELI PRIVLAČENJA INVESTICIJA IZ NEMAČKE Vučić razgovarao s poslanikom Bundestaga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa poslanikom nemačkog Bundestaga Joakimom Fajferom.

ZABRANE PUTOVANJA POMAŽU DOMAĆU PRIVREDU Retko dobre vesti za rusku ekonomiju

Ruska privreda mogla bi ove godine profitirati za čak 30 milijardi dolara, jer su građani zbog restriktivnih mera u pandemiji više trošili rublje u Rusiji nego na putovanjima u inostranstvu, procenjuju ekonomisti.

Roboti će UGASITI 85 miliona RADNIH MESTA, ali će OTVORITI 97 miliona novih

Iako je uvreženo mišljenje da će automatizacija u bliskoj budućnosti ostaviti milione radnika bez posla, napredak robotike i veštačke inteligencije dovešće do neto porasta broja radnih mesta, pokazuje studija Svetskog ekonomskog foruma.

NOVA ŽIČARA NA KOPAONIKU SPREMNA ZA SKI SEZONU Izgradnja gondole Brzeće-Mali karaman u završnoj fazi

Radovi na gondoli Brzeće-Mali karaman (Kopaonik) su u završnoj fazi. Kako prenosi portal infokop, prema rečima direktora JP Skijališta Srbije, završetak izgradnje se očekuje u decembru.

U OVOJ GODINI OBOGATILI SU SE VIŠE NEGO U PRETHODNIH PET Struktura kineske ekonomije potpuno promenjena

Pandemija Covid-19 nije sprečila kineske milijardere da postanu još bogatiji. Bum na berzi dodatno je povećao njihovu imovinu, prema najnovijoj Hurunovoj listi bogatstva.

Šta god radili, NEMA uspeha PREKO NOĆI

Uvek mi je zabavno videti kako, kada neko ostvari veliki uspeh, među prvim ljudima koji im čestitaju su upravo ljudi koji su često bili negativni i kritični prema njima na putu do tog uspeha, kaže Lorens Kol kreator programa "Multi-Million-Dollar-Mindset", koji vam pokazuje kao otkriti načine da se obogatite, kako započeti posao i kako se pridružiti ljudima koji izgrađuju svoje bogatstvo.

OVO SE U SRBIJI NIKADA NIJE DESILO Sada su ISTE kamate za kredite u evrima i dinarima

Kamate na dinarske i devizne zajmove privredi izjednačene su, a tako nečeg kod nas verovatno nikada nije bilo. Za to su najviše zaslužni dinarski krediti za privredu iz garantne šeme. Dinarski krediti privredi u avgustu su odobravani s 2,9 odsto kamate, a oni u evro znaku s tri odsto, piše Bankar.rs.

RAD OD KUĆE BAREM DO JULA 2021. Mnoge kompanije ponovo su počele da zatvaraju kancelarije, a najveće su napravile i rok za POVRATAK

Kako pandemija ponovo uzima maha širom sveta, mnoge kompanije ponovo se okreću radu od kuće. I u svetu i Srbiji poslednjih dana, službe za ljudske resurse prave nove reorganizacije. Suština je smanjiti broj radnika u kancelarijam i napraviti što veću distancu.

PAMITE LI ONO "DUŽAN KO GRČKA"? Javni dug im je ponovo najveći u Evropi - čak 187 odsto, a koliko je to najbolje govori zaduženje drugih zemalja

Javni dug u Evropskoj uniji i evrozoni snažno je porastao u drugom tromesečju zbog pojačanih potreba zemalja za finansiranjem kako bi se ublažile posledice pandemije korona virusa, pokazao je u četvrtak izveštaj Evrostata.

NOVA POMOĆ ZA PRIVREDU U SRBIJI Ovoga puta fokus je na podizanju LIKVIDNOSTI

Vlada Srbije usvojila je novi propis koji ovoga puta ima u fokusu pomoć preduzećima koja imaju problem sa likvidnosšću i održavanjem poslovanja.

KO KOME PRVI PRUŽA RUKU Bonton u poslovnim odnosima

Koliko nam je važan bonton u poslovnim odnosima uverićete se kada se nađete u grupi poslovnih ljudi. Iako u današnje vreme postoje i neka druga "mekša" pravila, koja nam diktiraju nove generacije, profesionalna poslovna osoba uvek će se držati poslovnog bontona i tako se izdvojiti od ostalih na tržištu. No koliko su nam zapravo poznata pravila poslovnog bontona?

"MANJE JE PESIMISTIČNO NEGO PRE TRI MESECA Tabaković na skupu MMF:Kod nekih zemalja i drastičan pad, a najbolje Srbiji i Litvaniji

Nove prognoze MMF za Evropu nešto su manje pesimistične nego pre tri meseca.

Depresivna si? Ovaj vitamin i hormon smanjuje simptome

Vitamin D dolazi iz grupe vitamina rastvorljivih u mastima, a brojna istraživanja su pokazala da je esencijalan za naše zdravlje. Samo određene namirnice poput masne ribe, mesa, nekih gljiva i obogaćenih namirnica sadrže značajne količine ovog vitamina.

KOLIKI POREZ TREBA DA PLAĆA FRILENSER Jedna poruka iz Poreske uprave napravila je pravu pometnju među mladima

Poreska uprava opomenula je sva fizička lica kako moraju samoinicijativno da podnesu poreske prijave za priliv novca iz inostranstva, kako bi izbegli prekršajnu i krivičnu odgovornost. Ova najava najvišese odnosi na domaće frilensere, najčešće mlade ljude.

"NE SME SE ISPUSTITI OVA PRILIKA" Inženjeri i naučnici Ministarstva energetike SAD u poseti Srbiji

Delegacija američkog Ministarstva energetike boravi u Beogradu kako bi se sastala sa državnim zvaničnicima, kompanijama koje se bave energetikom i poslovnim ljudima, saopštila je u četvrtak ambasada SAD u Srbiji.

Pandemija NIJE ZAUSTAVILA izvoz jabuka u Rusiju

U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija "Održivi međuregionalni razvoj" na kojoj su članovi Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Nižnjeg Novgoroda razmotrili protekli period i uticaj Kovida-19 na buduća privredna kretanja, saopštila je PKV.

SRBIJA SE ZA GODINU DANA VEOMA OBOGATILA Zlatne rezerve uvećane za više od 10 tona

Srbija je za godinu dana uvećala zlatne rezerve za više od 10 tona, i trenutno ima 32 tone zlata.


Related posts