Blic – Društvo

Najnovije vesti Nastavak

Blic online

Blic online RSS - Drustvo

G-Drive Racing tim, trostruki šampion Evropske serije Le Mana u trkama izdržljivosti i tradicionalni favorit trkačkog maratona "24 časa Le Mana" (FIA WEC), predstaviće se na štandu kompanije NIS na 54. Međunarodnom salonu automobila. Ova manifestacija će biti održana od 22. do 31. marta na Beogradskom sajmu.
Posted: March 22, 2019, 9:11 am
Kompanija JUB će obeležiti veliki jubilej - 50. godišnjicu brenda JUPOL proslavama rođendana na svim tržištima na kojima posluje preko svojih zavisnih preduzeća. Za ovu priliku JUB je opremio vozilo Nissan Navara sa JUPOL kantom, koje ima u planu posete mnogih gradova širom regiona. Auto će nositi dobre želje, misli i sreću onima kojima je to najpotrebnije.
Posted: March 22, 2019, 8:56 am
U skorijoj istoriji Srbije kaja je nadasve bila burna ispostavilo se da su se ključni događaji dešavali u mesecu martu.
Posted: March 22, 2019, 8:06 am
NOVI KONCEPT koji pomera granice luksuzne novogradnje zove se Sakura Park i otvara novo poglavlje stanovanja u novobeogradskim blokovima.
Posted: March 22, 2019, 7:01 am
Saobraćaj u Srbiji će se već sa prvim popodnevnim satima pojačati ka svim vikend destinacijama, saopstio je jutros Auto-moto savez Srbije.
Posted: March 22, 2019, 6:53 am
Sa Milom i Petrom Starčevićem, nesvakidašnjim bračnim parom iz Šapca i prekaljenim svetskim putnicima, možete da razgovarate satima, bez prestanka. Kako prelazimo s jedne na drugu temu, odnosno s jednog na drugo odredište na kojima su bili, oni se veoma emotivno nadovezuju, dopunjavaju i ispravljaju jedno drugo ako pogreše u nekom podatku, srčano se prisećajući čak i najsitnijih detalja i svako mesto na svetu koje su posetili opisuju kao da su tamo juče bili. Iz njihovih priča preda mnom se stvaraju slike, živopisno opisane, osvežene humorističnim pričicama, anegdotama, ali i avanturama, u kojima su čak i bili u opasnosti.
Posted: March 22, 2019, 6:08 am
Leskovčanka Slavica Joksimović moraće da sačeka godinu dana pre nego sazna da li je sve u redu sa njenom štitnom žlezdom jer su joj ultrazvučni pregled u leskovačkoj Opštoj bolnici zakazali za proleće - naredne godine.
Posted: March 22, 2019, 6:06 am
U Srbiji će danas ujutru po kotlinama južne i jugozapadne Srbije biti kratkotrajna magla, a tokom dana u svim predelima biće pretežno sunčano i toplije.
Posted: March 21, 2019, 11:59 pm
Direktorka "Pošte Srbije" Mira Petrović kupuje za rukovodioce kompanije 46 automobila koji koštaju čak 95 miliona dinara, dok pojedini radnici obustavljaju rad zbog malih plata.
Posted: March 21, 2019, 8:00 pm
Večeras vozače očekuju povoljni vremenski uslovi koji će omogućiti nesmetano odvijanje saobraćaja, koji je umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja i prekida na svim državnim putevima I i II reda, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Posted: March 21, 2019, 7:55 pm
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot položio je danas u Valjevu cveće na grob dr Alberta Semjuela Kuka, američkog lekara koji je lečeći ranjene srpske vojnike i civile u valjevskoj bolnici tokom Prvog svetskog rata, postao žrtva epidemije pegavog tifusa, prenosi RTS.
Posted: March 21, 2019, 7:46 pm
Loto milioner iz Sonte koji je 19. marta pogodio LOTO plus sedmicu vrednu 65.485.330 dinara se javio "Lutriji Srbije" ali i zaposlenima na prodajnom mestu "Saldo" u Sonti gde je odigrao dobitni tiket.
Posted: March 21, 2019, 7:30 pm
Na Dan pobede, 9. maja, u Beogradu će po četvrti put biti održana internacionalna narodna manifestacija "Besmrtni puk", saopštio je danas Organizacioni odbor te manifestacije.
Posted: March 21, 2019, 7:17 pm
Iako se očekivalo da novi Zakon o transplantaciji, koji je usvojen pre osam meseci, obezbedi veći broj donora i presađenih organa, za sada Srbija nije mnogo napredovala u odnosu na vreme pre usvajanja savremenih propisa iz ove oblasti medicine.
Posted: March 21, 2019, 6:49 pm
Šokirala nas je nedavna vest da je Beograđanima koji su "skinuli" crtani film sa interneta u Nemačkoj stigla drakonska kazna od 950 evra. Ipak, ne bi trebalo da mislimo da smo mi po tom pitanju bezbrižni i u Srbiji, jer naš zakon nije ništa drugačiji od evropskog, pa bi svaki skinuti film i ovde mogao biti debelo naplaćen.
Posted: March 21, 2019, 6:11 pm
Žena koja je, kako nezvanično saznajemo rodom iz Smedereva, na privremenom radu u inostranstvu i majka čak sedmoro dece, ostavila je žensku bebu staru samo nekoliko dana u taksiju kojim se iz Trstenika dovezla u Vrnjačku Banju. Zanimljivo je da je krila da ima dete u korpi, rekavši prvobitno da je u njemu mačka. Taksista Miloš Mitrović, kada je shvatio da se majka neće vratiti, odmah je odveo dete u Dom zdravlja u Vrnjačku Banju.
Posted: March 21, 2019, 5:17 pm
Međunarodni sajam automobila, 54. po redu, koji će trajati do 31. marta, zvanično počinje sutra, a ljubitelji četvorotočkaša imaće priliku da na Beogradskom sajmu svakog dana od 10 do 22 sata uživaju u ovogodišnjim ponudama.
Posted: March 21, 2019, 5:02 pm
Zbog naglog povećanja uvoza peleta lošeg kvaliteta, sredinom 2017. oborena je cena ovog proizvoda na domaćem tržištu, zbog čega su naši proizvođači bili primorani da otpočnu izvoz svog peleta na inostrano tržište.
Posted: March 21, 2019, 4:23 pm
Policija iz Kraljeva pronašla je majku koja je ostavila bebu u korpi u taksi vozilu. Radi se o ženi za koja je, kako se nezvanično saznaje, rodom iz Smedereva, na privremenom je radu u Švajcarskoj i ima sedmoro dece.
Posted: March 21, 2019, 2:53 pm
Majka koja je juče ostavila bebu u korpi u taksiju i taksisti rekla da je to mačka i da je pričuva dok ona nešto završi, snimljena je kako se nakon toga hladokrvno šeta gradom sa drugo dvoje dece.
Posted: March 21, 2019, 2:40 pm
Nepoznata ženska osoba ostavila je taksisti u Vrnjačkoj Banji korpu u kojoj je bila beba, pod izgovorom da je u korpi mačka.
Posted: March 21, 2019, 1:53 pm
Stanovnica Zrenjanina Vesna Nedeljković odlučila je da smanji svoj stan za jedan kvadrat, kako ne bi plaćala račune za grejanje koje ni nema.
Posted: March 21, 2019, 11:06 am
"Narkomani koji dolaze po terapiju u Metadonski centar probili su ogradu oko te ustanove, ulaze nam u kuće usred dana, plaše decu, jednog smo čak zatekli kako spava na kauču u dnevnoj sobi", pričaju stanari novosadske Ulice Mikole Kočiša, poznate i kao "ulica horora", jer se u njoj već godinama okupljaju zavisnici od droga.
Posted: March 21, 2019, 10:47 am
Briga o automobilu često predstavlja komplikovan zadatak. Nakon kupovine automobila, na red dolaze održavanje vozila, registracija, tehnički pregledi i osiguranje.
Posted: March 21, 2019, 9:40 am
Broj potrošača u Srbiji koji koristi „Sa nama na putu“ program lojalnosti kompanije NIS prešao je 600.000. Ovaj program koji omogućava sakupljanje bonus poena, a samim tim i ostvarivanje značajnih ušteda prilikom svake kupovine goriva, robe i usluga dostupan je na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama širom Srbije.
Posted: March 21, 2019, 9:18 am
Vesna Stevanović, učiteljica OŠ "Karađorđe" iz Topole koja je tokom boravka na rekreativnoj nastavi u Vrnjačkoj Banji deci koja nisu bila sa razredom, poručila "Nek crknu mamine maze koje bez razloga nisu sa nama!", vraćena je na posao.
Posted: March 21, 2019, 8:00 am
Polise osiguranja, depoziti, ali i rad inspektora kao "tajnog kupca", neke su od novina Zakona o turizmu koji će kroz nekoliko pravilnika pokušati da stane na kraj svim agencijama u varanju putnika. Kolika nas u suštini sigurnost čeka i da li ćemo na sledeće letovanje otići potpuno bezbrižno, to, ipak, nije do kraja izvesno.
Posted: March 21, 2019, 5:22 am
Vojvodina ima potencijal da bude vodeća velnes i spa destinacija u ovom delu Evrope, a nova studija je pokazala da ima tačno 50 lokacija na kojima bi mogao da se razvija banjski turizam, što je čini najperspektivnijom regijom na Starom kontinentu.
Posted: March 21, 2019, 5:06 am
U Srbiji će danas na severu i zapadu biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima posle oblačnog, po kotlinama maglovitog jutra, tokom prepodneva postepeno razvedravanje.
Posted: March 20, 2019, 11:52 pm
Potraga za srećom je osnovno pravo svakog ljudskog bića, bez obzira na to u kakvim se uslovima on nalazilo i živeo, a potraga za stanjem ispunjenja je naša svakodnevna misija. Na današnji Svetski dan sreće pitali smo sugrađane šta njih najviše usrećuje:
Posted: March 20, 2019, 9:21 pm
Porušene upaljene kuće, deca koja plaču, majke koje nariču nad poginulim sinovima, scene su koje su potresele mališane prvog razreda beogradske OŠ "Starina Novak" u Beogradu nakon što su odgledali dokumentarni film o pogromu Srba na Kosovu 17. marta 2004. godine, a roditelji se zapitali da li je ovo primereno njihovom uzrastu.
Posted: March 20, 2019, 8:03 pm
Resocijalizacija osuđivanih lica često se zanemaruje, a igra ključnu ulogu u obezbedjivanju bezbednosti u svakom društvu i zato je potrebno da već prvi dan izdržane kazne bude i prvi dan pripreme za povratak osuđenog u društvenu zajednicu, rečeno je na okruglom stolu na kojem je predstavljena Mreža organizacija za postpenalnu podršku u Srbiji, koja je osnovana juče u Beogradu.
Posted: March 20, 2019, 7:22 pm
Od 3. aprila za mnoge vozače u Srbiji važiće nova pravila: novopečeni vozači imaće status početnika između dve i četiri godine, u zavisnosti od toga sa koliko godina su položili vozački ispit, a ukida se i trajna registracija za skutere, traktore i motokultivatore, što zanči da će i oni morati na registraciju jednom godišnje.
Posted: March 20, 2019, 6:17 pm
Na Zlatiboru magla smanjuje vidljivost, dok sa povremeno slabom kišom treba računati na području Mačve gde vozače očekuju mokri ili vlažni kolovozi, saopštio je AMSS.
Posted: March 20, 2019, 5:34 pm
U Srbiji samo 8,5 odsto odraslog stanovništva ima sve zube, 9,3 odsto nema nijedan zub, a polovina uopše ne pere zube, šokantni su podaci istraživanje Instituta za javno zdravlje "Batut".
Posted: March 20, 2019, 3:31 pm
Posete pacijentima na stacionarnom lečenju u Vojnomedicinskoj akademiji, na osnovu procene epidemiološke situacije u Srbiji, ponovo su dozvoljene u redovnim terminima, saopšteno je iz te zdravstvene institucije.
Posted: March 20, 2019, 1:28 pm
Cilj projekta "Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih", u vrednosti od 4,7 miliona evra, nova je mogućnost za zapošljavanje mladih u Srbiji, izjavio je danas prilikom uručivanja sertifikata organizacijama iz cele Srbije ministar za rad, zapošljavanja i boračka pitanja Zoran Đorđević.
Posted: March 20, 2019, 1:19 pm
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je Srbija postala prepoznatljiva u Evropi kao zemlja, koja možda i najbrže uvodi digitalizaciju u nastavu.
Posted: March 20, 2019, 12:30 pm
Mnoge generacije u školi su učile da proljeće počinje 21. marta pa mnogi i dalje drže taj datum u glavi kao prvi dan ovog godišnjeg doba, međutim, poslednjih deset godina taj datum se pomerio na dan ranije - pa je prvi dan proljeća sada 20. marta.
Posted: March 20, 2019, 11:55 am
Inicijativa da se školski časovi sa 45 skrate na 35 minuta izazvala je debatu u akademskoj zajednici. Kako je vi vidite?
Posted: March 20, 2019, 11:08 am
Sajt Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture biće preveden i na romski jezik, što predstavlja jedinstven potez u Srbiji i regionu, jer će po prvi put sajt jedne državne institucije na Balkanu biti preveden na ovaj jezik, saopšteno je iz tog Ministarstva.
Posted: March 20, 2019, 10:00 am
U Srbiji se danas očekuje umeren intenzitet saobraćaja, a kako se za prvi dan proleća najavljuju dan sa umerenim dnevnim temperaturama i bez padavina, vozače očekuju dobri uslovi za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Posted: March 20, 2019, 6:34 am
Za stanovnike na severnoj zemljinoj polulopti danas počinje proleće. Prema obaveštenju Astronomskog društva "Ruđer Bošković", proleće će u Srbiji zvanično početi večeras u 22.58.
Posted: March 20, 2019, 6:11 am
„Za onog ko ide sa porodicom da živi, bolja je opcija Nemačka, ali za onogo ko ide ciljano da zaradi i vrati se kući, Engleska je, bar za sad, idealno mesto“, ovako priču o svom životu prvo u jednoj, a kasnije i u drugoj inostranoj  zemlji započinje Milan Savić (30), mladić koji tek sada nakon nekoliko godina potrage za srećom može da kaže da je sve na svom mestu.
Posted: March 20, 2019, 5:36 am
U većem delu Srbije danas se očekuje umereno do potpuno oblačno i suvo vreme, s najnižim temperaturama od dva do osam stepeni, a najvišom od 10 do 16 C.
Posted: March 19, 2019, 11:57 pm
Modni kreator Saša Vidić upustio se u vulgarnu prepisku sa osamnaestogodišnjom srednjoškolkom A. Đ., zapretivši joj preko poruka na Instagramu, nakon što ga je ona u javnoj objavi na ovoj društvenoj mreži označila, a potom i izvređala, obrativši mu rečima "Pogledaj sebe, pederčino".
Posted: March 19, 2019, 8:20 pm
Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) osudila je danas nasilni ulazak demonstranata u zgradu Radio-televiziju Srbije istovremeno pozivajući javni servis da profesionalno izveštava o protestima.
Posted: March 19, 2019, 7:53 pm
Novi predsednik Jevrejske opštine Beograd Aleksandar Jinker izjavio je danas na konferenciji za medije da su glasovi za njega bili "glas protiv Danila Medića", jer je, kako kaže, cela zajednica htela da prekine mandat onome "ko je uzurpirao jevrejsku zajednicu", koji se netransparentno ponašao i trošio njihov novac, a da članovi zajednice ne znaju kuda je taj novac išao.
Posted: March 19, 2019, 7:38 pm
Dva dobitnika pogodila su loto plus kombinaciju 3, 5, 19, 23, 28, 32 i 39 u večerašnjem 22. izvlačenju igre na sreću loto i oni će podeliti iznos od 65.485.330 dinara, odnosno oko 550.000 evra.
Posted: March 19, 2019, 7:15 pm
U dva navrata se borila protiv opake bolesti, raka kostiju, i oba puta izašla je kao pobednik - Marija Vujić, profesorka informatike u Požarevačkoj gimnaziji i Tehničkoj školi u Kostolcu i njeni učenici dokaz su hrabrosti i pravih životnih vrednosti.
Posted: March 19, 2019, 6:18 pm
Četiri studenta iz Srbije su bili jedni od 21 njihova vršnjaka koji su učestvovali na globalnom izazovu „CEO Challenge 2019“ koje kompanija P&G organizuje od 2016. godine. Pobednički tim, koji čine studenti iz Srbije, Rumunije i Grčke, uspeo je da impresionira žiri koji je bio sačinjen od direktora kompanije P&G i na taj način postali predstavnici regiona jugoistočne Evrope u sledećoj rundi takmičenja CEO Challenge, koje će biti održano u Istanbulu, u aprilu ove godine.
Posted: March 19, 2019, 5:48 pm
Generali Osiguranje Srbija i Fondacija Novak Đoković organizovali su radionicu u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, koji sprovodi Fondacija, i time ozvaničili početak partnerstva na projektu pružanja podrške roditeljima, starateljima i hraniteljima u ranom razvoju dece. To je još jedan važan korak za inicijativu The Human Safety Net u Srbiji, koju je Generali grupa pokrenula širom sveta pre dve godine. Na radionici, svoje dileme kada je o vaspitanju dece reč sa drugim roditeljima podelili su najbolji teniser sveta Novak Đoković i globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković.
Posted: March 19, 2019, 4:00 pm
Na području Golije jutros nešto posle devet časova registrovan je zemljotres magnitude 2,3 jedinice Rihterove skale, javlja Glas zapadne Srbije.
Posted: March 19, 2019, 3:25 pm
U Srbiji se svake godine u proseku kod oko 4.000 žena dijagnostikuje karcinom dojke, a oko 1.600 njih izgubi bitku sa tom bolešću. Po smrtnosti od raka dojke naša zemlja se nalazi na drugom mestu u Evropi, odmah iza Crne Gore.
Posted: March 19, 2019, 3:04 pm
Naučno-medicinska studija koju je Komisija za utvrđivanje istraživanja posledica NATO bombradovanja uradila sa Institutom za javno zdravlje "Dr “Milan Jovanović Batut"” pokazala je da kod dece u uzrasnoj grupi od 5 do 9 godina, a koja su rođena posle 1999. godine, postoji određena tendencija rasta oboljevanja od malignih bolesti.
Posted: March 19, 2019, 2:59 pm
Najčistiju vodu piju građani koji žive u južnoj i istočnoj Srbiji, a oni u Vojvodini dvaput moraju da razmisle pre nego što natoče česmovaču.
Posted: March 19, 2019, 2:18 pm
Uklonjene bandere i asfaltiranje razdelnog ostrvo između kolovoznih traka – tako izgleda Bulevar Nikole Tesle u Nišu na kojem teku intenzivne pripreme za vojno-policijsku paradu.
Posted: March 19, 2019, 12:45 pm
Milojko (74) je već bio u penziji kada je Milijana (21) došla na svet, ali to nije bila prepreka da se između njih rodi ljubav koja će uskoro biti krunisana brakom.
Posted: March 19, 2019, 11:17 am
Ove nedelje koncentracije alergenog polena breze, javora, vrbe i hrasta imaju tendenciju porasta, a srednje vrednosti beleže poleni tise, čempresa, topole i bresta, pokazuju podaci Agencije za zaštitu zizvotne sredine Srbije (SEPA).
Posted: March 19, 2019, 11:09 am
Deci je škola postala predosadna, slažu se i profesori i učenici, a da li jedno od rešenja leži u tome da se školski čas skrati na 35 minuta? Evo šta o tome kaže i učenici i nastavnici.
Posted: March 19, 2019, 9:36 am
Saobraćaj se trenutno odvija po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, bez zastoja i posebnih obustava na glavnim putnim pravcima u Srbiji, saopštio je Auto-moto svez Srbije (AMS S).
Posted: March 19, 2019, 6:43 am
Letnje temeprature minulog vikenda, kada je živa u termometrima u nekim mestima skočila i na 26 stepeni, na neke građane uticale su tako da nisu mogli da mrdnu iz kreveta. Već aktuelne alergije na polen, tenzione glavobolje koje su trajale unedogled, bolovi u mišićima i kostima, napetost, nervoza neće proći jer nam već od danas počinje sunovrat temeprature.
Posted: March 19, 2019, 5:36 am
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, svežije, ponegde sa slabom kišom, a samo na istoku i jugoistoku promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.
Posted: March 18, 2019, 11:59 pm
"Svoje štake obožavam - one su nekako kao jedan produženi deo mene. Ne smeta mi što imam hendikep kao takav. Smeta mi stigma i sažaljenje - ne zna se šta je gore, a sve što nama treba zapravo je jedan ljudski pristup, normalan", ovako za "Blic" u jednom ne tako uobičajenom tonu govori još neobičnija devojka Lana Nikolić (27).
Posted: March 18, 2019, 9:51 pm
Kuća trojice braće Kovačević u Zlatiborskoj 71 na brdu Zabučje u Užicu više ne liči na onu trošnu straćaru u kojoj su do onomad odrastali ovi dečaci, zazirući od iole jače kiše kojoj nisu mogli da odole truli krov i ispucali zidovi njihovih sobičaka.
Posted: March 18, 2019, 8:53 pm
Lik pilota-heroja Milenka Pavlovića počeće da obilazi svet jer je "Pošta Srbije" upravo izdala poštansku marku posvećenu legendarnom komandantu lovačke eskadrile, poslednjoj žrtvi na nebu tokom NATO agresije.
Posted: March 18, 2019, 8:03 pm
U Beogradu je iznenada preminuo Radojica Kuzmanović, dugogodišnji solista, umetnički direktor i nekadašnji direktor Ansambla "Kolo".
Posted: March 18, 2019, 7:30 pm
U Vojnoj akademiji danas je održana svečanost povodom dana te ustanove, a njen načelnik general-major Bojan Zrnić rekao je da je u istoriji akademije, dugoj 169 godina zapisna istorija našeg naroda u poslednja dva veka.
Posted: March 18, 2019, 7:11 pm
Međunarodna federacija novinara i Evropska federacija novinara (IFJ i EFJ) osudile su nasilni upad učesnika protesta "1 od 5 miliona" u zgradu Javnog servisa pre dva dana u Beogradu, zahtevajući od svih strana da poštuju RTS-ovu nezavisnost uredivanja.
Posted: March 18, 2019, 6:58 pm
Životni put Dobrivoja, albino zmije, kao kućnog ljubimca koji je nedavno dospeo na Palić nije jedinstven, naprotiv, često vlasnici egzotičnih i drugih životinja shvate da ne mogu da brinu više o reptilima, pa oni završe u zoo-vrtovima.
Posted: March 18, 2019, 6:28 pm

blic

Tagovi: ,

Kategorije: Društvo, Najnovije vesti