B 92 – Tehnopolis – IT vesti

B 92 – Tehnopolis – IT vesti


– Internet, Radio i TV stanica – najnovije vesti iz Srbije i sveta

je osnovan 1989. godine kao omladinska radio stanica koja je program emitovala u Beogradu, a od tada je izrastao u kompaniju koja obuhvata nacionalnu radijsku i nacionalnu televizijsku stanicu, regionalni veb sajt, kablovski informativni kanal.

Najveća "provala" u ruskoj istoriji: Hakeri ukrali gomilu podataka obaveštajcima

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) našla se na udaru hakera, u napadu koji verovatno predstavlja jedan od najvećih slučajeva ugrožavanja sajberbezbednosti u Rusiji.

Huawei tajno izgradio bežični internet u Severnoj Koreji?

Kineska tehnološka kompanija Huawei u tajnosti je pomagala Severnoj Koreji da izgradi i održava komercijalnu mrežu bežičnog interneta, objavio je Vašington post.

Da li je Instagram rešio da "likvidira" influensere?

Najpopularnija društvena mreža za deljenje fotografija i video snimaka - Instagram planira da sakrije broj lajkova na postovima. Nov sistem je na probi u sedam zemalja: Australiji, Brazilu, Kanadi, Irskoj, Italiji, Japanu i Novom Zelandu.

Povratak legendarne strategije: Šta nas sve očekuje u novom Strongholdu? VIDEO

Na ovogodišnjem E3 sajmu smo imali prilike da vidimo gomilu novih igara, a fanove strategija u realnom vremenu je najviše obradovala najava nove Stronghold igre.

"Zagrižena jabuka" više neće biti ista VIDEO

Sa novim izdanjem iPhonea za 2019. godinu ljubitelji proizvda tog brenda dobiće i još jedan "poklon", koji bi makar simbolički trebalo da predstvlja povratak Applea korenima.

Huawei želi Android po svaku cenu

Kineska kompanija Huawei po svaku cenu želi da zadrži Android na svojim telefonima, jer objektivno bilo kakva promena operativnog sistema može drastično da utiče na prodaju njihovih telefona.

Da li biste platili 6.000€ za jedan Xiaomi? FOTO

Xiaomijev podbrend Redmi nedavno je najavio posebnu, luksuznu verziju modela K20 Pro sa dodatnom oznakom Signature edition, koja će se prodavati u ograničenoj seriji.

Chrome ažuriranje sprečiće sajtove da proveravaju Incognito Mode

Chrome-ov Incognito Mode u poslednje vreme ne funkcioniše onako kako je planirano. Neki sajtovi sada proveravaju da li postoji privatni pregled i insistiraju na tome da se korisnik loguje pre nego što mu bude dozvoljeno da pročita članak.

Zašto sve više vlasnika iPhone-a prelazi na Android telefone?

Prema istraživanju koje je sproveo BankMyCell, kompanija koja posreduje prilikom prodaje i kupovine mobilnih telefona, mnogo više vlasnika iPhone-a prelazi na Android telefone, nego što Android korisnici prelaze na iPhone.

Google uklonio veći broj aplikacija koje bi mogle da "špijuniraju" korisnike

U današnje vreme veoma je lako pronaći nečije informacije onlajn. Korisnici na društvenim mrežama voljni su da dele svoje informacije i lični život sa potpunim strancima na internetu. Ovo je naravno dovelo i do problema, gde je sada moguće uhoditi i pratiti druge ljude iz udobnosti svog doma.

Prži sve pred sobom: Dron - bacač plamena je nešto što će uskoro moći da se kupi VIDEO

U američkoj državi Konektikat 2015. godine pokrenuto je pitanje naoružavanja robota i drugih mehaničkih saputnika, nakon što je jedan tinejdžer na svoj dron nadogradio bacač plamena i poluautomatski pištolj.

5G mreže i 3D štampa su budućnost borbe protiv kriminala

Pojava takozvanih tehnologija za ometanje, onih koje fundamentalno menjaju način na koji živimo, radimo i međusobno se povezujemo, pruža kriminalcima nove načine da ostvare svoje ciljeve, ali i snabdevaju policiju snažnim sredstvima u borbi protiv kriminala, navedeno je u saopštenju Evropola.

Koristite FaceApp? Nemojte da vas iznenadi ako vaša fotka osvane na reklami za kondome!

Opšta pomama koja je poslednih dana zahvatila korisnike društvenih mreža, kako one "obične" tako i brojne poznate ličnosti, da putem aplikacije FaceApp saznaju kako će izgledati kada ostare, mogla bi da ima ozbiljne posledice.

Šta nam tačno donose YouTube Premium i YouTube Music?

Konačno, Srbija je dobila podršku za YouTube Premium, što znači gledanje videa bez reklama, korišćenje YouTubea kao muzičkog servisa - YouTube Music, i još nekoliko vrlo korisnih stvari.

Dokle više: Kamere od 108MP i 10X optičkim zumom sledeće godine u telefonima?

Pozanti tech dojavljivač @IceUniverse, koji često objavljuje prilično pouzdne informacije iz sveta pametnih telefona, najavio je da ćemo već koliko sledeće godine imati priliku da vidimo telefon da kamerom od 108MP i 10x optičkim zumom.

"Ona hipsterska pesma sa zviždanjem": YouTube Music od danas dostupan u Srbiji

Od praćenja koncerata uživo do popularnih videa kao što su "Bohemian Rhapsody", "Thank u, next" ili "Slađana", ljudi širom sveta koriste YouTube kako bi otkrili novu muziku i bili deo muzičke kulture.

Kultni klasik stiže na PC u potpuno novom ruhu VIDEO

Kompanija Epic Games se ne zaustavlja kod igara studija Quantic Dream, već nastavlja da obogaćuje listu igara koje više nisu Playstation ekskluzive već dolaze i na PC.

Ilon Mask 2020. povezuje ljudski mozak i kompjuter? VIDEO

Četvrta, i najmanje poznata, kompanija preduzetnika i inovatora Ilona Maska - Neuralink, održala je prezentaciju na kojoj je, po prvi put, upoznala javnost sa tehnologijom na kojoj radi i ciljevima koje njome želi da postigne.

Related posts