B 92 – Tehnopolis – IT vesti

B 92 – Tehnopolis – IT vesti


IT vesti – Internet, Radio i TV stanica – najnovije vesti iz Srbije i sveta

je osnovan 1989. godine kao omladinska radio stanica koja je program emitovala u Beogradu, a od tada je izrastao u kompaniju koja obuhvata nacionalnu radijsku i nacionalnu televizijsku stanicu, regionalni veb sajt, kablovski informativni kanal.

Engine za The Elder Scrolls 6 dobio najveće osveženje još od Obliviona

Moćan potez kompanije Microsoft i kupovina studija Bethesda omogućila je da čujemo i neki novi detalj vezan za dugo iščekivani The Elder Scrolls VI.

Popularna aplikacija sprema iznenađenje: Nestajuće fotografije i video-snimci

WhatsApp ima u planu novu funkciju koja će povećati privatnost korisnika. Radi se o samouništavajućim fotografijama i video-snimcima, što znači da će se automatski brisati nakon što ih primalac vidi.

Nekad slatkiši, danas Fortnajt: Deca štede pare od užine i za Apple uređaje

Detinjstvo u digitalnom dobu radikalno se razlikuje od načina odrastanja u prošlosti. Umesto napolju, sve više dece provodi vreme u svoja četiri zida, koristeći mobilne uređaje i igrajući video-igre. U skladu sa tim, menja se i način na koji troše džeparac.

Transfer bomba: Microsoft kupio giganta video-igara

Kompanija Microsoft konstantno vreba koji studio će prisvojiti i dovesti u Xbox Game Studios grupu, koja ne prestaje da raste.

Tviter pokrenuo istragu: Prednost imaju belci?

Tviter istražuje problem isecanja fotografija.

Zakerberg ima plan da potuče Apple: Da li će mu uspeti?

U jednom nedavnom intervjuu, Mark Zakerberg je govorio o budućnosti virtuelne i proširene stvarnosti.

Kindle, Kobo, ili nešto treće: Kako da odaberete elektronski čitač knjiga

Da li razmišljate o tome da pređete sa klasičnog čitanja knjiga na digitalno? Ako je to slučaj, evo kratkog vodiča koji bi mogao da vam pomogne u tome koji e-reader da odaberete.

Gejts rekao šta misli o tvrdnji da je Mask "novi Stiv Džobs"

Bila Gejtsa su nedavno, u gostovanju na Bloomberg TV, upitali šta misli o tome što mnogi Ilona Maska nazivaju "novim Stivom Džobsom".

WhatsApp priprema novu funkciju

WhatsApp Web trenutno koristi QR kodove kako bi popularnu aplikaciju bilo moguće koristiti i na dektop računarima ili laptopovima. Međutim, u pripremi je promena.

Osveta hakera: Otkrili podatke policajaca koji su gušili demonstracije

Anonimni hakeri otkrili su lične podatke 1.000 policijskih službenika u Belorusiji, kako bi se osvetili zbog gušenja uličnih demonstracija protiv dugogodišnjeg lidera ove zemlje Aleksandra Lukašenka.

Mala, ali važna "pobeda Kine": Tužba protiv odluke SAD urodila plodom

Kalifornijski sud je blokirao sprovođenje odluke Ministarstva trgovine SAD po kojoj se na neodređeno zabranjuje preuzimanje kineske aplikacije WeChat na teritoriji te države.

Da li će PlayStation 5 da podržava video-igre za PS3?

Iz kompanije Sony nijednog trenutka nisu krili da će i starije video-igre moći da se igraju na PlayStation 5 konzoli. Međutim, nije precizirano koliko će daleko kompatibilnost ići.

Žalbe na Apple ne prestaju: "Ponovo nepošteno uspostavljaju dominaciju"

Nije tajna da Apple stalnim širenjem ekosistema godinama učvršćuje dominantan položaj u brojnim granama digitalne industrije.

Ako vidite narandžasto svetlo na ekranu - možda vas neko posmatra

Najnovija verzija operativnog sistema kompanije Apple, iOS 14, ima za cilj da stane na kraj prisluškivanju i korišćenju kamere i mikrofona vašeg telefona bez dozvole.

Internet domen čuvenih "Pirata" prodat za 50.000 dolara

Nekoliko domena povezanih sa čuvenim Pirate Bay sajtom ponovo je dostupno ovog meseca nakon što njihov vlasnik nije obnovio registraciju.

"Imate moj blagoslov"

Dobili smo još jedan obrt u sagi SAD-TikTok. Ovaj put, u korist kineske aplikacije.

Razočarala: Nekoliko meseci nakon izlaska, video-igra ostaje bez podrške

Naslov prvenac studija V1 Interactive, naučno-fantastična pucačina Disintegration, nije uopšte dobro prošao kod igrača iako je Halo formulu ponudio na nešto drugačiji način koji bi trebao privući fanove.

Ovim telefonima najbrže pada cena: Da li je i vaš među njima?

Kada vam mobilni telefon dosadi, ili izađe nov model koji ste dugo čekali, nema ništa neobično u tome da prodate svoj trenutni uređaj, dodate nešto novca, i kupite ono što želite. Međutim, da li znate kojim telefonima cena najbrže pada?

Evropljani bi rado postali kiborzi: Kakva budućnost nas čeka?

Ljudska augmentacija je proces unapređenja ljudskog tela uz pomoć tehnologije, a za većinu ispitanih Evropljana ova ideja zvuči primamljivo.

Hakovan 45 minuta posle objave na Instagramu: Da li i vi pravite istu grešku?

Objavljivanje bilo kakvih dokumenata, ličnih ili ne, na društvenim mrežama nikako ne može dobro da se završi. Za hakere je ovo svojevrsna poslastica.


Related posts