B 92 – Tehnopolis – IT vesti

B 92 – Tehnopolis – IT vestiIT vesti – Internet, Radio i TV stanica – najnovije vesti iz Srbije i sveta

je osnovan 1989. godine kao omladinska radio stanica koja je program emitovala u Beogradu, a od tada je izrastao u kompaniju koja obuhvata nacionalnu radijsku i nacionalnu televizijsku stanicu, regionalni veb sajt, kablovski informativni kanal.

Neverovatno: Leteći taksi uskoro stiže u Nemačku? VIDEO

Nemačka startap kompanija Lilium predstavila je prototip letećeg taksija, koji će prema očekivanju kompanije već 2025. godine vršiti usluge prevoza u više gradova sveta.

Može li Huaweijev OS zaista da zameni Android?

Kineski tehnološki gigant Huawei predstavio je svoj novi operativni sistem Hongmeng kao alternativu za Googleov Android. Kako navodi Volstrit žurnal (WSJ), kompanija sada užurbano radi na osposobljavanju svog operativnog sistema.

Call of Duty za 2019. konačno dobio ime

Već mesecima kolaju glasine oko toga šta se dešava sa ovogodišnjim CoD naslovom, za koji samo znamo da će biti otkriven u toku juna meseca, dosta kasnije nego što je inače praksa.

Virtuelne učionice - budućnost obrazovanja u Srbiji

Možda nije lako zamisliti da đaci u srpskim školama o podvodnom svetu uče u virtuelnoj učionici "zaranjajući" u okean ili da istoriju svog naroda izučavaju, na primer, tako što sa Karađorđem "podižu" Prvi srpski ustanak, ali budućnost donosi upravo to.

Google VS. Huawei: 12 pitanja - 12 odgovora

S obzirom na ogromno interesovanje širom sveta, kao i kod nas, za stanje na relaciji Google - Huawei, kineski tehnološki gigant je pre nekoliko dana dao svoje odgovore na najčešća pitanja korisnika.

Facebook lansira sopstvenu kripotvalutu

Kompanija Facebook finalizirala je plan za lansiranje sopstvene kriptovalute u narednoj godini.

Još jedan telefon sa trostrukom kamerom od 48 megapiksela stigao na tržište

U nekoliko gradova u Evopi, uključujući i Beograd, kompanija Xiaomi je u prodaju pustila svoj novi pametni telefon sa trostrukom kamerom od 48 megapiksela.

GTA V je upravo postao još lepši VIDEO

GTA V je predivna igra, puna raznovrsnog sadržaja, što je i dovelo do toga da za šest godina bude prodata u preko 110 miliona primeraka.

HP predstavio prvi gejming laptop sa dualnim ekranom FOTO

Na nedavno završenom gejming festivalu u Pekingu, kompanija HP je predstavila nove modele OMEN i HP Pavilion Gaming.

"Naš OS će biti kompatibilan sa Android aplikacijama"

Prema pisanju sajta Huawei Central, potvrđeno je da će Huaweijev operativni sistem biti kompatibilan sa Android aplikacijama.

Akcija se nastavlja: Facebook "lakši" za više od tri milijarde naloga

Kompanija Facebook je saopštila da je uklonila više od tri milijarde lažnih naloga od okotobra do marta, što je dva puta više nego prethodnih šest meseci.

Huawei [podcast]

Ovih dana dovoljno je reći Huawei i znamo o čemu pričamo. Bude i pitanja, a mnoga nisu laka.

Osnivač Huaweija priznao: Porodici često kupujem iPhone

Osnivač i prvi čovek kompanije Huawei Ren Žengfej rekao je u intervjuu kineskoj državnoj televiziji da članovima svoje porodice često kupuje iPhone uređaje.

9 korisnih trikova koje krije aplikacija Google Maps

Od svog lansiranja 2005. godine Google Maps su postale toliko korisne da je gotovo nemoguće setiti se kako smo se snalazili bez njih. Od računanja koliko je vremena potrebno da se dođe od tačke A do tačke B, do traženja restorana i zanimljivih mesta, one su neprocenjiv resurs za navigaciju po komšiluku, ali i novim desetinacijama.

Japanke se aplikacijom brane od zlostavljača u metrou

Japanke su počele masovno da skidaju sa interneta aplikaciju za mobilne telefone kako bi se zaštitile od seksualnog uznemiravanja u prepunim metroima u vreme špica.

Huawei poručuje: Operativni sistem stiže do kraja godine

Dva uticajna kineska informativna portala u utorak uveče su objavila vest da Huawei planira da lansira svoju alternativu operativnom sistemu Android ranije nego što se očekivalo...

The Sims 4 besplatan do 28. maja

I Electronic Arts ponekada ume da iznenadi fanove i pokloni koju besplatnu igru, ponajviše kako bi pre svega privukli ljude na njihovu onlajn prodavnicu Origins.

"Poštujemo sve propise koje je donela američka vlada": Još kompanija otkazalo saradnju Huaweiju

U nastavku "Slučaja Huawei", koji je u ponedeljak uzburkao kako tehnološke, tako i poslovne krugove u svetu, još dve britanske kompanije su najavile svoje odustajanje od saradnje sa kineskim tehnološklim gigantom.

Koliko će Sony Playstation 5 biti brži od "četvorke"? VIDEO

Detaljima, koje kompanija Sony pušta na kašičicu svakog meseca, u vezi sa novim hardverom se pridružio i jedan video koji otkriva koliko je zapravo Playstation 5 brži od konzole trenutne generacije.

Blokiraju društvene mreže, kako bi sprečili širenje lažnih vesti

Indonezija će delimično blokirati društvene mreže kako bi sprečila širenje lažnih vesti posle nasilja u Džakarti koje je izbilo nakon objavljivanja zvaničnih rezultata zbora, najavio je ministar za bezbednost Viranto.

Related posts