B 92 – Tehnopolis – IT vesti

B 92 – Tehnopolis – IT vesti


IT vesti – Internet, Radio i TV stanica – najnovije vesti iz Srbije i sveta

je osnovan 1989. godine kao omladinska radio stanica koja je program emitovala u Beogradu, a od tada je izrastao u kompaniju koja obuhvata nacionalnu radijsku i nacionalnu televizijsku stanicu, regionalni veb sajt, kablovski informativni kanal.

FIFA 22 ima najviše muzičkih numera u serijalu, preko 120 i već sada možete da ih slušate

Možemo da se složimo da fudbalskim igrama posebnu draž daju odabrane muzičke numere koje možemo da čujemo u meniju igre pre početka mečeva. FIFA pogotovu poštuje to pravilo odličnom listom pesama koja je sa svakim izdanjem osvežena aktuelnim izdanjima.

EU predlaže univerzalni punjač: USB-C konektor za sve; Apple: "Zabrinuti smo"

Evropska unija planira da uvede univerzalni punjač za mobilne telefone i tablete, sudeći prema danas predstavljenom predlogu Evropske komisije.

Zaboravite Supersonični pogon - Ovaj hiperzvučni avion leti iz Njujorka u London za sat vremena

Projektovana najveća brzina aviona Hermeus je 5,5 maha ili 6737 km/h - što ga čini najbržim mlaznjakom na planeti.

CERT Srbije upozorava: Pazite se prevare na platformama za elektronsku trovinu

Nacionalni CERT upozorava da je prevara usmerena na korisnike platformi za e-trgovinu intenzivirana u poslednje dve nedelje. Reč je o prevari koja je usmerena na oglašivače kojima se putem neke od aplikacija za komunikaciju javljaju navodni kupci koji su zainteresovani za proizvode koje su oglasili.

Litvanija: Zbog cenzure ne bi trebalo koristiti kineske telefone - Xiaomi ističe da to nije istina

Litvansko ministarstvo odbrane preporučilo je potrošačima da izbegavaju kupovinu kineskih mobilnih telefona i savetovalo da bace one koje sada imaju pošto je vladin izveštaj utvrdio da ti uređaji imaju ugrađene mogućnosti cenzure. S druge strane kineski gigant Xiaomi takve optužbe odbacuje, navodeći da štiti prava korisnika i poštuje zakone država u kojima posluje.

Redizajnirani Microsoft Surface Pro 8

Surface Pro 8 nije doneo samo nove specifikacije, konačno je stigao i novi dizajn.

Surface Duo 2 - Microsoftov Android u drugom pokušaju

Bolja kamera, veći ekrani, Snapdragon 888 i 5G.

Surface Laptop Studio je najnoviji i najmoćniji Microsoft laptop VIDEO

Do juče poznat kao Surface Book, Surface Laptop Studio menja ekran koji se odvaja od uređaja za ekran koji se prevlači napred.

Direktorka Vibera Noa Bar Šej: Zašto su poslovne poruke bolje od SMS-a?

Prema studiji DataReportal, više od 5,2 milijardi ljudi - dve trećine globalnog stanovništva - koristi mobilne telefone. Poruka marketing menadžerima je jasna - ako želite da doprete do svojih mušterija, učinite to putem njihovih telefona.

Prototip Google Pixel 6 Pro se pojavio u objavi na Twitteru VIDEO

Informacije o nadolazećim Pixel 6 i Pixel 6 Pro telefonima procurile su više puta u poslednjih nekoliko nedelja. Ono što je do sada nedostajalo je video snimak prototipa jednog od njih, a sada i to imamo.

Microsoft ponovo objavio PC Health Check aplikaciju za Windows 11

Aplikacija za proveru kompatibilnosti Vašeg računara sa nadolazećim Windows 11 operativnim sistemom ponovo je dostupna za korišćenje.

Robot Sophia, prva Android građanka na svetu, kaže da želi da ima bebu

U nedavnom intervjuu za The Khaleej Times, Sophia je nagovestila da želi da osnuje svoju porodicu.

Amazon blokirao 3.000 prodavaca, optužili ih za anti-kinesku kampanju

Amazon je blokirao skoro 3.000 online prodavaca, ali mnogi su ih optužili da je to anti-kineska akcije, s obzirom da su prodavci povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova.

Otkrila Apple AirTag skriven iza tablice: "Tresem se, ja ga čak i ne posedujem" VIDEO

Video snimak preduzetnice iz Los Anđelesa Ešli Estrada postao je viralan nakon što je otkrila da je Apple AirTag skriven iza registarske tablice njenog automobila.

NYT: Izrael ubio iranskog nuklearnog naučnika robotom-snajperom

Izraelski stručnjaci daljinski kompjuterom kontrolisali oružje kojim je upravljano uz pomoć (AI) veštačke inteligencije, piše Njujork tajms (The New York Times).

Tviter zbog tužbe investitora u jednom danu plaća više od 800 miliona dolara

U tužbi se tvrdi da je ta kompanija obmanula investitore u vezi sa podacima o rastu njene korisničke baze i o tome koliko korisnika je imalo interakciju sa ovom platformom.

Microsoftov Surface Pro 8 dolazi sa 120Hz ekranom i Thunderbolt portovima

Microsoftov događaj 22. septembra bi mogao da uključuje jedno od najvećih ažuriranja Surface Pro-a godinama. Prema The Verge-u, korisnik Tvittera Shadow_Leak, podelio je ono što izgleda kao prodajni oglas Surface Pro 8 tablet. Mašina sa operativnim sistemom Windows 11 navodno će podsećati na nadograđen Intel-ov pandan Surface Pro X sa 13-inčnim ekranom sa malim okvirima na 120 Hz.Microsoft Surface Pro 8 Exposure ✅- Intel's 11th-generation Core processor- 13" 120Hz High Refresh Rate Narrow Border Screen- Windows 11- Dual Thunderbolt Interfaces- Replaceable SSD Hard Drives#Microsoft #Surface #SurfacePro8 pic.twitter.com/ITFftYG4dg- Sam (@Shadow_Leak) September 19, 2021

Twitter pao, žalbe i na Facebook

Korisnici širom sveta prijavili su u ponedeljak uveče probleme sa društvenom mrežom Twitter.

Šta su deca najviše pretraživala na internetu?

Novo Kaspersky Safe Kids istraživanje otkrilo je onlajn sadržaj za koji su deca bila najviše zainteresovana tokom leta 2021. godine. Tokom ovog perioda, TikTok je prestigao WhatsApp na listi aplikacija koje su deca najviše koristila. Popularnost Instagrama među decom je nastavila da opada, dok je Evrovizija postala popularna, a igrica Brawl Stars je svojom popularnošću nadmašila Roblox.

Deci u Kini zabranjeno da gledaju TikTok duže od 40 minuta

Deci uzrasta do 14 godina biće zabranjeno da koriste TikTok duže od 40 minuta dnevno.


Related posts