B 92 – Najnovije vesti iz ekonomije

Najnovije vesti Nastavak

B92 Biz vesti

B92 - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije; Biz vesti za 23. mart 2018.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije nastavlja, u saradnji sa bankama, sprovođenje programa subvencionisanih kredita namenjenih poljoprivrednicima. Kako je rečeno agenciji Beta, kreditnom podrškom olakšan je pristup finansijskim sredstvima registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, i to porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima, preduzetnicima, pravnim licima (mikro, malim i srednim preduzećima) i zemljoradničkim zadrugama.
Posted: March 23, 2018, 3:51 pm
Češka PPF grupa dogovorila je preuzimanje mobilnog poslovanja norveškog Telenora, što može uticati na preoblikovanje telekomunikacionog tržišta regiona. PPF preuzima Telenor u Srbiji, Mađarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori za 2,8 milijardi evra, a to može doneti i konkurenciju Dojče telekomu, Vodafonu i Telekomu Austrija, ocenjuje "Blumberg".
Posted: March 23, 2018, 3:36 pm
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je prvi sastanak sa Savetom za kreativne industrije u Mokrin kući, u mestu Mokrin. Savet predsednice Vlade za kreativne industrije okuplja pojedince i organizacije koji, kako se navodi, "imaju bogato iskustvo u kreativnim industrijama i koji će predsednici Vlade pomoći da u potpunosti razume potrebe tog sektora i u budućnosti donosi informisane odluke za njegov dalji razvoj".
Posted: March 23, 2018, 3:22 pm
Nije lov, ali jeste vožnja u mutnom - tako pojedinci opisuju rad neregistrovanih taksista. Oni koji između gradskog autobusa i linijskog taksija biraju ovo drugo, imaju razloge.
Posted: March 23, 2018, 3:08 pm
Dobitnicima trećeg ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" svečano su uručeni ključevi automobila "Fiat 500l". Ključeve 12 automobila uručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je uz čestitke dobitnicima poručio da je ta nagradna igra premašila sva očekivanja.
Posted: March 23, 2018, 2:56 pm
Premijerka Ana Brnabić kaže da je, zajedno sa Ministarstvom privrede i ostalim resorima pokrenula pitanje oživljavanja prepoznatljivih brendova i velikih pogona Kako je istakla, srpski BDP trpi zato što stečajevi nikako da se privredu kraju.
Posted: March 23, 2018, 2:41 pm
Nemačka neće ulaziti u nova zaduživanja u naredne četiri godine, izjavio je danas ministar finansija, socijaldemokrata Olaf Šulc. Agencija Rojters ocenjuje da je Šulc time poručio da će se držati puta stroge fiskalne discipline koji je utro njegov konzervativni prethodnik Volfgang Šojble.
Posted: March 23, 2018, 2:26 pm
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je država dala subvencije Kontinentalu za otvaranje istraživačkom centra u Novom Sadu pošto to nije autsorsing kompanija. Ona je naglasila i da će Srbija od tog centra imati veliku korist.
Posted: March 23, 2018, 2:11 pm
Američki predsednik Donald Tramp zapretio je vetom na budžetski zakon, jer nema finansiranja zida na granici sa Meksikom koji im je "očajnički potreban". Gornji dom američkog Kongresa, Senat, izglasao je savezni budžet od 1.300 milijardi dolara. Senatori su sa 65 glasova "za" i 32 glasa "protiv" glasali za zakon o finansiranju savezne države.
Posted: March 23, 2018, 1:52 pm
Premijerka Ana Brnabić posetila je fabriku za proizvodnju grejača Zopas u Kikindi, gde se gradi drugi pogon u kom će biti zaposleno oko 1000 radnika Brnabićeva je istakla da je italijanska kompanija ''Zopas'' primer investitora koji dobro posluje u Srbiji i kojem će Vlada Srbije, kako kaže, pružiti svu podršku u daljem radu.
Posted: March 23, 2018, 1:39 pm
Premijerka Ana Brnabić je osnovala Savet za kreativne industrije i prvi sastanak održala u 'Mokrin kući' u Mokrinu. Brnabić je rekla novinarima da je osnovala taj Savet pošto su kreativne industrije najbrže rastuća privredna grana u Srbiji i predstavljaju veliku šansu za brži razvoj naše zemlje.
Posted: March 23, 2018, 1:13 pm
U Vladi Srbije je potpisan ugovor vredan 310 miliona dinara za drugu fazu rekonstrukcije i dogradnje fabrike vode u Užicu. On će omogućiti da se 70.000 Užičana do kraja godine ponovo snabdeva vodom s akumulacije "Vrutci".
Posted: March 23, 2018, 12:57 pm
Magazin Diplomacy&Commerce, sindikacija londonskog The Economist časopisa, proslavio je svoj drugi rođendan u četvrtak 22.marta u novom Bitefartcafeu.
Posted: March 23, 2018, 12:47 pm
Lokalna samouprava Novog Pazara raspisala je 15. tender za izbor izvođača radova na uklanjanju bespravno podignutih objekata na teritoriji grada. Kako je objavljeno na portalu Uprave za javne nabavke, vrednost posla iznosi osam miliona dinara, a zainteresovani izvođači mogu da se prijave do 8. aprila ove godine.
Posted: March 23, 2018, 12:23 pm
Bivšim radnicima FAP-ovih zavisnih firmi i radnicima koji su bez socijalnog programa napustili fabriku podeljena su rešenja o subvencijama lokalne samouprave. Reč je o radnicima koji su napiustili fabriku u decembru 2015. godine, a dobili su subvencije u iznosu od 45 miliona dinara za započinjanje samostalnog biznisa.
Posted: March 23, 2018, 12:08 pm
Autobuski prevoznik Arriva Litas, u sastavu nemačke Dojče Ban Grupe, zaposlio je prošle godine više od 100 novih radnika u našoj zemlji, Ovaj prevoznik koji već pet godina posluje u Srbiji, proširio je vozni park i uveo u saobraćaj prvo vozilo sa EURO 6 motorom proizvedeno u Srbiji.
Posted: March 23, 2018, 11:48 am
Sektor turizma i putovanja ove će godine blago usporiti zbog viših cena nafte i avio-karata. Usporavanje dolazi nakon što je prošle godine zabeležio najbolju godinu ikada, navodi se u izveštaju Svetskog saveta za putovanja i turizam (WTTC).
Posted: March 23, 2018, 11:31 am
Rudnik olova i cinka Veliki Majdan poslovao je stabilno i uspešno u 2017. godini i u budžet Srbije uplatio 30 odsto više novca po osnovu rudne rente nego lani. Rudnik kod Ljubovije uplatio je 65 miliona dinara, saopštila je britanska kompanija "Mineko" (Mineco) koja je vlasnik Rudnika.
Posted: March 23, 2018, 11:12 am
Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan istakao je da je Ministarstvo, na čijem je čelu, zaštitu vode postavilo kao prioritet. On je dodao i da je u tom smislu Srbiji neophodno oko 300 sistema za preradu otpadnih voda, čija će izgradnja koštati između četiri i pet milijardi evra.
Posted: March 23, 2018, 10:46 am
Francuski avioprevoznik Er Frans saopštio je da je 30 odsto dugolinijskih i srednjelinijskih letova za i iz Pariza otkazano zbog štrajka zaposlenih. Zaposleni u Er Fransu traže povećanje plata za šest odsto.
Posted: March 23, 2018, 10:31 am

B 92

Tagovi: , ,

Kategorije: Najnovije vesti, Najnovije vesti iz ekonomije