B 92 – Lifestyle

B 92 – Lifestyle


– Internet, Radio i TV stanica – najnovije vesti iz Srbije i sveta

je osnovan 1989. godine kao omladinska radio stanica koja je program emitovala u Beogradu, a od tada je izrastao u kompaniju koja obuhvata nacionalnu radijsku i nacionalnu televizijsku stanicu, regionalni veb sajt, kablovski informativni kanal.

Koliko je živeo za košarku Kobi Brajant je objasnio u emotivnom filmu za koji je dobio Oskara VIDEO

Svet je potresla vest da je legendarni košarkaš Kobi Brajant poginuo u padu helikoptera u Kaliforniji. Njegovi saigrači, prijatelji, i obožavaoci su u šoku i ne mogu da veruju da je svet ostao bez Kobija.

Srbin u Ginisovoj knjizi rekorda: "Sve sam izgovarao iz glave" FOTO

Imali smo prvake Evrope u fudbalu, košarci, vaterpolu.. ali, malo ko zna da Srbija ima i evropskog šampiona u zdravičenju.

Nova kovanica penija zbog Bregzita: "Označava početak novog poglavlja"

Britanska vlada uvela je novu seriju prigodnih kovanica od 50 penija povodom Bregzita koji će se dogoditi u nedelju, nakon što je prethodnu morala da povuče jer je britanski izlazak iz EU odložen.

Prisustvo ugljen-dioksida u atmosferi obara rekorde: Nećemo moći da dišemo

Koncentracija ugljen-dioksida u atmosferi ove godine zabeležiće jedan od najvećih godišnjih porasta od početka merenja 1958. godine, delimično i zbog australijskih požara, pokazalo je istraživanje britanske meteorološke službe.

Prvi put od 1948. pitaju i muškarce: Dali su značajnu informaciju

Poslednjih više od pola veka muškarci u Srbiji prilikom popisa stanovništva uopšte nisu pitani da li i koliko imaju dece.

Bivši supružnici ponovo zajedno? "Obnovili su svoju romansu" FOTO

Prijatelji bivših holivudskih supružnika tvrde da su Bred Pit (56) i Dženifer Aniston (50) ponovo zajedno.

Igraonica u kojoj mačke gospodare: Rešavaju enigmu, a mogu i da ih udome

U Parizu je nedavno otvorena igraonica u kojoj su glavni akteri mačke, a posetioci imaju sat vremena da reše zadatu enigmu uz pomoć mačaka koje se slobodno šetaju u toj prostoriji.

Vulkan pretvorio mozak u staklo: "Ovo je prvi put da se otkriju ovakvi ostaci"

Ekstremna toplota nastala zbog erupcije Vezuva u Italiji 79. godine bila je toliko jaka da je mozak jedne od žrtava pretvorila u staklo.

Plivao ispod leda zbog klimatskih promena: "Mislio sam da mi je došao kraj" FOTO

Luis Pju iz Plimuta plivao je ispod antarktičkog leda. Pitate se zašto? Reč je o ambasadoru UN za životnu sredinu koji želi da demonstrira brze promene na ledu i u okeanima izazvane klimatskim promenama.

Kuca sa krivim nosićem: Godinama niko nije hteo da je uzme

Kuca Džud je godinama bio u azilu za pse i čekao da je da se pojavi prava porodica kojoj neće smetati njegov kriv nos.

Žeđ za krvlju i okrutnost: Ovo je bio stvarni Drakula

Vlad III Cepeš bio je knez i vojvoda Vlaške, i živeo je tokom 15. veka. Poslužio je kao inspiracija za roman "Drakula", a u stvarnom životu bio je toliko okrutan i jeziv, da između njega i čuvenog vampira skoro da i nema razlike.

Uniseks toaleti u Sloveniji izazvali polemike: "Agresivna manjina nameće svoje poglede"

Pojavu prvih "uniseks" toaleta u Sloveniji prate ideološke i političke polemike, a posebnu je pažnju izazvalo uklanjanje klasičnih pisoara za muškarce na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani.

Poštar 16 godina držao pošiljke kod kuće: "Baš me je mrzelo da ih delim"

Bivšem poštaru u Japanu preti sudski progon jer je u njegovom domu policija pronašla brdo pisama koje je godinama donosio kući jer ga je "baš mrzelo" da ih deli.

Čekao ih je preki sud zbog izdaje u Austrougarskoj, a oni su se ipak borili za Kraljevinu Srbiju

Dobrovoljci srpske vojske u Prvom svetskom ratu bili su mahom Srbi koji su bili austrougarski državljani. Oni su se kao pečalbari u Americi ili ratni zarobljenici u Rusiji, Srbiji i Italiji opredelili da se bore na strani Kraljevine Srbije. Ona je bila njihova otadžbina koju pre toga nikada nisu videli.

Efekat umetnosti na blagostanje ljudi: Da li zaista može da produži život?

Istraživači u Londonu su proučavali da li česte posete muzejima, umetničkim galerijama i pozorištima mogu da vam produže život.

Ovaj lokal nudi besplatna pića: Dovoljan je samo jedan mali trik

U Zadru je nedavno otvoren bar, a mušterije mogu da dobiju besplatno piće ukoliko iskoriste jedan mali trik.

"Smak sveta" još bliži: Sat apokalipse pomeren za 20 sekundi unapred

Sat apokalipse koji simbolizuje neminovnost globalne kataklizme, pomeren je za 20 sekundi unapred. Sada je na 100 sekundi do ponoći, saopštila je grupa naučnika koja svake godine prilagođava kazaljke u skladu sa dešavanjima u svetu.

Italijanska glumica: "Pokušavala sam da ga skinem sa sebe. Udarala sam ga, šutirala"

Italijansko-američka glumica Anabela Šjora svedočila je u slučaju protiv Harvija Vajnstina, te na sudu još jednom potvrdila da ju je holivudski producent brutalno silovao pre 25 godina.

Umesto sezone praznika - sezona straha: Kina dočekuje godinu pacova

U Kini sutra počinje obeležavanje Kineske nove godine koja će, ako se može suditi po prvim danima, umesto u znaku pacova biti u znaku - korona virusa.

Miša Blam dobio ulicu u centru Niša

Skupština Grada Niša usvojila je 20. januara predlog Nišvil džez festivala da jedna ulica u gradu ponese ime Mihajla Miše Blama, istaknutog kontrabasiste, kompozitora, pedagoga i publiciste.

Related posts